Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vasile Dîncu: Vlad Voiculescu joacă rolul pe care l-a jucat Traian Băsescu în guvernarea CDR

Avatar

Publicat

in

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că a văzut similitudini între modul în care funcţionează coaliţia de guvernare actuală şi modul în care a funcţionat Convenţia Democrată care, în ciuda crizelor, a rezistat 4 ani. ”Mă uit acum la rolul pe care îl joacă Voiculescu, pare exact rolul lui Traian Băsescu din prima criză guvernamentală”, afirmă Dîncu.

Vasile Dîncu a fost întrebat, duminică, la Digi 24, dacă crede că se rupe coaliţia de guvernare şi a afirmat: ”Încerc să nu fiu subiectiv, să răspund cu datele unui silogism, măcar. Dacă mă uit în istorie şi nu mai sunt un politician tânăr, aşa cum eram când am venit în Guvernul Năstase, îmi aduc aminte de modul cum a funcţionat Convenţia Democrată între 1996 şi 2000. Atunci, acea coaliţie funcţiona asemănător. După primele 4 luni văd ceva asemănări. Acea coaliţie a funcţionat 4 ani. Sigur că a dus la dispariţia unui partid istoric, nefericită dispariţie până la urmă, pentru că era unul dintre partidele noastre istorice importante, dar mă uit acum la rolul pe care îl joacă Voiculescu… pare exact rolul lui Traian Băsescu din prima criză guvernamentală, când a fost eliminat de la Ministerul Tansporturilor”.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD afirmă că ”vom avea o succesiune de crize”.

”Nu cred că se va rupe, chiar dacă spuneam că există incompatibilităţi între cele două partide care sunt la guvernare”, a mai afirmat Dîncu.

Întrebat dacă îi vede o carieră politică lui Vlad Voiculescu în prima linie, Vasile Dîncu a mai declarant: ”Depinde cum va evolua competiţia politică dintre USR şi PLUS. Asta este prima condiţie, cred. Dar dacă în această competiţie pentru lider, partidul acesta va reuşi să creeze unitate în jurul noului lider, care va fi Dacian Cioloş sau Dan Barna. O a doua condiţie este să caute să îşi construiască un proiect politic mai clar, pentru că mi se pare că domnul Voiculescu este un excelent ONG-ist, a lucrat pentru cauze importante, a avut în spate şi o forţă economică puternică care l-a propulsat, dar are nevoie de un proect politic care să fie mai axat pe calităţile domniei sale. Probabil ar trebui să facă mai multechipă cu ceilalţi”.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Claudiu Năsui admite un eșec al negocierilor în coaliție: a revenit printr-un amendament strecurat pe furiș

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susține că în cadrul coaliției de guvernare s-a decis ca declarația de beneficiar să fie amânată până la 1 octombrie. Năsui arată că se reușise eliminarea declarației, însă aceasta a redevenit obligatorie printr-un amendament ”strecurat pe furiș”.

”Ieri în ședința de coaliție s-a decis ca declarația de beneficiar să fie amânată până la 1 octombrie.

Până atunci vom încerca să convingem coaliția să revenim la sistemul din Austria. Adică sistemul care s-a aplicat și anul trecut în România, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocrație inutilă.

Declarația de beneficiar real este o declarație de aproximativ 10 foi prin care statul ne cere informații pe care le are deja. Și ni-le cere nu numai o dată, ci în fiecare an, chiar dacă nu se schimbă nimic. Reușisem să eliminăm această declarație anul trecut, dar ea a revenit din cauza unui amendament care a fost strecurat pe furiș într-o lege anul acesta.”, scrie Claudiu Năsui.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Lider local PNL: ‘Am trăit să o văd și pe asta…USR votează tot ce dictează PSD’

Avatar

Publicat

in

De

În alianță de guvernare la București, PNL și USR PLUS sunt la cuțite în municipiul Codlea (Brașov). Liderul local liberal, consilierul județean Marian Popoiu, acuză USR PLUS că a votat bugetul dorit de PSD.

„Am trait sa o vad si pe asta…La Codlea, USR voteaza tot ce dicteaza PSD…ce oare a dus la transformarea asta ideologica? Sa fie postul de director la Servicii de Gospodărire Măgura Codlea argintul care a inclinat balanta?”, a scris liderul municipal PNL pe pagina sa de Facebook.

„Printre altele, USR a beneficiat de votul nostru pentru a aloca suma suplimetara de 100.000 Lei catre proiectele dansilor, un suport gratuit, pentru numeroasele lor proiecte din campanie. Din pacate au renuntat la aceasta suma, ca nu cumva sa afecteze bugetul rosu pentru care au batut palma cu noii parteneri, altadata huliti…PSD”, a mai scris Marian Popoiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend