Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Valeriu Gheorghiță dă soluția: Cum ar putea scădea de 20 de ori numărul deceselor în următoarele valuri ale pandemiei

Publicat

in

Valeriu Gheorghiță a explicat ce se va întâmpla cu viitoarele valuri ale pandemiei. Dacă românii se vaccinează în număr mare, impactul va fi mult mai mic, iar numărul deceselor se va reduce de 20 de ori, a spus Gheorghiță, potrivit Mediafax.

Explicațiile au fost oferite în timpul Maratonului Vaccinării pentru Viață, eveniment organizat de vineri până luni dimineața în București.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a spus că impactul următoarelor valuri ale pandemiei va fi mult mai redus dacă cel puțin 70% dintre români se vaccinează.

„Valurile următoare vor avea un impact mult mai mic. La peste 70% persoane vaccinate la care se adaugă cei care au trecut prin boală, imunitatea de grup va fi mult mai mare… Impactul va fi de cel puțin 20 de ori mai redus în ceea ce privește numărul de decese, a mai spus Gheorgiță.

Peste 110.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore în România.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Decizii ale Guvernului: carantina de noapte pentru nevaccinați a fost eliminată! La mall, nevaccinații vor merge doar cu test

Publicat

in

De

Decizii de ultimă oră ale Guvernului Nicolae Ciucă! Șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, a anunțat, miercuri dimineața, o relaxare a restricțiilor impuse pe timp de pandemie.

Urmează să fie eliminată carantina de noapte pentru nevaccinați. Mai mult, aceștia vor putea merge și la mall, însă doar cu test.

Programul magazinelor se va prelungi până la ora 22:00.

Totodată, de Crăciun și Revelion, nu vor exista restricții.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Kaufland și Lidl, chemați la ANPC: ‘Scopul nostru este ca drepturile consumatorilor să fie respectate’

Publicat

in

De

Reprezentanții Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și Metro au fost chemați, marți, la discuții cu conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Aceștia au răspuns unei invitații transmise de șeful ANPC, Mihai Culeafă.

Motivul întâlnirii?  Decizia invitării la discuţii a reprezentanţilor marilor magazine a fost luată de preşedintele ANPC în urma neregulilor majore constatate de comisarii instituţiei în timpul verificărilor recente realizate de comisarii instituţiei în mai multe lanţuri de mari magazine, se precizează într-un comunicat de presă.

Discuţia a avut ca temă principală calitatea produselor şi consumatorul român, fiind dezbătute, de asemenea, şi subiecte legate de promoţii şi modul în care sunt ele derulate, de curăţenia în magazine sau raportul comercial dintre marile lanţuri de desfacere cu amănuntul şi consumator”, se precizează în comunicatul ANPC.

Putem fi parteneri cu operatorii economici doar dacă respectă consumatorul, altfel manifestăm toleranţă zero pentru abaterile de la lege pe care le constatăm. Am afirmat de multe ori acest lucru şi ne vom asigura că se întâmplă, menţinând un nivel constant al controalelor, aşa cum i-am obişnuit pe cetăţeni, în ultima vreme. Scopul nostru este ca drepturile consumatorilor să fie respectate aşa cum prevede legea nu doar la noi, ci în toate ţările Uniunii Europene”, a declarat Mihai Culeafă.

Vezi și

Veste bună! Se fac noi plăți către fermierii români. Când vor intra banii în conturi

Să fie de la USR pentru USR! Primarul USR a semnat un contract prin atribuire directă pentru consilierul județean USR

Polițiștii au oprit robinetul cu bani din amenzi: ‘Suntem sătui până peste cap de restricții. Niciun polițist din țară nu cred că are vreo fantezie ascunsă să aplice amenzi la mască sau certificat verde prin localuri’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend