Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Val de CRITICI pentru Poliția Română: Peste 67.000 de oameni au lăsat comentarii negative pe pagina de Facebook

Publicat

in

Românii continuă să își exprime nemulțumirea în mediul virtual față de modul în care a acționat Poliția Română în cazul șoferului cu număr de înmatriculare anti-PSD, peste 67.000 de persoane lăsând comentarii negative pe Facebook la adresa polițiștilor și evaluând activitatea instituției cu o stea.

Nemulțumirea internauților a atins cote maxime după ce purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei a scris, pe Facebook, că cei care jignesc instituția să nu mai apeleze la serviciile polițiștilor. Ulterior, șefii lui Ovidiu Munteanu s-au delimitat de mesajul acestuia, fiind supus unui control intern.

După scăderea ratingului pe Facebook, mai mulți dintre cei care au evaluat negativ activitatea Poliției Române s-au plâns că le-au fost blocate conturile, însă, într-o comunicare publică, instituția a precizat că nu a șters comentarii și nu a blocat conturi, menționând că „recenziile făcute pe această pagină sunt publice și orice utilizator de Facebook le poate raporta”.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Tribunalul Bucureşti a suspendat avizul de mediu pentru PUZ Sector 1

Publicat

in

De

Tribunalul Bucureşti a suspendat, marţi, avizul de mediu pentru PUZ Sector 1, prin care deveneau construibile părţi din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa şi alte spaţii verzi din Sectorul 1. Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL; USR şi PLUS pentru Primăria Capitalei, afirmă că, astfel, primarul general Gabriela Firea şi primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, ”nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat Sectorul 1”, relatează news.ro

”Tribunalul Bucureşti a suspendat astăzi avizul de mediu pentru PUZ sector 1, prin care deveneau construibile părţi din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa şi alte spaţii verzi din sectorul 1. Acţiunea a fost iniţiată de 5 ong-uri: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Fundaţia Eco-Civica, Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai şi Asociaţia Protecţia Lacului Băneasa”, a scris, marţi, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a precizat că ”judecata s-a desfăşurat în mod fulger”.

”Astăzi a avut loc primul termen de judecată, s-au judecat intervenţia noastră principală, excepţiile şi fondul, respectiv tot astăzi am primit şi pronunţarea. Dintre motivele invocate, menţionăm: încălcarea legii mediului 195/2005 întrucât numeroase spaţii verzi au fost încadrate ca zone construibile; încălcarea legii apelor 107/1996 întrucât zonele de protecţie a malurilor lacurilor au devenit şi ele construibile; nefundamentarea corectă a avizului de mediu, întrucât planşele PUZ-ului nu prevedeau clar şi concludent ce modificări face acest PUZ, deci nu putea fi evaluat corect nici impactul său de mediu”, a transmis Asociaţia.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Depomureş şi Depogaz vor investi 192 milioane euro în creşterea capacităţii de înmagazinare subterană a gazelor naturale

Publicat

in

De

Depomureş şi Depogaz vor investi 192 milioane euro în creşterea capacităţii de înmagazinare subterană a gazelor naturale pentru două depozite naţionale, aflate în Târgu-Mureş şi Sărmăşel, proiecte aprobate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit news.ro.

„Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat creşterea capacităţii de înmagazinare subterană a gazelor naturale pentru două depozite naţionale, situate în Târgu-Mureş şi Sărmăşel. Cei doi operatori ai sistemelor de înmagazinare a gazelor naturale din România, Depomureş şi Depogaz, au solicitat ANRE aprobarea demarării proiectelor de extindere a depozitelor menţionate, care sunt în acelaşi timp Proiecte de Interes Comun la nivelul Uniunii Europene, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 347/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului”, a informat marţi ANRE.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Aceste proiecte modernizează depozitele existente prin majorarea capacităţii de înmagazinare subterană în cazul Depomureş (depozitul Târgu-Mureş) de la 200 milioane metri cubi/ciclu la 300 milioane mc/ciclu şi în cazul Depogaz (depozitul Sărmăşel) de la 900 milioane mc/ciclu la 1,55 miliarde mc/ciclu, respectiv prin creşterea debitelor de injecţie şi de extracţie a gazelor în şi din depozite.

Astfel, capacitatea totală de înmagazinare subterană de gaze naturale a României va creşte de la 3,07 miliarde metri cubi la 3,82 miliarde mc.

„Valoarea totală a proiectelor de investiţii este de circa 192 milioane euro. Din această valoare, cei doi iniţiatori de proiecte au dreptul şi intenţionează să aplice pentru obţinerea unor finanţări nerambursabile sub formă de granturi pentru lucrări de circa 80 milioane euro prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF), implementat în baza Regulamentului (UE) nr.1316/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului”, mai arată autoritatea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend