Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Vasilescu schimbat şi din funcţia de viceprimar? Mâine se votează dacă Mitrofan îi ia locul

Publicat

in

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate astăzi, primarul Nicolae Diaconu a anunţat că în cursul zilei de vineri se va ţine  o şedinţă extraordinară de CL, şedinţă care are ca scop excluderea lui Costinel Vasilescu din funcţia de consilier local şi implicit de viceprimar. Se pare că această înlăturarea se datorează recentei excluderi a viceprimarului din PNL.

“Se va organiza o şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru înlăturarea lui din consiliu şi inclusiv din funcţia de viceprimar”, a spus Nicolae Diaconu.

Primarul a mai menţionat că va susţine candidatul propus de PNL. Acesta a comentat şi zvonurile care îl dau pe Cristian Mitrofan drept înlocuitorul lui Vasilescu în funcţia de viceprimar, menţionând că în cazul unei astfel de situaţii el va coordona în continuare şi activităţile Centrului de Cultură şi Arte “George Topîrceanu”.

“USL va susţine candidatul desemnat de PNL. Daca va fi Mitrofan se va autosuspenda din funcţia de manager şi acel post va deveni vacant cât va fi el viceprimar. Dar din postura de viceprimar va coordona şi acţiunile Centrului de Cultură şi Arte”, a încheiat primarul.

 

Vasilescu: “Să accepţi să fi viceprimar o lună înseamnă să te compromiţi ca persoană”

Costinel Vasilescu a comentat spusele primarului într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL Curtea de Argeş, scoţând în evidenţă obsesia actualei conduceri a primăriei  pentru numele său  în ultimii ani. Acesta a mai declarat că va fi prezent la şedinţa de legislativ de mâine, mai ales pentru a vedea dacă foştii săi colegi din PNL vor vota împotriva lui.

“Mă bucur să văd că în continuare Vasilescu este principala problema a USL şi a primarului. Cred că era mai bine ca el să se ocupe de câinii maidanezi, de mizerie etc. Dar nu e o noutate că Vasilescu e o problemă pentru primar pentru că întotdeauna a fost cel care îl putea înlocui. Discuţia e de câţiva ani de zile cu schimbarea viceprimarului, pentru că s-a opus la tot felul de lucruri pe care ei le-au propus. Oricum, pe mine nu mă afectează prea mult pentru că oricum în perioada campaniei vroiam să îmi iau concediu de odihnă. Mă deranjează că se lucrează murdar. Eu o să vin la acea şedinţă pentru că vreau să văd cum foştii mei colegi vor vota împotriva mea. Vreau să văd dacă vor fi îmbujoraţi”, a declarat fostul preşedinte al liberalilor din Curtea de Argeş.

De asemenea, şi Costinel Vasilescu a comentat zvonurile care îl dau pe consilierul local Cristian Mitrofan drept înlocuitorul său, declarând că dacă acesta ar accepta o astfel de funcţie pentru o perioadă atât de scurtă s-ar compromite ca persoană.

“Eu unul nu aş accepta o chestiune de acest gen, să fiu viceprimar pentru o lună. Te-ar compromite ca persoană, indiferent de numele tău”, a mai spus Costinel Vasilescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Președintele dă primul semn de împăcare cu social-democrații. Klaus Iohannis a vorbit pentru prima dată de PSD-ul de pe vremea lui Dragnea

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre formarea unei noi majorități parlamentare pentru a învesti Guvernul Ciucă. Acesta a vorbit pentru prima dată de PSD-ul de pe vremea lui Liviu Dragnea, și nu PSD cum obișnuia în mesajele publice. 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, despre şansele unui guvern minoritar PNL-UDMR, care să aibă sprijinul PSD în Parlament, că

”Trebuie să vedem lucrurile aşa cum le văd şi românii, trebuie să se termine criza politică care nu este despre români, este despre unii care au vrut să arate cât de importanţi sunt şi au arătat cât de neimportanţi sunt, ca să o spun foarte franc.

El a arătat că l-a desemnat pe Nicolae Ciucă, pentru ca Guvernul să se apuce şi să rezolve problemele românilor, pandemia, criza energetică, venirea iernii şi reformele. 

”Eu mi-am asumat aceste reforme încă din 2014 şi sunt în continuare hotărât să mă implic total pentru a avea o reformă în justiţie. Avem nevoie de o justiţie independentă, corectă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări, legile justiţiei sunt încă aşa cum erau pe vremea PSD-ul lui Dragnea. Nu putem să rămânem aşa. Avem nevoie de reformă în administraţie şi de reformă în domeniul pensiilor. Avem nevoie în domeniul salarizării publice. Toate acestea au rămas în nelucrare, cum se numeşte”, a comentat preşedintele.

Klaus Iohannis a afirmat: ”Coaliţia care a guvernat până acum nu a rezolvat aceste reforme, nu are rost să vă explic eu de la Bruxelles de ce nu au reuşit, dar zilele trecute s-a văzut care au fost crizatorii, cei care în loc să facă reforme, au produs crize”. 

Preşedintele a menţionat că acum Guvernul trebuie să se apuce de treabă. ”Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorităţi decât în Parlamentul României. Cineva trebuie să guverneze şi cineva trebuie să sprijine Guvernul, prin majorităţi”, a spus şeful statului, arătând că acesta este ”calculul politic, pe care l-a făcut pentru România şi pentru români şi aşa se va întâmpla”.

”Dacă Guvernul va fi în această componenţă un an sau doi sau trei vom vedea, dar problemele trebuie rezolvate şi cineva trebuie să guverneze”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a fost întrebat despre informaţiile potrivit cărora el a fost cel care a venit cu propunerea Nicolae Ciucă premier. 

”Ştiţi, asta cu vehiculatul este cam aşa, am luat o decizie, se formează un Guvern şi nenumăraţi îşi exprimă opinii. Este drăguţ, dar problema practică este de formare a Guvernului, şi domnul Ciucă a fost propus de PNL, cum ştim cu toţii”, a răspuns preşedintele, informează News.ro.

Vezi și:

CTP: ‘Ciucă nu este propunerea PNL, este propunerea președintelui Iohannis. Cea mai meschină și sinistră imagine’

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu și-a luat ‘inima’ în dinți: ‘Eu am făcut propunerea colegilor mei, în PNL’

Publicat

in

De

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat joi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea premierului, că propunerea liberalilor pentru acest post este Nicolae Ciucă, acesta urmând să conducă un guvern minoritar, alături de UDMR.

”România trece printr-o criză politică şi de sănătate. PNL, astăzi, a dat dovadă de maturitate şi responsabilitate, şi s-a prezentat cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică şi a avea un guvern cât mai rapid, pentru a gestiona criza pandemică. Propunerea este ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, alături de partenerii de la UDMR, cu care am gestionat şi până acum criza”, a anunţat după consultări Cîţu.

Preşedintele PNL a arătat că mizează pe responsabilitatea parlamentarilor români, pentru a avea un guvern cât mai rapid, prentru a gestiona această situaţie.

Despre cum s-a ajuns la propunerea Nicolae Ciucă, Cîţu a spus: ”Este propunerea pe care au am făcut-o în Biroul Politic, pentru a debloca această criză. Vrem să facem politică pentru români, mai important este să avem un guvern cu puteri depline. Eu am făcut propunerea colegilor mei, în PNL, o propunere care a fost acceptată de BP în unanimitate”.

”Suntem într-o criză politică, ne-am uitat la probabilitatea de a trece un Guvern în acest moment şi credem că această propunere poate debloca criza. Este o criză pe care nu a generat-o PNL, dar pe care o rezolvă PNL, a mai arătat preşedintele PNL.

El a spus că propunerea Ciucă a venit în contextul unei crize politice pe care nu PNL a generat-o, ci alte partide, care au demonstrat că nu pot avea o majoritate. 

”Sunt sigur parlamentarii doresc să trecem acest moment, sunt sigur că vom avea susţinere în Parlament,” a mai spus Cîţu, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend