Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VERDICT PNL ARGEȘ: Ion Mînzînă este un om ipocrit și lipsit de consecvență

Avatar

Publicat

in

Intențiile președintelui CJ Argeș privind reducerea indemnizațiilor reprezentanților Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) a trezit la viață organizația PNL Argeș. Doar vorbim de bani, nu ? Așa se face ca PNL a redactat si transmis un comunicat – rechizitoriu politic, in care propune condamnarea sefului CJ la oprobiu public pentru ipocrizie și și lucru cu dublă măsură.

Iată, mai jos, comunicatul integral al PNL Argeș.

Președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă are un caracter duplicitar și se pare că acest pesedist care se află vremelnic la conducerea județului tratează în batjocură poziția de consilier județean. De ce spunem acest lucru? Pentru că, după ce ani de zile consilierii județeni PSD s-au înfruptat cu indemnizații grase din toate consiliile de administrație, acum, când noul cod administrativ cere o reprezentare instituțională proporțională și pesediștii nu mai pot controla tot, Ion Mînzînă s-a trezit că vrea să reducă indemnizațiile reprezentanților Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), aruncând în derizoriu chiar ideea de consilier județean.

La jumătatea lunii trecute, Ion Mînzînă a transmis către partidele care formează actuala configurație politică a Consiliului Județean adresa nr. 21/15.02.2021 în vederea desemnării reprezentanților în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică. În adresa menționată, conducerea CJ a solicitat ca PSD să desemneze 3 consilieri, PNL să propună 2 consilieri și USR/PLUS să desemneze 1 consilier ca reprezentanți în cadrul ATOP. Două zile mai târziu, PNL a transmis adresa nr. 38 în care comunica faptul că i-a desemnat pe consilierii județeni Florentin Popa și Dorin Bărbuceanu drept reprezentanți în cadrul ATOP. Toate bune și legale până acum.

Numai că o săptămână mai târziu, șeful PSD, fără să se consulte cu reprezentanții celorlalte partide, a decis să îi înlocuiască pe consilierii PNL propuși, cu doi reprezentanți ai PSD. Cu toate că acest lucru contravine total legii, amendamentul a fost adoptat în comisia de specialitate cu majoritate simplă, prin votul consilierilor PSD. Aici vorbim de o încălcare flagrantă a legislației administrative și a democrației participative pe care domnul Mînzînă, clar nu le înțelege.

Văzând că toată lumea îi devine ostilă, același domn Mînzînă a decis să retragă în totalitate proiectul și mai mult de atât, încercând să arate cât de mult îi pasă de bugetul județului și-a umflat mușchii în fața legislativului județean. Așa că a decis să îi retragă pe cei trei consilieri PSD din ATOP și a propus reducerea indemnizației consilierilor din cadrul Autorității la 0,01% din salariul președintelui CJ, adică la o sumă simbolică. Consilierii județeni PNL sunt de acord să facă parte din cadrul comisiei ATOP pentru o indemnizație simbolică, fără nicio remunerație în plus. Din punct de vedere al necesității economice da, așa trebuie procedat, prin reduceri financiare, prin reducerea cheltuielilor și a indemnizațiilor aferente funcțiilor de conducere. Dar nu în modul fățarnic cum procedează Ion Mînzînă.

Dacă în urmă cu un an pesediștii votau cu două mâini pentru majorarea după bunul plac a grilei de salarizare din aparatul administrativ județean, acum se plâng că bugetul este de sărac și nu mai sunt bani pentru investiții. Tocmai din cauza asta avem un buget de austeritate, pentru că pesediștii au fost atenți să bage în propriile buzunare, cu două mâini, fără să se gândească la viitor, la buget, la criza pandemică prin care am trecut.

Domnule Mînzînă sunteți total vinovat pentru situația financiară actuală din cauza modului distructiv în care ați abordat bugetul în anii anteriori! Și da, în cazul de față, sunteți ipocrit și ați lucrat cu dublă măsură!

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Virgil Guran: ‘Se va încheia conflictul din Coaliție. Deși noi am dovedit că am putut guverna singuri’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul senatorilor PNL  Virgil Guran crede că lucrurile se vor rezolva și că Executivul va continua să lucreze la rezolvarea problemelor reale ale românilor: criza economică și cea medicală. EL a comentat și declarația șefei Senatului, care a spus că Guvernul Năstase a fost cel mai performant pe care l-a avut România.

”Se va încheia conflictul din Coaliție. Sunt orgolii, dar se va încerca să se caute soluții în coaliție. Trebuie să ne ocupăm de problemele reale ale României. Poate nu vom ajunge mâine la o soluție, dar vom reuși să ajungem la o înțelegere în zilele următoare.

Doamna Dragu se referea la faptul că a rezistat 4 ani Cabinetul Năstase, nu datorită unei afinități cu PSD. În acel moment nu au fost scandaluri în coaliția de guvernare Năstase. (…) Nu ne gândim să guvernăm singuri, cred că se va ajunge la o înțelegere între PNL și USR-PLUS. Deși noi am dovedit că am putut guverna singuri”.

Virgil Guran consideră că la alegerile prezidențiale din 2024 vom avea tot un președinte liberal, răspunzând astfel la întrebarea dacă Dan Barna are șanse să devină șeful statului la următoarele alegeri”, informează realitatea.net

Citește și:

Anca Dragu, ieșire în forță: ‘Politicile publice fragmentate nu duc la rezultate. Ministerele, în momentul în care se schimbă miniștrii, devin destul de greoaie și reactive

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bilanțul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Sub 72.000 de persoane vaccinate, 68 de reacții comune și minore, în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziţia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia din ziua de 18 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

În ultimele 24 de ore, au fost administrate 71.922 de doze de vaccin, dintre care 54.818 – Pfizer, 8.481 – AstraZeneca şi 8.623 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, 48.097 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 23.825 de persoane şi cu cea de-a doua. De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.231.714 de doze unui număr de 2.626.810 de persoane, dintre care 1.021.906 au primit o doză şi 1.604.904 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 68 de reacţii adverse – 12 de tip local şi 56 de tip general. Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 12.891 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.326 de tip local şi 11.565 de tip general.

CNCAV menţionează că 136 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend