Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Variantă EXPLOZIVĂ: Care e adevăratul joc al numirii lui MRU la SIE

Avatar

Publicat

in

Mihai Răzvan Ungureanu a ajuns șef la SIE așa cum și-a dorit președintele Klaus Iohannis, cel care nu s-a consultat nici cu cei de la PNL, nici cu premierul Victor Ponta. Ion Cristoiu are o variantă explozivă despre adevăratul joc al numirii lui MRU în fruntea SIE.

Citește și: Oana Stancu zguduie scena politică: Pe el îl vizează DNA

”Cum se explică acceptarea de către MRU, politician de mari ambiții, a numirii în fruntea SIE, un post de sinecură pentru cei trași pe linie moartă, și, pe deasupra, și un post pe care l-a mai deținut și pe care l-a părăsit pentru funcția de premier?

Citește și: Cine ești tu, Victor Ponta?

Păi, dacă prețuia atît de mult funcția de șef la SIE nu abandona în veci pentru funcția de premier.

Cineva mai bine informat decît mine, luînd seamă la insistenta mea întrebare Ce l-a apucat pe MRU? mi-a atras atenția asupra unor întîmplări din ultimul timp.

Toate puse de respectivul pe seama a ceea ce el crede a fi o campanie a SRI de belire a oamenilor SIE, sub semnul eternului război între Servicii.

Citește și: BOMBĂ în presă: Andreea Esca și Moise Guran nu mai figureză în program! Anunț de la CNA

Avem astfel scoaterea din joc a unor oameni de afaceri și politicieni bănuiți a fi aparținut SIE:

Ovidiu Tender, George Scutaru, Ion Nicolae.

Toți au căzut victimă Binomului SRI-DNA.

Chiar și tentativa de scoatere din joc a lui Victor Ponta ( suspectat de a fi fost ofițer SIE) poate fi pusă pe seama unei bătălii a SRI cu SIE.

Să nu uităm că după plecarea lui Teodor Meleșcanu din fruntea SIE, în septembrie 2014, SIE a pierdut teren în eternul război cu SRI:

Citește și: DNA l-a pus sub urmărire penală pe Victor Ponta, iar Vasile Blaga anunță APOCALIPSA

A rămas timp de 6 luni fără director.

A fost lovit ca imagine publică de scandaluri, cum ar fi Cazul Victor Ponta ofițer acoperit, Intrarea în cursa electorală a lui Teodor Meleșcanu.

Să fie în aceste condiții numirea lui MRU la SIE o încercare de a restabili echilibrul dintre cele două puternice Servicii din România?

Are MRU misiunea de a recîștiga pentru SIE terenul pierdut în fața SRI?

Și încă ceva:

În discursul din Parlament, MRU a vorbit nu numai în numele SIE, ci și în numele tuturor serviciilor speciale din România.

Adică și în numele SRI, DIA, DGPI, cele care alcătuiesc Comunitatea de Informații:

Citește și: AVERTISMENTUL lui Traian Băsescu: Vor fi ZDROBITE

„Aş vrea ca în noul meu mandat, doamnelor şi domnilor deputaţi şi senatori, mai mult decât în mandatul anterior, să îmi conving colegii că doar împreună putem schimba percepţia păguboasă care planează asupra serviciilor speciale, care deşi autonome par să nu dea socoteală nimănui.

Ipostazele, mandatele prin care am trecut, m-au făcut să înţeleg mai mult decât oricând că este nevoie de un nou cadru legislativ, de o nouă cultură a problematicii de securitate, de acoperirea diferenţelor de cunoaştere dintre comunitatea de profesionişti şi societatea românească în ansamblul ei.”

Ce vrea să spună MRU?

Că vorbește din postura unei personalități care o depășește ca experiență pe cea de simplu director al unui Serviciu Special?

Și că din această postură pledează pentru schimbări radicale nu numai în privința SIE, dar și în privința întregii Comunități de Informații din România?”, scrie Cristoiu pe blogul personal.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/varianta-exploziva-care-e-adevaratul-joc-al-numirii-lui-mru-la-sie_960510.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Scarlett Johansson îndeamnă industria să se îndepărteze de HFPA până ce aceasta va aplica reforme semnificative

Avatar

Publicat

in

De

Actriţa Scarlett Johansson îndeamnă industria să se îndepărteze de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), organizaţia care acordă Globurile de Aur, până ce aceasta va aplica reforme semnificative.

Într-un comunicat transmis Variety, Johansson a dezvăluit că ea s-a îndepărtat de conferinţele de presă ale HFPA din cauza „întrebărilor şi remarcilor sexiste” şi crede că industria ar trebui să se distanţeze de organizaţie până ce vor fi implementate alte reforme.

„Ca actor care promovează un film, este aşteptat să participi la sezonul premiilor prin prezenţa la conferinţe de presă şi la ceremonii. În trecut, asta a însemnat deseori să înfrunt întrebări şi remarci sexiste din partea anumitor membri HFPA care frizau hărţuirea sexuală. Acesta este motivul pentru care eu, mulţi ani, am refuzat să particip la conferinţele lor”, a scris actriţa.

Ea a adăugat: „HFPA este o organizaţie care a fost legitimată de unii ca Harvey Weinstein pentru a avea amploare în vederea recunoaşterii din partea Academiei şi a industriei. Până ce nu va exista o reformă fundamentală în organizaţie, cred că este momentul să facem un pas înapoi de la HFPA şi să ne concentrăm pe importanţa şi puterea unităţii în sindicatele noastre şi în industrie ca întreg”.

Reprezentanţii Amazon Studios au emis de asemenea un comunicat în care aduc critici similare Netflix, Time’s Up şi ale altora cu privire la recentul plan de reformare al HFPA.

Planul aprobat joi include măsuri de creştere a numărului persoanelor de culoare în rândul membrilor Asociaţiei şi restricţii cu privire la primirea e cadouri şi plăţi pentru munca membrilor în comitete.

Amazon Studios a transmis că aşteaptă o schimbare semnificativă înainte de a relua colaborarea cu HFPA. „Nu am mai lucrat cu HFPA de când au fost exprimate aceste probleme, aşteptăm o soluţionare sinceră şi semnificativă înainte de a merge mai departe”, a spus un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywod nu au răspuns solicitării de a comenta.

Vineri, un grup de peste 100 de publicişti şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la revizuirea HFPA. Ei au spus că vor evita evenimentele Asociaţiei, inclusiv conferinţele de presă, până ce va fi făcut lumină în cazul acesteia.

Ted Sarandos, CEO Netflix, a transmis într-o scrisoare destinată conducerii HFPA: „Nu credem că aceste noi politici propuse vor face faţă provocărilor privind diversitatea şi incluziunea din HFPA sau lipsei de standarde clare pentru cum ar trebui să opereze membrii organizaţiei. Aşadar, vom opri orice activitate cu organizaţia dumneavoastră până ce vor fi făcute schimbări mai importante”.

Preşedintele HFPA, Ali Sar, i-a răspuns tot în scris: „Asociaţia a preţuit mereu relaţia cu Netflix. Ascultăm îngrijorările dumneavoastră legat de schimbările pe care Asociaţia noastră trebuie să le facă şi vreau să vă asigur că lucrăm cu stăruinţă la ele”.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood se află în centrul atenţiei după ce, în luna februarie, o anchetă Los Angeles Tims a dezvăluit că în rândul membrilor ei nu a existat nicio persoană de culoare timp de mai mult de două decenii. Articolul respectiv a detaliat şi faptul că organizaţia a plătit sume mari membrilor pentru a face parte din comitete şi pentru a accepta călătorii de lux. În luna aprilie, o altă problemă a apărut – fostul preşedinte Phil Berk, membru al asociaţiei, a trimis un e-mail colegilor lui cu un articol în care Black Lives Matter era descrisă drept „mişcare de ură”. Berk a fost ulterior dat afară din HFPA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Report de milioane de euro la Joker și Loto 6/49

Avatar

Publicat

in

De

Un report de peste 26,98 milioane lei (peste 5,47 milioane de euro) se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în cadrul extragerilor loto care au loc duminică, iar la Loto 6/49, categoria I, este în joc o sumă de peste 11 milioane lei (peste 2,24 milioane de euro), informează Loteria Română.

La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 1,31 milioane lei (peste 267.700 de euro), iar la Noroc Plus se înregistrează un report cumulat de peste 43.200 de lei.

Potrivit sursei citate, la Loto 5/40, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 880.200 de lei (peste 178.600 de euro), iar la categoria a II-a, la acelaşi joc, reportul este de peste 53.500 de lei (peste 10.800 de euro).

La Super Noroc este în joc la categoria I un report în valoare de peste 83.400 de lei (aproximativ 17.000 de euro) iar la categoria a II-a se înregistrează un report în valoare de peste 28.700 de lei.

Duminică, 9 mai, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 6 mai, Loteria Română a acordat 19.200 de câştiguri în valoare totală de peste 1 milion de lei.

La tragerea Joker de joi, 6 mai, la categoria a II-a s-a înregistrat un câştig în valoare de 329.410 lei. Biletul norocos a fost jucat în Târgu Jiu şi a fost completat cu o varianta simpla la Joker şi o varianta la Noroc Plus, conform agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend