Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vasile Toma (PSD): Acum că Guvernul a `rezolvat-o` cu PNRR, să vedem cum `rezolvă` și cu Programele Operaționale

Publicat

in

”Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene trebuie să gestioneze în calitate de autoritate de management 7 Programe Operaționale cu finanțare din cadrul financiar multianual european 2021-2027. Miliarde de euro care înseamnă dezvoltare, salvarea și dezvoltarea IMM-urilor, bunăstarea cetățenilor acestei țări și o adevărată gură de aer pentru toate domeniile statului la nivel public și privat. Însă miliarde de care nu se știe nimic. Până acum, scuza guvernului de dreapta a fost PNRR, iar singurele răspunsuri oficiale în această privință au început și s-au sfârșit invariabil cu “…o să…”. Între timp, românii așteaptă și nu au nicio certitudine că vor beneficia de acești bani, așa cum nu au nici despre PNRR, unde nu se dovedește nicio secundă că guvernul de dreapta are capacitatea de a atinge la termenul fixat zecile de obiective fără de care sumele prevăzute în PNRR nu se vor primi.”, susține deputatul PSD Vasile Toma într-un comunicat remis presei.

El enumeră cele 7 programe operaționale:

”Iată care sunt aceste cele 7 programe operaționale cu sumele aferente pe care le așteaptă toți românii. Sper ca, măcar de această dată, la întrebarea pe care am adresat-o săptămâna aceasta, Ministerul Investițiilor să răspundă cu date și termene clare privind soarta lor.

1. Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027, ce are alocate 2,143 miliarde de euro

2. Programul Operațional Dezvoltare Durabilă 2021-2027, ce are alocate 4,615 miliarde euro

3. Programul Operațional Educație și Ocupare 2021-2027, ce are alocate 7,722 miliarde euro

4. Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, ce are alocate 2,594 miliarde euro

5. Programul Operațional Sănătate 2021-2027, ce are alocate 4,73 miliarde euro

6. Programul Operațional Asistență Tehnică 2021-2027, ce are alocate 597 milioane euro

7. Programul Operațional Tranziție Justă 2021-2027, ce are alocate 1,76 miliarde euro”, susține deputatul VasileToma, secretar al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Washingtonul promite o ripostă `fermă` Belarusului dacă ajută Moscova să invadeze Ucraina

Publicat

in

De

Statele Unite au avertizat marţi Belarusul că se expune unei riposte “rapide” şi “ferme” dacă permite Rusiei să-i folosească teritoriul pentru a ataca Ucraina, transmite AFP.

“În acelaşi mod în care i-am spus clar Rusiei că va plăti scump” pentru o eventuală invazie, “în ultimele zile, i-am spus clar şi Belarusului că, dacă permite utilizarea teritoriului său pentru un atac împotriva Ucrainei, va suferi o ripostă rapidă şi fermă din partea Statelor Unite şi a aliaţilor noştri”, a avertizat în faţa presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

“Dacă ar începe o invazie din Belarus, dacă soldaţii ruşi ar fi staţionaţi permanent pe teritoriul său, NATO şi-ar putea revizui, de asemenea, postura în ţările care se învecinează cu Belarusul”, a mai subliniat el.

Săptămâna trecută, în mijlocul unei confruntări cu Moscova, Washingtonul s-a declarat îngrijorat de un proiect de reformă constituţională din Belarus care ar permite desfăşurarea de arme nucleare ruseşti în această ţară care se învecinează cu Ucraina şi Polonia.

În mod similar, responsabili americani au estimat că exerciţiile militare ruso-belaruse anunţate de Belarus au mers “cu mult dincolo de normal” şi ar putea prevesti o prezenţă militară permanentă a Rusiei în această fostă republică sovietică rămasă unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Moscovei.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Nancy Pelosi candidează pentru realegerea în Congres

Publicat

in

De

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor şi cea mai puternică femeie din Washington, a anunţat marţi că va fi candidată pentru realegerea în Congres, fără a spune dacă doreşte să rămână în funcţia de “Speaker”, notează AFP preluat de agerpres.

“Aceste alegeri sunt cruciale”, a spus această femeie de 81 de ani, despre alegerile legislative de la jumătatea mandatului în care Joe Biden riscă să piardă majoritatea în Congresul american.

“Este în joc democraţia noastră, nimic mai puţin”, a subliniat reprezentanta de California într-un videoclip postat pe Twitter, evocând asaltul asupra Capitoliului de către partizanii lui Donald Trump şi restricţiile adoptate în state republicane privind accesul la vot.

“Dar, după cum se spune, nu stăm în aşteptare, acţionăm”, a pledat acest iscusit tactician, care este membră a Congresului din 1987 şi cunoaşte pe de rost arcanele puterii.

“De aceea, candidez pentru realegere”, a anunţat ea.

Nancy Pelosi a menţinut, totuşi, suspansul cu privire la dorinţa ei de a fi realeasă la şefia Camerei Reprezentanţilor. Aripa stângă a democraţilor se pronunţă de câţiva ani pentru o schimbare a conducerii.

Considerată ca o moderată în circumscripţia ei din San Francisco, Nancy Pelosi este în mare măsură responsabilă pentru adoptarea planului lui Joe Biden privind infrastructura sau a reformei majore a sănătăţii a lui Barack Obama. De asemenea, ştie cum să strângă cu uşurinţă milioane de dolari pentru candidaţii democraţi la alegerile parlamentare.

Conservatorii denunţă, însă, “aroganţa” acestei soţii a unui om de afaceri milionar, Frank Pelosi.

În cei patru ani de preşedinţie a lui Donald Trump, ea şi-a asumat rolul de prim opozant al omului de afaceri republican. Cu un gest spectaculos, ea a rupt în februarie 2020 ultimul discurs despre Starea Uniunii al liderului de la Casa Albă.

Mamă a cinci copii, Nancy D’Alesandro la starea civilă, s-a născut pe 26 martie 1940 la Baltimore într-o familie catolică americană de origine italiană. Tatăl şi fratele său au fost primari ai acestui mare oraş industrial din nord-estul ţării, reaminteşte AFP.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend