Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Valentin Lazea (BNR): ‘O prioritate zero pentru oamenii din această ţară ar fi să se gândească la izolarea termică a clădirilor’

Publicat

in

O prioritate zero pentru oamenii din această ţară ar fi să se gândească la izolarea termică a clădirilor, având în vedere conflictul din Ucraina şi posibilitatea ca acesta să se prelungească dincolo de sfârşitul anului, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Valentin Lazea, economist-şef la Banca Naţională a României (BNR).

„Dacă ne uităm la conflictul din Ucraina şi vedem că este posibil să se prelungească dincolo de sfârşitul acestui an – şi gazul este posibil să fie folosit că armă în acest război, cred că o prioritatea zero pentru oamenii din această ţară ar fi să se gândească la izolarea termică a clădirilor. Nu cred că există vreo altă formă de a cheltui banii – bineînţeles acum este perioada vacanţelor, oamenilor nu le stă mintea decât la vacanţe dar, după ce vacanţele se vor fi terminat, nu cred că există altă prioritate care să fie mai importantă decât izolarea termică a clădirilor, fără a mai aştepta să vină statul sau primăria că să le facă acest lucru. Oricine are puşi 5.000 de euro deoparte trebuie să facă acest lucru, iar cine nu are 5.000 de euro puşi deoparte să apeleze la bănci”, a menţionat Valentin Lazea.

El consideră că băncile, „în acest context, în această toamnă, ar trebui să facă un efort special pentru a promova acest tip de creditare pentru izolarea termică a clădirilor pentru că nu există altă formă de creştere a eficienţei energetice, alta decât economisirea”.

„Termoizolarea clădirilor este ceva ce se poate face în scurt timp şi cu un efort financiar mic”, a subliniat Lazea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Jandarmii au săltat un protestatar din Piața Victoriei (foto)

Publicat

in

De

Jandarmii au săltat, duminică, un participant la protestul organizat in Piața Victoriei, după ce asupra acestuia a fost găsit un spray paralizant, spun surse judiciare. Bărbatul de 39 de ani, Petrache Florin, a fost condus la sediul secției 4 Politie, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevazaute de articolul 372 alin 1 lit c din Codul Penal.

De asemenea, un bărbat a fost prins în preajma protestului AUR având asupra sa o secure și un cuțit.

content-image

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Şeful CNAIR, după accidentul din Defileul Jiului: Am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii

Publicat

in

De

Şeful CNAIR, Cristian Pistol a anunţat, duminică, după accidentul din Defileul Jiului, în care un bărbat a murit după ce un bolovan a căzut pe autoturism, că a cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane, potrivit news.ro.

”Ca urmare a tragicului eveniment de astăzi de pe DN66 (Defileul Jiului), am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane! Intervenim, monitorizăm permanent şi facem tot ce este posibil să protejăm participanţii la traficul rutier de pietre şi copaci care pot cădea de pe versanţi”, spune şeful CNAIR.

Cristian Pistol afirmă că, deşi situaţia de astăzi a fost impredictibilă, vrea să continue să căute soluţii şi să mărească nivelul monitorizării acestor versanţi la nivelul DRDP-urilor, astfel încât să se reducă la maximum astfel de riscuri.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova afirmă, referitor la tragicul eveniment petrecut astăzi pe DN 66, km 116, că zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase.

”Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălţime foarte mare, dintr-o zona cu torenţi, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanţi. Permanent facem verificări în zonă şi îndepartăm stâncile şi copacii care prezintă risc de prăbuşire. Zona are şi semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de pâna acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situaţia a fost una total impredictibilă”, mai precizează instituţia.

Un grav accident rutier s-a produs, duminică după amiază, pe drumul naţional 66, în Defileul Jiului, unde un bolovan desprins de pe un versant a căzut peste un autoturism şi a trecut prin parbriz. Echipe de salvatori din două judeţe au intervenit la faţa locului şi l-au scos pe şofer din maşină, acesta fiind în stop cardio-respirator. Bărbatul a decedat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend