Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Vasilescu schimbat şi din funcţia de viceprimar? Mâine se votează dacă Mitrofan îi ia locul

Publicat

in

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate astăzi, primarul Nicolae Diaconu a anunţat că în cursul zilei de vineri se va ţine  o şedinţă extraordinară de CL, şedinţă care are ca scop excluderea lui Costinel Vasilescu din funcţia de consilier local şi implicit de viceprimar. Se pare că această înlăturarea se datorează recentei excluderi a viceprimarului din PNL.

“Se va organiza o şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru înlăturarea lui din consiliu şi inclusiv din funcţia de viceprimar”, a spus Nicolae Diaconu.

Primarul a mai menţionat că va susţine candidatul propus de PNL. Acesta a comentat şi zvonurile care îl dau pe Cristian Mitrofan drept înlocuitorul lui Vasilescu în funcţia de viceprimar, menţionând că în cazul unei astfel de situaţii el va coordona în continuare şi activităţile Centrului de Cultură şi Arte “George Topîrceanu”.

“USL va susţine candidatul desemnat de PNL. Daca va fi Mitrofan se va autosuspenda din funcţia de manager şi acel post va deveni vacant cât va fi el viceprimar. Dar din postura de viceprimar va coordona şi acţiunile Centrului de Cultură şi Arte”, a încheiat primarul.

 

Vasilescu: “Să accepţi să fi viceprimar o lună înseamnă să te compromiţi ca persoană”

Costinel Vasilescu a comentat spusele primarului într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL Curtea de Argeş, scoţând în evidenţă obsesia actualei conduceri a primăriei  pentru numele său  în ultimii ani. Acesta a mai declarat că va fi prezent la şedinţa de legislativ de mâine, mai ales pentru a vedea dacă foştii săi colegi din PNL vor vota împotriva lui.

“Mă bucur să văd că în continuare Vasilescu este principala problema a USL şi a primarului. Cred că era mai bine ca el să se ocupe de câinii maidanezi, de mizerie etc. Dar nu e o noutate că Vasilescu e o problemă pentru primar pentru că întotdeauna a fost cel care îl putea înlocui. Discuţia e de câţiva ani de zile cu schimbarea viceprimarului, pentru că s-a opus la tot felul de lucruri pe care ei le-au propus. Oricum, pe mine nu mă afectează prea mult pentru că oricum în perioada campaniei vroiam să îmi iau concediu de odihnă. Mă deranjează că se lucrează murdar. Eu o să vin la acea şedinţă pentru că vreau să văd cum foştii mei colegi vor vota împotriva mea. Vreau să văd dacă vor fi îmbujoraţi”, a declarat fostul preşedinte al liberalilor din Curtea de Argeş.

De asemenea, şi Costinel Vasilescu a comentat zvonurile care îl dau pe consilierul local Cristian Mitrofan drept înlocuitorul său, declarând că dacă acesta ar accepta o astfel de funcţie pentru o perioadă atât de scurtă s-ar compromite ca persoană.

“Eu unul nu aş accepta o chestiune de acest gen, să fiu viceprimar pentru o lună. Te-ar compromite ca persoană, indiferent de numele tău”, a mai spus Costinel Vasilescu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Lider PSD, despre scoaterea UDMR de la guvernare: ‘Trebuie să facem totuși o delimitare, afirmațiile nu au fost făcute de Kelemen Hunor, ci de Viktor Orban. E mai importantă stabilitatea României’

Publicat

in

De

Alfred Simonis condamnă declarațiile lui Viktor Orban de la Băile Tușnad, unde premierul Ungariei a vorbit despre puritatea rasei maghiare: ”Sunt niște afirmații extrem de grave, sunt condamnabile, sunt niște afirmații care cred că sunt fără precedent la nivel de lider de Guvern în Europa cel puțin în ultimii 50 de ani, probabil (…). Aceste afirmații nu pot fi interpretate ca o scăpare de moment, pentru că s-au repetat și în alte ocazii, deci este o credință, un crez al domnului Orban”.

Liderul deputaților PSD și-ar dori o reacție mai tranșantă a UDMR: ”Trebuie să facem totuși o delimitare, afirmațiile nu au fost făcute de Kelemen Hunor, ci de Viktor Orban. Kelemen Hunor nu este șeful lui Viktor Orban, ca să poată să-l tragă la răspundere. E adevărat, personal, aș fi vrut o poziție publică mai coerentă și mai asumată din partea UDMR, în ceea ce privește aceste afirmații ale liderului Guvernului de la Budapesta, însă în același timp nici nu am văzut o poziție prin care să afirme că le susține (…). E o discuție care trebuie să aibă loc în coaliție. Atât liderul PSD, cât și ceilalți lideri ai coaliției au spus că va avea loc o discuție pe această temă, în prima coaliție”.

Întrebat dacă UDMR-ul ar trebui scos de la guvernare, Alfred Simonis a răspuns:

Opinia mea este că în România, în acest moment, avem un Guvern cu o largă majoritate, suntem într-un context internațional complicat, întreaga planetă se află într-o criză care începe să fie de proporții, în urma agresiunii Rusiei în Ucraina. În acest context, n-aș vrea să fac afirmații hazardate și n-aș vrea să iau decizii, dacă ar fi decizia la mine, atât de abrupte, fără să fac o analiză de ansamblu, atunci când o iau”.

Întrebat dacă PSD nu are o problemă să stea la aceeași masă în coaliție cu un partid care refuză să se delimiteze clar de afirmațiile cu tentă rasistă ale lui Viktor Orban, deputatul social-democrat a replicat: ”Dacă acele declarații erau făcute de cineva de la UDMR, am fi avut o dificultate în a mai sta la masă cu dânșii. Faptul că tac e o chestiune care mie, personal, nu-mi place, dar de aici până la a nu mai sta la masă cu aceștia e drum lung. Guvernul are nevoie de stabilitate, e mai importantă stabilitatea României, decât dorința noastră de a scoate de la UDMR totuși o poziție publică pe această temă. Sunt afirmații extrem de grave, dar sunt făcute de cineva care nu are legătură cu UDMR”, conform rfi.ro.

Vezi și:

Se rupe Coaliția de guvernare? Alina Gorghiu, despre tensiunia iscată de UDMR prin susținerea lui Viktor Orban: ‘Sunt inevitabile explicațiile’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Profesorul Bogdan Teodorescu: ‘Viktor Orban nu e un personaj care trebuie înjurat. O parte din cetățenii României au apreciat textul lui Orban și mă refer la cetățeni români, nu reprezenți ai minorității maghiare’

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Teodorescu, profesor în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice – SNSPA,  a vorbit despre mesajele publice transmise de liderii lumii, făcând referire, în special, la discursurile recente ale premierului Ungariei, Viktor Orban. 

„Noi suntem în partea cealaltă, noi suntem consumatori de bani ai forțelor armate americane, ce-și mențin aici niște soldați, niște scuturi, niște sisteme de apărare. Suntem într-o zonă foarte complicată și foarte fluidă, în care personaje care spun lucruri care ne plac, în primă fază, nu e obligatorie să ne vrea neapărat binele, iar personaje care sunt, probabil, antipatice prin multe puncte de vedere, ne asigură, la finalul zilei, un tip de securitate. A fost bine că România n-a reacționat, în primă fază, după momentul de la stadion, care a avut elementele lui de provocare – Ținutul Secuiesc, echipa.

Putea să existe o reacție disproporționată a majorității românești, care ne-ar fi costat. Pe de altă parte, cred că este o greșeală că de la cel mai înalt nivel al societății românești nu s-a ieșit cu o contra-explicație a discursului lui Orban. Ideea nu este să începi să-l înjuri pe Orban, fiindcă Orban nu e un personaj care trebuie înjurat, este un personaj care trebuie deconstruit, ceea ce e cu totul altceva.

Tu trebuie să-i explici cetățeanului unde greșește, nu să spui: ‘Orban trebuie izolatîi dăm afară pe ăia de la guvernare’ – nu ăsta subiectul. Subiectul este că tu ai informații clarecă parte din cetățenii României au apreciat textul lui Orban și mă refer la cetățeni români, nu reprezenți ai minorității maghiare. Îcondițiile în care tu consideri că acest lucru în neregulă, trebuie să ieși cu contraofertă, care să explice de ce discursul lui Orban nu corect, dacă tu crezi ca nu e corect, șicum ne afectează pe noi, dacă tu, ca lider al acestei țări, crezi că ne afectează”, a afirmat Bogdan Teodorescu.

Bogdan Teodorescu este de părere că lipsa comunicării politice din România i-ar putea determina pe unii cetățenii „să i se ralieze lui Orban, fiindcă identifică în el un lider care spune niște lucruri”.

„Lăsarea aceasta, permanentă bălteală comunicării românești, pe care am văzut-o dezastruoasă în timpul pandemiei, pe care vedem dezastruoasă în războiul din Ucraina – această incapacitate de la nivel înalt de a i se explica direct cetățeanului care îngrijorat, cum arată situația, cum îl afectează pe el – costă extrem de mult România.

Daceea, românii, inclusiv cei care poate au reținere în legătură cu celelalte politici lui Orban, s-ar putea să se ralieze lui Orban, fiindcă identifică în el un lider care spune niște lucruri, care preocupă. Să ne uităm în ultimii doi ani de zile – ne amintim un discurs memorabil al cuiva? Acest discurs de reamintit. Hai să ne amintim un discurs major al politicului românesc în ultimii doi ani”, a precizat Bogdan Teodorescu.

Analistul politic a dat și câteva exemple de foști lideri politici din România care au avut, de-a lungul timpului, discursuri memorabile, conținând lucruri care pot fi puse în niște cărți”.

„În fața acestui termen, ieșirea lui Iohannis fost cea mai conformă cu statura și normalitatea acestui moment. Văreamintesc că România avut un Crin Antonescu, apropo de discurs, România avut un Năstase, apropo de discurs, avut un Iliescu, apropo de discurs – ne place sau ne place. avut lideri politici importanți, care știau să spună lucruri – Ponta, Constantinescu avut discursuri interesante.

Deci am avut lideri politici care spuneau lucruri care pot fi puse în niște cărți. Mihai Răzvan Ungureanu, cu toate bubele lui, avut discursuri care contau, în care el răspundea unor probleme, dileme, presiuni ale cetățeanului român. Noi nu mai avem așa ceva”, a menționat Bogdan Teodorescu, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend