Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vasile Năstase: Trebuie să ne apropiem cât mai mult de România

Publicat

in

Vasile Năstase, deputatul Platformei DA, a declarat, într-o emisiune televizată, că formațiunea nu renunță la valorile europene și că va insista în continuare pe apropierea de UE, dar „primul pas care trebuie făcut este să ne apropiem cât mai mult de România”, transmite știri.md

„România este prima țară din UE, vecina noastră, să nu mai vorbim de istoria noastră similară. Aici trebuie să găsim, din punct de vedere politic, tot ceea ce ne atrage, tot ce este apropiat de noi şi de cetăţenii noștri, astfel încât să depășim barierele care stau în calea noastră. Aici mă refer și la programe de cultură, şi la programe de infrastructură, dar și la alte lucruri, care ar putea să ne unească și mai mult. În această campanie vom veni cu un program foarte serios pe aceste dimensiuni”, a declarat Vasile Năstase în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Fiind întrebat dacă mesajul Platformei DA în această campanie electorală va fi unul unionist, parlamentarul a menționat că în formațiunea respectivă există foarte mulți unioniști.

„Personal m-am unit cu România în 1992, atunci când am luat cetățenia română și mi-am făcut pașaportul. Unirea politică este altceva. Vreau să vă spun că oamenii s-au săturat de gălăgioși. Noi vrem poduri de beton peste Prut, ecartament și interconexiuni cu linii de înaltă tensiune din România.

Noi vrem, cel puțin la prima etapă, o vamă comună și așa mai departe. Sunt lucruri care trebuie făcute, dar nu țipate. Treizeci de  ani au fost niște băieți din ăștia, profitori, care au tot țipat și au folosit lucrurile acestea în scopuri politice”, a mai adăugat Vasile Năstase.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

BNR confirmă ultimul tun dat de Guvern: A împrumutat 1,16 miliarde de lei la dobânzi GIGANT

Publicat

in

De

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 1,16 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 56 de luni, la un randament mediu de 4,48% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 600 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,575 miliarde de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna octombrie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 5 miliarde de lei, din care 800 de milioane de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 4,2 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 630 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,6 miliarde de lei, este cu 1,2 miliarde de lei peste cea de 4,405 miliarde lei programată pentru septembrie 2021 şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

COVID-19 – Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, a murit vaccinat

Publicat

in

De

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care a murit joi, în urma unui stop cardio-respirator, din cauza infectării cu SARS-CoV-2, era vaccinat anti-COVID, a precizat, joi seară, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

“Preasfinţitul era vaccinat. Din nefericire, s-a infectat şi a ajuns la spital într-o stare mai avansată a acestei perfide boli. Dumnezeu să odihnească sufletul bun şi nobil al acestui vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos!”, a transmis Bănescu.
Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care urma să împlinească 53 de ani în luna decembrie a acestui an, a murit joi, la Deva, în urma unui stop cardio-respirator, înaltul prelat având plămânii afectaţi în proporţie de 85% din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Decesul a survenit în timpul procedurilor de transfer la un elicopter care ar fi urmat să-l transporte la Spitalul judeţean din Târgu Mureş.

“A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Mariş.

Părintele episcop Gurie a fost internat pe 8 octombrie, la Spitalul Judeţean din Deva, fiind transferat ulterior la secţia ATI. Starea sa de sănătate s-a agravat în cursul acestei săptămâni, motiv pentru care a fost intubat în urmă cu câteva zile.

Trupul neînsufleţit va fi depus la Catedrala Episcopală din Deva.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend