Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Variantă pentru blocarea moțiunii: Doar parlamentarii vaccinați să aibă acces la ședință (surse)

Publicat

in

Conform declarațiilor adversarilor politici de la PSD, AUR și USR PLUS, Guvernul Cîțu are zilele numărate. Cele trei partide au un număr de 284 de mandate din totatul de 465 din Parlament, iar marți, 5 octombrie, urmează să fie votată moțiunea de cenzură depusă de PSD.

În aceste condiții, o idee a încolțit în zona PNL: accesul la ședința parlamentului în care va fi votată moțiunea de cenzură să fie permisă doar pe bază de vaccinare sau dovadă a trecerii prin boală, având în vedere că incidența cazurilor de COVID-19 în București a depășit 7/1000 și crește în continuare.

O asemenea măsură este însă mai puțin probabilă, având în vedere că recomandările CNSU referitoare la accesul exclusiv al vaccinaților se referă doar la evenimentele organizate de instituțiile de cultură, nu la toate instituțiile publice. O introducere a unei asemenea prevederi în Hotărârea de Guvern care urmează să introducă noile restricții propune de CNSU ar fi extrem de problematică din punct de vedere legal.

O altă variantă luată în calcul de unele persoane din arcul puterii era aceea a organizării unor centre de testare la Parlament, astfel încât parlamentarii să fie primiți la ședința de plan nu doar pe baza vaccinării sau a dovezii trecerii prin boală, ci și pe bază de testare rapidă. O asemenea măsură s-ar bate cap în cap cu strategia propusă de CNSU, de excludere a testărilor dintre criteriile de acces la evenimente în localitățile cu incidență de peste 6/1000.

Ambele strategii sunt aproape imposibil de pus în aplicare. Ele ar fi vizat în principal parlamentarii AUR, dar și alți senator și deputați. Potrivit unor informații neoficiale, cel puțin jumătate dintre parlamentari nu sunt vaccinați în acest moment.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Nemții vor avea viață grea: Olaf Scholz, viitorul cancelar, vrea vaccinarea obligatorie

Publicat

in

De

Viitorul cancelar german, Olaf Scholz, a declarat, marţi, că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 pentru a opri focarul de infecţii în ţara sa, relatează AFP.

Olaf Scholz ”a afirmat că a înţeles că există dezbateri pe acest subiect în Bundestag la care participă toate partidele”, potrivit unor surse apropiate viitorului cancelar social-democrat, scrie agerpres.ro.

Succesorul Angelei Merkel ”şi-a semnalat simpatia pentru o astfel de reglementare” marţi, în cursul unei reuniuni între Merkel, succesorul acesteia şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei, care ar putea duce la o înăsprire a restricţiilor anti-Covid, au precizat sursele citate.

Închiderea barurilor şi a cluburilor sunt luate în considerare, potrivit presei germane.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat statul vecin Austria.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Dar situaţia sanitară rămâne foarte tensionată marţi, cu o rată de incidenţă de 452,2 la 100.000 de locuitori.

Campania de vaccinare a dus până acum la vaccinarea completă a aproximativ 57 de milioane de persoane (68,5%).

Vaccinarea obligatorie, respinsă mult timp de majoritatea germanilor, este de acum cerută de aproape două treimi dintre ei (64%), potrivit unui sondaj recent realizat de RTL şi ntv.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Parlamentul german se va pronunţa asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19

Publicat

in

De

Parlamentul german se va pronunţa până la sfârşitul anului asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii pentru a opri focarul de infecţii, a anunţat marţi viitorul cancelar Olaf Scholz, relatează AFP.

”Propunerea mea este ca (…) deputaţii să facă o propunere Parlamentului” privind vaccinarea obligatorie, a indicat într-un interviu pentru canalul Bild TV social-democratul care urmează să preia conducerea guvernului, precizând că acest text ar trebui să fie prezentat în acest an pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat vecinul austriac.

Dar dezbaterea pe această temă a luat amploare în ultimele săptămâni, în timp ce ţara este puternic lovită de un nou val de contaminări, potrivit Agerpres.ro.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend