Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Vânzarea Oltchim, întârziată cu o lună și jumătate

Avatar

Publicat

in

Termenul final de depunere a ofertelor angajante pentru activele de producţie ale combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) ar putea să fie prelungit cu circa 45 de zile, până la mijlocul lunii martie, la cerinţa principalelor companii interesate de combinat care vor mai mult timp la dispoziţie pentru a luat o decizie în privinţa participării la licitaţie. Ministrul Economiei, liberalul Andrei Gerea, a anunțat ieri că o companie din Ungaria este interesată să preia combinatul Oltchim și divizia petrochimică Arpechim din Pitești. Ministrul nu a precizat numele companiei, însă acesta a fost făcut public de administratorul judiciar al Oltchimului, Gheorghe Piperea. ”Există o noutate în sensul că faţă de Oltchim şi-a manifestat interesul şi firma TVK, filială a Mol Ungaria, care operează un combinat petrochimic cu afaceri de un miliard de euro şi produce undeva la 50 km de Oradea de trei ori mai multă etilenă şi propilenă decât se producea la Piteşti. Ei sunt interesaţi numai de activitatea de la Vâlcea şi petrochimia de la Piteşti, spre deosebire de azerii de la Socar şi chinezi care vor să cumpere la pachet şi rafinăria. Mă tem însă că se va amâna cu 45 de zile acest termen de 31 ianuarie pentru depunerea ofertelor angajante. Şi azerii şi chinezii, domnul Vuza, filiala Mol, toţi cer prelungirea termenului de depunere a ofertelor pentru Oltchim, pentru acest lucru fiind nevoie de acordul creditorilor”, a declarat Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Care sunt avantajele si dezavantajele dezinfectarii prin pulverizare?

Avatar

Publicat

in

De

Dezinfectarea prin pulverizare cu agenti alcoolici este in general considerata practica si rapida. Produsele oferite sunt gata de utilizare (nu este nevoie sa le dozezi), sunt usor de utilizat si rapid eficiente.

Spre exemplu, atunci cand cumperi o sticla de dezinfectant Hygienum, acesta este deja pregatit pentru aplicare, nu trebuie sa il mai diluezi si sa respecti procentele in acest sens.

Dezavantajele dezinfectarii prin pulverizare

Dar pulverizarea are si unele dezavantaje. Pe de o parte, dezinfectarea prin pulverizare poate duce la iritarea membranelor mucoase si la reactii alergice daca este utilizata incorect (ai grija la produsele care contin aldehida). Pe de alta parte, suprafetele sunt dezinfectate si curatate insuficient. O dezinfectare eficienta are loc numai acolo unde agentul ajunge efectiv. La pulverizare, totusi, ceata de pulverizare se asaza la suprafata sub forma de picaturi. Aceasta inseamna ca suprafata nu este complet acoperita. Prin urmare, stergerea ulterioara este esentiala pentru a distribui dezinfectantul pe intreaga suprafata.

Avantajele dezinfectarii prin pulverizare pe suprafetele mici

Chiar daca pentru suprafetele mari se recomanda alte solutii pentru dezinfectare, pulverizarea este esentiala pentru suprafete mici, margini si adancituri greu accesibile, de exemplu pe manerele usilor, mobilierului, receptoarelor telefonice, toaletelor si dispozitivelor. Deoarece astfel de zone nu sunt intotdeauna atinse cu laveta sau cu alte obiecte de stergere, pulverizarea este eficienta. Pulverizarea este un plus util pentru dezinfectarea suprafetelor care pot fi doar sterse cu materiale moi, asa cum sunt ecranele dispozitivelor. Hygienium este cu siguranta un dezinfectant care merita toata atentia in acest sens.

Pe ce suprafete se poate face dezinfectia prin pulverizare?

Sunt mai multe suprafete care permit cu siguranta dezinfectia prin pulverizare. Spre exemplu, in momentul in care vrei sa dezinfectezi anumite obiecte cu Hygienium dezinfectant, care vine in sticluta cu pulverizator, poti lua in calcul mai multe suprafete.

 • Ecranele de la telefoane si tablete – ecranul de la telefon este mereu in contact cu fata ta, exceptie facand momentul in care folosesti castile. In sensul acesta, iti recomandam sa tii cont de faptul ca pulverizarea se va face foarte usor, dar trebuie sa eviti produsele abrazive. Pulverizeaza ecranul si sterge-l ulterior cu dischete demachiante sau cu lavete moi si fine. O alta solutie este sa uzi direct o discheta demachianta cu dezinfectantul si sa stergi suprafata.
 • Manerele de la dulapuri si clantele de la usi – esti mereu cu mana pe manerele de la dulapuri si pe clante, iar acestea trebuie sa fie dezinfectate corect. In sensul acesta recomandam utilizarea dezinfectantilor cu pulverizator. Poti respecta aceiasi pasi ca si in cazul ecranului de la telefon, doar ca in acest sens iti recomandam sa te asiguri ca ai intins substanta pulverizata pe intreaga suprafata. Acesta este singurul mod in care te asiguri ca dezinfectantul pulverizat nu rateaza niciun loc.
 • Robinetii – robinetii sunt de asemenea obiecte pe care pui mereu mana si care pot fi dezinfectati foarte usor respectand pasii de mai sus, atunci cand nu vrei sa folosesti dezinfectanti concentrati pe care sa ii diluezi.
 • Talpile de la pantofi – daca vrei sa iti dezinfectezi talpile de la pantofi, este mult mai usor sa faci asta cu ajutorul unui dezinfectant pulverizat. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca dezinfectantul se potriveste pentru materialul din care sunt facute talpile pantofilor, pentru a nu le deteriora.

Recomandari dezinfectare prin pulverizare

Atunci cand pulverizezi, tine cont de urmatoarele:

 • Nu pulveriza in aer;
 • Pulverizeaza suprafata de la o distanta mica (aproximativ 30 cm);
 • Pulverizeaza energic;
 • Sterge din nou acolo unde este posibil;
 • Din cauza riscului de alergii, nu pulveriza niciun produs care contine aldehida. Tine cont si de faptul ca aldehidele includ formaldehida, glioxal si glutaral;
 • Agentii alcoolici sunt potriviti numai in zone mici. Nu pulveriza pe suprafete mari. Evita sursele de foc si caldura si opreste dispozitivele electrice in prealabil;
 • Nu pulveriza dezinfectati pe suprafetele umede. Dezinfectantul este diluat si, prin urmare, are mai putin efect;
 • Pentru suprafete netede, este recomandabil sa aplici agentul alcoolic direct pe o carpa si sa stergi. Instructiuni de aplicare: umezeste bine o carpa curata cu un dezinfectant rapid din sticla de pulverizare si sterge suprafata. Astfel nici nu mai este nevoie sa pulverizezi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Avatar

Publicat

in

De

Din acest an, Florian Coldea, fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, a devenit profesor colaborator al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Coldea predă în cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană. 

Ei bine, Bugetul.ro a descoperit că la DRIIE figurează drept cadru didactic și ambasadorul României în SUA, George Maior, fost director SRI și superior al lui Florian Coldea în perioada în care acesta din urmă era prim-adjunct al Serviciului.

Vezi și Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

Maior este cadru didactic titular și are POSTUL REZERVAT în cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană. 

Conform informațiilor noastre, după ce va fi rechemat de Klaus Iohannis, de la Washington, George Maior va reveni la SNSPA, acolo unde va fi coleg cu Florian Coldea.

În decembrie 2019, Klaus Iohannis a anunțat că îl va rechema pe George Maior

O să îl schimbăm pe domnul Maior, nu e așa o grabă. La începutul anului viitor. O să facem această evaluare”, a declarat președintele.

Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis în cadrul unei întâlniri informale cu jurnaliștii, conform digi24.ro.

Vezi și

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Vești pentru pensionari! Cine sunt cei care vor avea de pierdut în urma recalculării

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend