Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Valeriu Gheorghiţă: ‘Rata de acoperire vaccinală la nivelul municipiului Bucureşti se apropie de 50%’

Publicat

in

Rata de acoperire vaccinală la nivelul municipiului Bucureşti se apropie de 50%, respectiv 49,7% din populaţia eligibilă de peste 12 ani, a declarat, marţi, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.

“Rata de acoperire în municipiul Bucureşti se apropie de 50%, practic vorbim de 49,7% rată de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă de peste 12 ani, urmat de Cluj – cu 46% şi Sibiu – 40%. Practic, 40% din judeţele din România, incluzând municipiul Bucureşti, au o rată de acoperire vaccinală peste media naţională, peste 30%, sunt 55% din judeţe care au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi doar 5%, adică două judeţe, Giurgiu şi Suceava, care încă sunt undeva la 19% rată de acoperire vaccinală “, a spus şeful CNCAV într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că, la acest moment, 583 de centre de vaccinare sunt active, cu circa 835 de fluxuri pe cele 4 tipuri de vaccinuri, care asigură o capacitate de vaccinare de circa 85.000 de persoane, la maxim.

“Această capacitate de vaccinare este doar în centrele fixe, la care se adaugă posibilitatea de vaccinare cu echipe mobile, în cabinetele de medicină de familie, în unităţile sanitare şi, practic, oricând putem să reactivăm centrele care au activitate suspendată”, a completat Valeriu Gheorghiţă, informează Agerpres.ro.

Şeful CNCAV a arătat că de la debutul campaniei de vaccinare şi până la acest moment sunt circa 5,32 de milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

Publicat

in

De

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat vineri, o hotărâre prin care se propune „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”, începând de lunea viitoare.

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante

IMPORTANT: Persoanele vaccinate trebuie și ele să poarte mască de protecție.

DOCUMENTUL POATE FI CONSULTAT AICI!

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Formula 1: Motivul pentru care Fernando Alonso a decis să-și scoată la licitație casca pe care o va purta în MP al SUA

Publicat

in

De

Fernando Alonso, pilotul echipei Alpine, a decis să-și scoată la licitație casca pe care o va purta în acest weekend în Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite. Motivul este strângerea de bani pentru victimele erupției recente a vulcanului Cumbre Vieja din Spania.

Pe spatele căştii sunt desenate vulcanul care aruncă lavă, o inimă şi numele insulelor Canare în zona inferioară.

La începutul lunii noiembrie, casca va fi scoasă la licitaţie iar banii vor fi oferiţi celor care au avut de suferit în urma erupţiei vulcanului.

”Suntem extrem de ataşaţi de această insulă din Spania, este o destinaţie turistică iar fosta mea soţie era din insulele Canare. Tot ce s-a întâmplat acolo, cu vulcanul care erupe şi lava distrugând case şi pământuri, m-a făcut să port această cască”, a explicat Fernando Alonso, de două ori campion mondial.

Vulcanul Cumbre Vieja a început să erupă pe 19 septembrie şi continuă să expulzeze lavă.

Deşi erupţia nu a provocat victime, lava a devastat 763 de hectare de pământ şi a distrus 1.956 de clădiri, între care sute de case, potrivit ultimelor cifre oferite de guvernul spaniol. În total, aproape 7.000 de persoane au fost evacuate din cauza erupţiei pe insula cu aproape 85.000 de locuitori, conform Agerpres.

MP al Statelor Unite a început vineri cu sesiunile de antrenamente. Competiția va continua sâmbătă cu sesiunile de calificare, iar duminică, de la ora 22:00, se va desfășura cursa.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend