Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea anti-Covid a copiilor de 5 – 11 ani: În decembrie, în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri

Publicat

in

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, joi seară, la Digi 24, că autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani este aşteptată în Europa la fârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri. Pentru anul 2022, România a contractat 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii, acestea venind în alt tip de flacoane, potrivit News.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani şi a explicat: ”În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă”.

Gheorghiţă a precizat că este un alt tip de dozaj, 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de vaccin într-un flacon.

România are contractate 1,2 milioane de doze pentru anul 2022.

”Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă”, a declarat Gheorghiţă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Serie A: AC Milan învinge Juventus cu scorul de 1-0, obținând un loc în grupele Ligii Campionilor. Tătărușanu a fost doar rezervă

Publicat

in

Formaţia AC Milan, cu Ciprian Tătăruşanu rezervă, a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Juventus, în penultima etapă a campionatului Italiei, informează news.ro.

Golul a fost marcat de Giroud, în minutul 40.

Citeste mai mult

NATIONAL

O folosim zilnic, dar puțini cunosc orginiea expresiei ‘OK’

Publicat

in

Una dintre cele mai folosite expresii la nivel mondial şi, cu siguranţă, cel mai folosit ”americanism” în rândul românilor este expresia ”OK”. În Anglia şi America, ”OK” era deja o expresie răspândită în urmă cu un secol. În Europa, „OK” a intrat în rândul expresiilor uzuale după Primul Război Mondial. Românii au adopat expresia ”OK” după anii 90 şi în prezent o folosesc ca şi cum ar face parte din vocabularul fundamental al limbii române. Românii spun ”OK” atunci când vor să spună ”Da”, ” Sunt de acord” sau ”Este bine”, scrie historia.ro.

Originea expresiei ”OK” a fost îndelung comentată de-a lungul anilor. Cea mai veche atestare a expresiei”OK” datează din 1839 şi invenţia este atribuită unui editor al ziarului Boston Morning Post. Se spune că inventatorul cuvântului ar fi Charles Gordon Green, un editor al ziarului din Boston care obişnuia să creeze acronime pentru cititorii săi. Green scria pe marginea articolelor sale acronime precum ”NG” (no go-nu merge”) sau ”GC”(gin cocktail). În data de 23 martie 1839, editorului a notat pe marginea unui articol legat de o dispută cu rivalii de la Providence Journal, expresia ”OK”, însemnând ”all corect” (totul corect).

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend