Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Văleu! Noul prefect, copilul de suflet al PSD – Sorina Marin sau lipsa de cadre a PNL

Publicat

in

Am repetat-o de multe ori in ultimii doi ani: neglijarea organizațiilor de tineret de către PNL și politica strâmbă din ultima perioadă a trupei din fruntea partidului, își va arăta curând efectele negative. Deja apar primele semnale iar un prim efect negativ ar fi acela ca, in acest moment, PNL Argeș nu are oameni potriviți pentru a ocupa funcții cheie care vor fi lăsate libere de către pesedisti. In aceste condiții avansezi si propui nume fără valoare sau personaje create tot de PSD. Si-atunci, te intrebi, in ce consta marea schimbare si in Arges? Să schimbi un pesedist pentru a-l inlocui cu un alt pesedist ? Un exemplu concret este cel al Sorinei Marin, un nume des vehiculat ca fiind propunerea liberalilor pentru a lua locul lui Dragnea in fruntea Prefecturii Argeș. Avand in vedere declarațiile lui Rareș Bogdan sau ale lui Sică, noul premier, potrivit cărora nu vom vedea pui de pesedist printre penelisti, mai ales cei cu pretentii, stau si ma intreb: mai, nu vi s-a luat de gogosi… expirate ? Pai ce vor zice liberalii ăia pur sânge, sau tinerii care au mai ramas prin PNL Argeș, când vor vedea că tu PNL, killerul PSD, nominalizezi pentru funcția de prefect o domnișoara de patruzeci si ceva de ani, mare amatoare de plimbari… politice și a carei carieră politică a fost începută la PSD, sub aripa baronului roșu Nicolescu. Cum să pui o domnișoara bătrâna, care și-a petrecut toată tineretea la PSD, pe o funcție din care vrei să eclateze liberalismul în administrație. Sorina Marin abia a făcut majoratul în politică, asta după ce a stat și s-a școlit 13 ani in PSD, chiar cu functie de conducere, s-a plimbat, apoi, prin curtea senatorului PDL Mircea Andrei, pentru ca, in final, să ajungă și prin PNL. Probabil ai lui Miuțescu sunt ferm convinsi că școala PSD produce numai oameni de valoare, mai ales femei, spre deosebire de pepiniera PNL care scoate pe banda rulanta numai exclusi… Astfel nu se explica de ce Sorina Marin, „vuvuzela” cum o numeau unii acum cativa ani, un produs 100% al PSD, a ajuns acum o emblema a PNL care, vai, ar putea ajunge prefect !

Iar cei carora nu prea le convine ce am scris, le reproduc un fragment din declaratia Sorinei Marin din momentul in care, dupa 13 ani de scoala PSD, pleca de sub aripa baronului Nicolescu, mentorul ei politic, zbura veselă spre PDL-ul lui Mircea Andrei, dar plină de recunoștință PSD.

„Le mulţumesc celor din P.S.D., pentru că notorietatea mea politică se datorează la doi factori. Factorului politic P.S.D. şi presei argeşene. Le mulţumesc celor din P.S.D. pentru că datorită lor am o notorietate politică. Îmi pare rău că s-a terminat. Nu pentru că nu voi mai colabora cu cineva din P.S.D. pentru că acum sunt în P.D.L., dar vine un moment în care trebuie să iei nişte decizii curajoase. Din fericire pentru P.S.D., au foarte mulţi oameni valoroşi, dar una dintre problemele de management ale organizaţiei este că nu ştie să şi-i pună în valoare. Şi atunci când ai oameni valoroşi profesional ar trebui să te foloseşti de ei pentru a pune în aplicare programe guvernamentale”, spunea Sorina Marin după 13 ani de scoala la PSD.

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

5.000 de euro pentru profesorii din Pitești. Ce trebuie sa facă !

Publicat

in

De

Bursele ANIS 2020 reprezintă cea de-a treia ediție a programului inițiat de ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii – prin care companiile de tehnologie din România susțin cadrele didactice tinere în integrarea tehnologiilor noi și a metodelor inovative de predare în programa universitară. Termenul limită de depunere a proiectelor este 15 septembrie.

Programul Bursele ANIS a fost lansat în anul 2018 la iniţiativa ANIS pentru a stimula eforturile cadrelor didactice – lectori și asistenți universitari – în introducerea în curricula universitară a celor mai noi tehnologii din industrie şi unor tehnici de predare inovative. Programul se derulează la nivel naţional, cadrele didactice calificate beneficiind de câte o sponsorizare în valoare de 5.000 euro.

„Educația este unul dintre obiectivele strategice ale ANIS încă de la înființarea Asociației. Prin acest program încercăm să balansăm presiunea pe activitatea de cercetare din universități cu nevoia de actualizare permanentă a curriculei și de implementare a unor metode de predare moderne. Practic, programul Bursele ANIS reprezintă încercarea industriei de IT de a veni în sprijinul mediului educațional din România prin recompensarea oamenilor excepționali din spatele catedrelor”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv  ANIS.

În cadrul primelor două ediții Bursele ANIS s-au calificat 22 de proiecte depuse de cadre didactice din 17 facultăți din România. Valoarea totală a burselor acordate se ridică la 110.000 de euro.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să dețină titlul de doctor și gradul didactic de lector universitar, iar vârsta nu trebuie să depășească 40 de ani. Cursurile propuse de aceștia trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligență Artificială (AI), Machine Learning (ML), Fintech, HealthTech și Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultățile non-IT).

De asemenea, la ediția Bursele ANIS 2020 se vor putea înscrie în cursă și asistenții universitari, care pot propune soluții  pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmând ca premiul să se împartă în funcţie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenţii universitari). Detaliile complete de eligibilitate se găsesc la anis.ro/programe.

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicaţiei şi a unui clip video în care vor prezenta succint elementele inovatore. Ulterior, finaliştii vor susţine un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 15 septembrie 2020, iar regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Guvernul Orban- necesar record de împrumuturi. Pentru prima dată când necesarul de finanțare trece de 100 de miliarde de lei

Publicat

in

De

Necesarul de împrumut al statului pentru anul 2020 a urcat la 120 miliarde de lei (24,7 miliarde euro), o sumă record, echivalentă cu peste 10% din PIB, după ce Guvernul a revizuit ținta de deficit bugetar de la 3,6%, cât anticipa anterior, la 6,7%, în contextul în care statul alocă tot mai multe resurse pentru sistemul de sănătate și pentru sprijinirea economiei, iar veniturile scad din cauza restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului. La un deficit estimat la 3,6%, necesarul de împrumut era de 87 miliarde de lei pentru anul acesta.

Trebuie menționat că mulți economiști consideră prea optimist chiar și nivelul de 6,7%, bazat pe o scădere economică estimată la numai 1,9%. FMI estimează pentru România o scădere a PIB de 5%. Este pentru prima dată când necesarul de finanțare trece de 100 de miliarde de lei. Anul trecut, necesarul de finanțare a fost de 91,6 miliarde de lei, din care 48,3 miliarde de lei pentru deficitul bugetar și restul pentru rostogolirea datoriei, adică pentru plata datoriilor mai vechi care ajung la scadență în cursul acestui an. O creștere atât de puternică a necesarului de împrumut ar fi ridicat probleme de finanțare și într-o perioadă normală, dar, în actualul context, situația este cu mult mai dificilă. De altfel, Finanțele caută deja bani și pe la instituțiile internaționale, de unde, dacă reușesc să ia bani, aceștia sunt de obicei la dobânzi mult mai mici comparativ cu ce poate obține România direct din piață. După rectificarea bugetară, Guvernul a anunțat că are nevoie de 72,5 miliarde de lei pentru a acoperi deficitul din acest an. Anterior, pentru deficit planificase 40,5 miliarde de lei. Rămâne neschimbată suma pe care statul trebuie să o împrumute pentru plata datoriilor ajunse la scadență, de 47 miliarde de lei (suma aceasta exprimată în lei poate înregistra variații ușoare, din cauza componentei în valută).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend