Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VAI ȘI-AMAR! Liberalii din Curtea de Argeș au votat fără a ști ce, cot la cot cu PSD ! Curtea de Argeș are buget „aranjat” deja !

Publicat

in

– Consilier liberal: recunosc ca nu stiu ce am votat ! S-au adeverit  informatiile ? Mitrofan a negociat cu Panturescu postul de viceprimar 

A fost o zi speciala, astazi, la Curtea de Argeș, una care arata ca PNL este aliatul PSD dar, mai ales, arata ca orasul este unicat in Argeș prin modul de adoptare a bugetului local. Astfel, daca in toate orasele din judet bugetul a fost dezbatut public inainte de data limita si votat in alta zi decat cea a dezbaterii, la Curtea de Argeș dezbatera si adoptarea bugetului au avut loc in aceeasi zi, la distanta de doar 2 ore jumatate. Cetatenilor li s-a dat cu tifla, iar ! Acesta a fost si motivul pentru care echipa PROFIT si SUPER TV nu a participat la mascarada de astazi pusa in scena de liberali si PS|D doar pentru a batjocori cetatenii ! Nu a existat o dezbatere constructiva pentru ca nu s-a dorit nici de PSD si nici de PNL. Daca la Mioveni dezbaterea bugetului s-a facut in toate cartierele orasului pentru ca primarul sa preia, gospodareste,  toate initiativele si doleantele locuitorilor, daca la Pitesti, Campulung, Bascov si toate localitatile importante, dezbaterea a fost una serioasa si de durata, nu preț de cateva zeci de minute,  la Curtea de Argeș, așa cum fusesem informați, a fost o dezbatere sterila, una in care se stia de dinainte ca opiniile cetatenilor nu vor conta. Acest lucru a fost confirmat de consilierul liberal Madalin Marinescu. ” Bugetul era OK inainte de dezbatere pentru ca noi am avut o sedinta cu ei (cei de la PSD) si ne-au acceptat toate doleantele !”, adică oameni buni, si daca ati fi participat si ati fi avut propuneri, nimeni, nici alesii PNL si nici alesii si primarul PSD nu vi le-ar fi luat in seama deoarece bugetul fusese aprobat deja, cu cateva zile inainte, iar dezbaterea publica a fost doar de ochii lumii si doar pentru a respecta legea. Asadar, daca un om de afaceri venea cu o propunere concreta la buget, nu era luat in seama iar daca era luat, oricum se incalca legea, pentru ca liberalii si pesedistii din Consiliu Local au votat cot la cot bugetul doar doua ore mai tarziu, caz unicat in Argeș. Deci nu prea era timpul necesar modificarii proiectului de buget.

IATA ce spune LEGEA 273/2006 privind finantele publice locale:

(3) Pe baza veniturilor proprii şi a sumelor repartizate potrivit alin. (2),
ordonatorii principali de credite, în termen de 15 zile de la publicarea legii
bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, Partea I, definitivează proiectul
bugetului local, care se publică în presa locală sau se afişează la sediul unităţii
administrativ-teritoriale. Locuitorii unităţii administrativ-teritoriale pot depune
contestaţii privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau
afişării acestuia.
(4) În 5 zile de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor prevăzut la
alin. (3), proiectul bugetului local, însoţit de raportul ordonatorului principal de
credite şi de contestaţiile depuse de locuitori, este supus aprobării autorităţilor
deliberative, de către ordonatorii principali de credite.
(5) Autorităţile deliberative, în termen de maximum 10 zile de la data supunerii
spre aprobare a proiectului de buget, potrivit alin. (4), se pronunţă asupra
contestaţiilor şi adoptă proiectul bugetului local, după ce acesta a fost votat pe
capitole, subcapitole, titluri, articole, alineate, după caz, şi pe anexe.

De ce au votat cot la cot cu PSD liberalii din Curtea de Arges, in timp ce in alte orase opozitia a reactionat corect, in sprijinul cetateanilor si nu al intereselor proprii sau de partid ? Uitati-va doar la structura actualului CL si veti vedea acolo, printre consilieri, prea multi directori de institutii publice finantate de primarie, adica din bugetul votat la foc automat, mestecatoare de guma si bone de dpputati sau  afaceristi cu intesrese care depind de pixul administratiei locale.

Consilier liberal: recunosc ca nu stiu ce am votat !

La sedinta ordinara a Consiliului Local in care s-a adoptat in unanimitate bugetul orasului, care oricum este unul dintre cele mai slabe din ultimii 10 ani si in care abunda cheltuielile cu salariile bugetarilor, au existat pe ordinea de zi mai multe proiecte de hotarari. Ce sa vezi, in cateva zeci de minute, aceiasi liberali au votat tot la foc automat, alaturi de PSD, toate proiectele, fără a cere măcar un minim de lamuriri. Interesant este liberalii au ajuns sa laude public maretele realizari ale PSD si au votat fără a ști ce. De exemplu, la proiectul privind aprobarea Studiului de oportunitate pentru fundamentarea si stabilirea solutiei optime de gestiune a serviciului de iluminat public, pentru aprobarea modalitatii de gestiune a serviciului precum si pentru aprobarea caietul de sarcini al serviciului, liberalul Madalin Marinescu nu stia ca a fost vorba si de un caiet de sarcini. Imediat dupa sedinta, acesta a avut macar curajul sa recunoasca: ” Da, a fost si aprobarea caietului de sarcini? Stiam ca la alt punct a fost ceva de un caiet de sarcini, nu la asta cu iluminatul. Sincer, nu am apucat sa ma uit peste el, daca chiar a fost. Eu stiu ca am votat pentru modalitatea  de gestiune….”, ne-a declarat Madalin Marinescu, consilier local care este, culmea, si om de afaceri cu interese in domeniul retelelor electrice.  De apreciat ca singurul care a ridicat problema caietului de sarcini a fost consilierul Ionel Paunescu de la… nu se stie care partid. Corect, acesta a solicitat un timp pentru a studia caietul de sarcini caci daca s-a modificat ceva sau e inserat ceva ce nu este in regula ?

S-au adeverit  informatiile ? Mitrofan a negociat cu Panturescu postul de viceprimar 

Asa cum relatam cu doua saptamani in urma, PNL Curtea de Arges ar fi  negociat deja cu PSD si Panturescu, impărțirea puterii. Conform surselor noastre, cei doi au batut palma si au stabilit ca daca PNL va castiga primaria, prin Mitrofan, alegerile viitoare, Panturescu va ramane viceprimar, iar daca PSD va castiga alegerile si Panturescu va continua ca primar, Mitrofan are asigurat postul de vicperimar. Ceea ce s-a intamplat azi arata ca sursele noastre au dreptate si ca viitorul orasului a fost negociat si este asigurat de …. Mitrofan si Panturescu !

Acest lucru a fost sesiyat si de consilierul Ion Serban, a cărei absenta a fost resimtita din plin astazi. ” M-au sunat si pe mine colegii si am aflat ce a fost acolo. Astia sunt liberali, sa lingi PSD-ul in halul asta la doar o saptamana dupa ce il lingeau pe Rares Bogdan cand anunta ca Argesul va fi eliberat de ciuma rosie ?”

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela a dat o giga-lovitură! Mii de polițiști vor beneficia de echipamente similiare cu cele ale Poliției Marii Britanii

Publicat

in

De

Organizația noastră a demarat acest proiect în exclusivitate încă din anul 2017, când am oferit spre folosință Poliției Capitalei, 20 de dispozitive, care au fost folosite de către colegii din  cadrul Brigăzii Rutiere. În momentul de față am extins acest proiect și în cadrul altor 10 Inspectorate Județene de Poliție, cât și la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și Poliția de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni,  în total fiind peste 200 de dispozitive.

Bodycam-ul poate fi folosit în mai multe situații, precum la :

  • legitimarea persoanelor;
  • conducerea la sediul poliției;
  • oprirea vehiculelor;
  • utilizarea forțelor și mijloacelor din dotare;
  • efectuarea controlului corporal și al bagajelor;
  • constatarea contravențiilor și a infracțiunilor;
  • prevenirea unui pericol iminent la adresa vieții și integrității fizice a unei persoane;
  • punerea în executare a mandatelor emise de organele judiciare;

Dotarea polițiștilor cu bodycamuri în anul 2017 de către organizația noastră a venit ca o reacție la faptul că de multe ori polițiștii au fost  intimidați sau descurajați  să-și facă datoria  de plângerile unor cetățeni influenți sau a celor care utilizau diferite tertipuri și depuneau plângeri penale împotriva polițistului în mod nejustificat. Dar și pentru acei cetățeni care susțineau că au întâmpinat un comportament neadecvat  din partea polițistului sau chiar au suferit vătămări când au fost duși la sediul poliției sau alte situații în care era foarte greu  să probezi afirmațiile  unei părți sau a celeilalte.

Sperăm că în acest mod nu va mai exista niciun dubiu din partea opiniei publice  cu privire la  sancțiunile aplicate unor deputați, atunci când acestora li se va face poftă de o shaorma cu de toate  sau  când vor încerca să lovească polițiștii după ce au ieșit din cluburile de noapte.”,  a anunțat Sindicatul Europol.

Mașinile vechi vor fi schimbate, după ancheta Bugetul.ro

Bugetul.ro a dezvăluit zilele trecute că Poliția Brașov circulă cu mașini fără ITP. În urma acestei investigații, Marcel Vela a decis ca maținile vechi să fie înlocuite gradual.

Luni, Bugetul.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că la IPJ Brașov se folosesc mașini fără ITP valabil. Astăzi, după ancheta publicată de Bugetul.ro, a fost o ședință importantă la Ministerul de Interne, iar ministrul Marcel Vela a dat dispoziție ca toate autoturismele vechi ale Poliției Române să fie scoase, gradual, din uz, ne-au informat sursele noastre.

Cum până în septembrie Poliția Română va primi 6.744 de autoturisme, ca urmare a unui acord cu Group Renault România, dispoziția dată de șeful Internelor vine ca o mănușă la momentul actual.

Vezi și EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Dacă am putea, le-am schimba pe toate chiar mâine. Până în septembrie, vom primi 6.744 de mașini. Parcul auto va fi înnoit gradual. Vom scoate din folosință autoturismele vechi”, au precizat sursele Bugetul.ro.

Să zicem că sunt autoturisme de 5,6,7 ani vechime, dacă putem, le înlocuim pe toate. Dacă nu, vom începe cu cele mai vechi de 7 ani, vom continua cu cele mai vechi de 6 ani și tot așa”, au mai declarat acestea.

Un prim lot de mașini a ajuns deja la Ministerul de Interne

Un prim lot din cele peste 6.700 de mașini a fost furnizat de Group Renault Românie Mininsterului de Interne, conform surselor Bugetul.ro.

Autospecialele au plecat azi de la București în teritoriu.

La IPJ Brașov, Bugetul.ro a descoperit mașini fără ITP

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că șapte mașini din cadrul IPJ Brașov nu ar deține ITP valabil. Poliția Brașov a infirmat, pentru Bugetul.ro, informația, precizând că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi. Pe de altă parte, contactat de Bugetul.ro, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, a confirmat spusele surselor noastre.

Potrivit informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, șapte mașini care aparțin Poliției Brașov nu ar avea ITP valabil.

Comisarul-șef Sorin Susanu, șeful CRPC Brașov, a precizat, pentru Bugetul.ro, că Registrul Auto Român i-a comunicat că mai multe autoturisme ale IPJ Brașov nu dețin ITP valabil.

Ca urmare a informării și a solicitării instituției noastre către Registrul Auto Român, de a ne comunica dacă mașinile IPJ Brașov care prezentau coroziuni importante ale caroseriei dețin ITP valabil, ni s-a comunicat că șapte dintre ele nu dețin ITP valabil, fapt care este extrem de grav și dacă corelăm cu comunicatul IPJ Brașov, în care ni se spunea că aceste coroziuni la autoturisme pun în pericol participanții la trafic și persoanele din autoturism, situația devine și mai gravă.

Tot referindu-ne la comunicatul IPJ Brașov, sperăm că nu a fost un simplu populism faptul că ne anunța că, pentru Poliția Brașov, nu contează cine este deținătorul autoturismului și că legea este pentru toată lumea, sperăm ca măsurile să fie aplicate și în cazul lor.

Cu toate că nu am primit, până la momentul acesta, răspuns la adresele noastre înaintate în atenția comandantului Poliției Brașov, referitoare la această situație”, a confirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu. Citește continuarea AICI!

În iunie, Ministerul de Interne a anunțat că s-a înțeles cu Renault România pentru achiziția a 6.744 de autospeciale

Vineri, 5 iunie a.c., ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a semnat cu Directorul general al Group Renault România, Christophe Dridi, acordul pentru achiziția a 6.744 de autospeciale pentru dotarea structurilor operative ale MAI.

„Ne dorim ca Ministerul Afacerilor Interne să poată avea capacitatea de a apăra siguranța cetățenilor. Este foarte important să știm că în orice misiune, polițiștii sunt în siguranță și că avem posibilitatea să creștem mobilitatea efectivelor noastre pentru a lupta împotriva infractorilor. Mulțumesc colegilor din Guvern și premierului Ludovic Orban pentru deschiderea de care au dat dovadă prin alocarea a 343 milioane de lei din rezerva bugetară pentru achiziția acestor mașini”, a declarat Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, cu prilejul acestei ceremonii.

Autospecialele sunt achiziționate din bani alocați de la bugetul MAI și din rezerva bugetară. Valoarea totală este de 483.020.139 de lei.

La rândul său, Directorul general Christophe Dridi a declarat că este o mândrie pentru Group Renault România ca mașini model Duster și Logan să fie în dotarea Poliției Române și să contribuie la siguranța cetățenilor.
Autovehicule achiziționate sunt: 3.360 modele Logan, 3.382 model Duster și 2 Dokker .

Autospecialele vor avea dotări specifice muncii operative – sisteme acustice și vizuale de avertizare, dar și alte dispozitive care asigură condiții optime pentru îndeplinirea misiunilor.

Achiziția autospecialelor va contribui la îmbunătățirea capacității de răspuns și de acțiune a structurilor MAI, dar și la creșterea gradului de protecție a personalului, fiind special compartimentate pentru a separa locurile din față de spațiul din spate.

Vezi și

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta și Traian Băsescu s-au certat, în direct, în emisiunea lui Ciutacu! Șeful Pro România a închis telefonul

Publicat

in

De

Scandal total între fostul președinte al României, Traian Băsescu, și fostul premier al țării, Victor Ponta, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Invitat la România TV, prin videoconferință, Traian Băsescu a făcut praf Guvernul Orban, pentru că a introdus în proiectul de lege privind carantinarea și izolarea articolul referitor la confiscarea bunurilor.

Între timp, a intervenit telefonic și Victor Ponta, cel care l-a acuzat de demagogie pe Traian Băsescu, dat fiind că PMP a votat proiectul de lege al Guvernului.

Ulterior, Victor Ponta a închis telefonul, după ce a spus că, la ore târzii, fostul șef de stat „e obosit”.

În replică, Traian Băsescu a spus apoi că Ponta a folosit „tonul prostului” și că, după intervenția fostului premier, discuția nu s-a mai purtat în mod civilizat.

Victor Ciutacu și-a cerut, ulterior, scuze față de fostul președinte al României, pentru atacul lui Victor Ponta.

Vezi și

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend