Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vedeta lui Bayern Munchen merge direct la închisoare: în weekend a jucat titular

Publicat

in

Fundașul central al celor de la Bayern Munchen, Lucas Hernandez, a fost condamnat de un tribunal din Madrid la un an de închisoare, ca urmare a unor încălcări ale legii de acum 4 ani, din vremea în care juca pentru Atletico Madrid.

„Lucas Hernandez s-a prezentat astăzi la 11:30, în mod voluntar, la Curtea Penală nr. 32 din Madrid, cu o zi înainte de termenul limită la care a fost citat, ca urmare a unei condamnări la închisoare dicattă în urma unor infracțiuni comise în 2017. El are o perioadă de zece zile pentru a intra în închisoare voluntar, cu excepția cazului în care recursul său este acceptat la timp și îi permite să evite încarcerarea”, a fost comunicatul tribunalului respectiv, conform Marca.

Lucas Hernandez a ajuns în această situație din cauza unor evenimente petrecute în 2017. Fundașul juca pe atunci la Atletico Madrid și a fost implicat într-un scandal public alături de soția sa, cei doi având o altercație serioasă în mijlocul unei străzi din Madrid, informează Eurosport.

Instanța din capitala Spaniei i-a condamnat pe cei doi la 31 de zile de muncă în folosul comunității pentru scandalul provocat, dar le-a impus și un ordin de restricție unuia față de celălalt pe o perioadă de 6 luni.

Cei doi s-au împăcat ulterior și au încălcat ordinul de restricție, plecând în luna de miere la scurt timp după nefericitul episod. La întoarcerea din vacanță, Hernandez a fost reținut de poliție și pus la dispoziția Curții de violență împotriva femeilor din Madrid, care ulterior l-a eliberat.

A urmat un proces, procurorii cerând 6 luni de închisoare pentru fotbalist, dar nu pentru cearta în plină stradă cu soția sa, ci pentru ignorarea ordinului de restricție emis după acel incident. Avocații francezului au cerut schimbarea pedepsei cu serviciul în folosul comunității, dar recursul a fost respins, deoarece Hernandez nu efectuase nici cele 31 de zile de muncă în folosul comunității pe care le primise inițial.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

President Iohannis: EU’s unity can be strengthen if Romania, Bulgaria and Croatia become part of Schengen

Publicat

in

De

The European Union’s unity can be strengthen if Romania, Bulgaria and Croatia become past of the Schengen area, President Klaus Iohannis stated on Thursday, prior to the first meeting of the European Political Community, in Prague, told Agerpres.

„There are opportunities, because the need of unity in Europe became increasingly clear with the war Russia waged against Ukraine, and this unity can be strengthen if Romania, Bulgaria and Croatia become part of the Schengen area after so many years of waiting, I believe that all the leaders realised that this step can only improve the Union’s unity and our solidarity in terms of approach,” the head of state said.

He said that, in this regard, there will be a visit carried out by experts in Romania. Regarding the statements made on Wednesday, in the European Parliament, that Romania could block grain exports if there are countries to block Romania’s access to Schengen, the President said that the respective MEP who stated this „got a bit carried away.”

„There is no such option. On the contrary, we are doing everything we can so that we can facilitate the export of grain from Ukraine, to prevent a global food crisis. So something like is out of any discussion,” President Klaus Iohannis stated.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Emmanuel Macron își arată mușchii în UE: promite că va convinge Germania să accepte plafonarea prețului la gaze

Publicat

in

De

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat joi să convingă statele europene, şi prin urmare să surmonteze în special unele reticenţe ale Germaniei, în legătură cu un mecanism comun de plafonare a preţului la gazul folosit pentru producerea de electricitate, relatează AFP.

„Susţinem puternic acest lucru”, a declarat preşedintele francez în cadrul unei reuniuni a antreprenorilor organizată de Banca Publică de Investiţii la Paris. „Îi vom convinge pe ceilalţi europeni”, „cel mai târziu” până la Consiliul European de la 20 şi 21 octombrie de la Bruxelles, a dat el asigurări, scrie Agerpres.

„Vom crea un sistem care va introduce un plafon al preţului pentru gazul pe care îl folosim pentru a produce electricitate”, ceea ce „permite reducerea preţului la electricitatea produsă”, a pledat el. El a evocat „mecanismul iberic”, adică modelul introdus de Spania şi Portugalia „de câteva luni” şi care „merge destul de bine”. Potrivit lui Emmanuel Macron, acest lucru va contribui la a avea „până la final de octombrie, început de noiembrie” preţuri” într-o zonă care este mult mai acceptabilă” şi contracte de furnizare de gaz şi de electricitate „mai rezonabile”.

Comisia Europeană s-a declarat pregătită miercuri să „examineze” o plafonare a preţului la gaz pe piaţa europeană pentru a face faţă creşterii facturilor la energie provocate de războiul din Ucraina, sub presiunea unei majorităţi a statelor europene – printre care Franţa, Italia sau Polonia -, care sunt favorabile unui astfel de mecanism.

Uniunea Europeană urmează să discute despre acest subiect încă de la summitul informal din aceste zile de la Praga. Germania, care este ţara cel mai puternic dependentă de gazul rusesc, şi alte state europene au respins până acum ideea unei plafonări generale a preţului pe piaţa angro de gaz. „În afară de asta, vom introduce mecanisme de finanţare solidară europeană, aşa cum am făcut în timpul crizei de COVID-19, pentru a evita ca piaţa europeană să explodeze în această criză”, a mai dat asigurări şeful statului francez.

El a mai spus că europenii trebuie să pună „totul laolaltă” pentru a negocia preţurile pe piaţa gazului, pentru a „cântări” mai mult. „Le vom spune cu multă amiciţie prietenilor noştri americani, prietenilor noştri norvegieni: ‘sunteţi grozavi, ne furnizaţi energie pe gaz, însă este un lucru care nu poate funcţiona prea mult timp, pentru că noi nu putem plăti gazul de patru ori mai scump decât îl vindeţi voi companiilor voastre'”, a declarat Macron.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend