Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vehiculele cu numere provizorii sau de probă pot fi introduse in România numai pe remorci sau trailere

Publicat

in

frontieraBiroul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a remis astăzi, 16 iulie 2014, un comunicat de presă conform căruia vehiculele cu numere provizorii sau de probă pot fi introduse în România doar pe remorci sau trailere.

Din cazuistica înregistrată la nivelul punctelor de trecere ale frontierei rutiere s-a constatat că sunt cetățeni care se prezintă, pentru a intra sau a ieși în/ din țară, la volanul unor autovehicule și remorci care au montate plăcuțe cu numere de înmatriculare provizorii sau pentru probă, atribuite de autoritățile din Republica Federală Germania, cât și cele de tip ‘P’ eliberate de Ungaria (cazuri care atrag răspunderea penală a conducătorilor auto), fapt pentru care Inspectoratul General al Poliției de Frontieră reamintește care sunt prevederile legale în domeniu și modul cum se efectuează formalitățile de frontieră pentru astfel de autovehicule:

Astfel, în conformitate cu art. 1 alin. (3), art. 82 alin. (2) și art. 109 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/ 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, punerea în circulație și/ sau conducerea pe drumurile publice din România a unui vehicul pe care este aplicat unul din tipurile de plăcuțe menționate mai jos, atrage răspunderea penală în conformitate cu prevederile art. 334 din Codului penal (punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat):

— Plăcuțele cu numere de înmatriculare provizorii cu caractere de culoare neagră în care perioada de valabilitate este înscrisă în partea dreaptă pe fond galben, eliberate de autoritățile germane, cu care vehiculele pot circula exclusiv pe teritoriul Germaniei;

— Plăcuțele cu numere de înmatriculare profesionale (de garaj) eliberate de autoritățile germane sunt valabile pe teritoriul altui stat doar în baza unui acord bilateral încheiat între cele 2 state, iar între România și Germania nu este încheiat un astfel de acord;

— Plăcuțele cu numere de înmatriculare de tip ‘P’ (probe) sunt atribuite de autoritățile maghiare societăților comerciale care produc, comercializează sau repară autovehicule și nu autoturismelor pe care sunt aplicate, astfel că vehiculele în cauză nu sunt înscrise în circulație în Ungaria.

Astfel, în cazul prezentării la intrarea în țară a unei persoane care conduce un autovehicul sau o remorca având montate plăcuțele sus-menționate, Poliția de Frontieră nu va permite intrarea în țară a mijlocului de transport, ca urmare a faptului că vehiculele respective nu au drept de circulație în România.

În situația în care o persoană se prezintă la ieșirea din țară conducând un vehicul înmatriculat în condițiile prezentate mai sus, lucrătorii poliției de frontieră vor întocmi lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat’, prevăzuta de art. 334 din Codul penal.

Prin excepție, se va permite intrarea sau ieșirea în/ din țară autovehiculelor sau remorcilor în conditiile de înmatriculare respective, doar daca sunt transportate în mijloace de transport (remorci, trailere, etc.).

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Adrian Streinu-Cercel, atenționează: ‘Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat’

Publicat

in

De

Medicul Adrian Streinu-Cercel a venit cu precizări importante despre cum se pune și cum se dă jos în mod corect masca de protecție, fără a exista riscul de infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Doar cu ajutorul purtării măștii de protecție, cu păstrarea distanței fizice și cu respectarea celorlalte măsuri impuse de autorități vom putea trece cu bine de această perioadă, atrage atenția profesorul Streinu Cercel.

Cât de mult ne poate proteja masca și cum trebuie folosită

Masca de protecție are efect în primele 2-4 ore de la aplicarea ei, ea trebuie schimbată în momentul în care se umezește. Adrian Streinu-Cercel recomandă ca atunci când ieșim în oraș să avem cu noi mai multe măști pe care să le schimbăm în mod frecvent.

„Masca va opri ce vine din fața noastră. Acele particule nu pot să pătrundă prin aceste straturi. Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează. Se spune că o mască ne poate proteja între 2 și 4 ore. Când se face diferența între cele 2 și 4 ore? La momentul umezirii, conform Antena3.ro.

Dacă masca se umezește, ea trebuie schimbată, nu mai trebuie ținută pentru că își pierde proprietățile și tot ce se dizolvă aici are șanse să treacă de ea. De aceea e bine să avem cu noi vreo 3-4 măști cu noi ca să ne ajungă pentru toată ziua. Maximum 4 ore o putem folosi, după acest interval nu mai este folositoare. E important și cum o dăm jos. Dacă punem mâna pur și simplu pe ea, ne putem contamina și apoi punem mâna pe telefon și alte obiecte”, a declarat medicul.

Citește și:

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medic, mărturie cutremurătoare: ‘Nu știi ce să faci. Cui să-i dai primul ajutor mai repede. A fost o situație ca de război, la un moment dat’

Publicat

in

De

Mărturia cutremurătoare a unui medic român din Spania ce a fost în prima linie pentru a salva viețile celor infectați. Ca să oprească răspândirea virusului, multe spitale din Spania au închis toate secțiile și-au creat paturi pentru bolnavii de COVID-19. Medicii și asistentele au fost singurii care au luptat corp la corp cu un virus necunoscut, chiar dacă mulți dintre ei nu au avut echipamente de protecție

Mihaela Mănescu este medic pediatru într-un spital privat din regiunea Madrid, unde lucrează de 15 ani.

Cel mai greu i-a fost în martie şi aprilie, când sute de oameni erau internaţi zilnic cu simptome grave. Aproape toate secţiile au fost transformate în zone de tratament pentru pacienții cu Covid-19, iar medicii de la alte specializări s-au înrolat alături cu colegii lor de la Medicină Internă.

Anesteziștii au preluat sarcinile medicilor de gardă, iar asistentele făceau tot posibilul ca să-i liniștească pe pacienți și pe rudele lor.

Pe lângă lupta cu virusul, medicii au găsit timp să facă şi clipuri muzicale pentru rudele bolnavilor. Reţelele sociale au fost pline de mesaje de încurajare, iar spaniolii au știut să le răspundă eroilor din spitale cu aplauze și lacrimi, în fiecare seară, de la balcoane.

Spania a trecut marele hop şi are acum 124 de infectari zilnice, 4 morți și peste 50 de focare active.

„A fost o situație ca de război, la un moment dat. Chiar nu știam ce se întâmplă. Şi acum când mă gândesc mi se ridică părul pe spate, cum zicem noi. Nu ştii ce să faci. Cui să-i dai primul ajutor mai repede. Acestea au fost momente complicate. Iar aspectul emoţional… Tulbură foarte mult în situaţii în care pacienţii mor singuri. Dar noi i-am însoţit cât am putut de mult pe cei care erau singuri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Manuela Mănescu, medic pediatru român, la Madrid.

Citește și:

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend