Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VAI ȘI-AMAR! Liberalii din Curtea de Argeș au votat fără a ști ce, cot la cot cu PSD ! Curtea de Argeș are buget „aranjat” deja !

Publicat

in

– Consilier liberal: recunosc ca nu stiu ce am votat ! S-au adeverit  informatiile ? Mitrofan a negociat cu Panturescu postul de viceprimar 

A fost o zi speciala, astazi, la Curtea de Argeș, una care arata ca PNL este aliatul PSD dar, mai ales, arata ca orasul este unicat in Argeș prin modul de adoptare a bugetului local. Astfel, daca in toate orasele din judet bugetul a fost dezbatut public inainte de data limita si votat in alta zi decat cea a dezbaterii, la Curtea de Argeș dezbatera si adoptarea bugetului au avut loc in aceeasi zi, la distanta de doar 2 ore jumatate. Cetatenilor li s-a dat cu tifla, iar ! Acesta a fost si motivul pentru care echipa PROFIT si SUPER TV nu a participat la mascarada de astazi pusa in scena de liberali si PS|D doar pentru a batjocori cetatenii ! Nu a existat o dezbatere constructiva pentru ca nu s-a dorit nici de PSD si nici de PNL. Daca la Mioveni dezbaterea bugetului s-a facut in toate cartierele orasului pentru ca primarul sa preia, gospodareste,  toate initiativele si doleantele locuitorilor, daca la Pitesti, Campulung, Bascov si toate localitatile importante, dezbaterea a fost una serioasa si de durata, nu preț de cateva zeci de minute,  la Curtea de Argeș, așa cum fusesem informați, a fost o dezbatere sterila, una in care se stia de dinainte ca opiniile cetatenilor nu vor conta. Acest lucru a fost confirmat de consilierul liberal Madalin Marinescu. ” Bugetul era OK inainte de dezbatere pentru ca noi am avut o sedinta cu ei (cei de la PSD) si ne-au acceptat toate doleantele !”, adică oameni buni, si daca ati fi participat si ati fi avut propuneri, nimeni, nici alesii PNL si nici alesii si primarul PSD nu vi le-ar fi luat in seama deoarece bugetul fusese aprobat deja, cu cateva zile inainte, iar dezbaterea publica a fost doar de ochii lumii si doar pentru a respecta legea. Asadar, daca un om de afaceri venea cu o propunere concreta la buget, nu era luat in seama iar daca era luat, oricum se incalca legea, pentru ca liberalii si pesedistii din Consiliu Local au votat cot la cot bugetul doar doua ore mai tarziu, caz unicat in Argeș. Deci nu prea era timpul necesar modificarii proiectului de buget.

IATA ce spune LEGEA 273/2006 privind finantele publice locale:

(3) Pe baza veniturilor proprii şi a sumelor repartizate potrivit alin. (2),
ordonatorii principali de credite, în termen de 15 zile de la publicarea legii
bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, Partea I, definitivează proiectul
bugetului local, care se publică în presa locală sau se afişează la sediul unităţii
administrativ-teritoriale. Locuitorii unităţii administrativ-teritoriale pot depune
contestaţii privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau
afişării acestuia.
(4) În 5 zile de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor prevăzut la
alin. (3), proiectul bugetului local, însoţit de raportul ordonatorului principal de
credite şi de contestaţiile depuse de locuitori, este supus aprobării autorităţilor
deliberative, de către ordonatorii principali de credite.
(5) Autorităţile deliberative, în termen de maximum 10 zile de la data supunerii
spre aprobare a proiectului de buget, potrivit alin. (4), se pronunţă asupra
contestaţiilor şi adoptă proiectul bugetului local, după ce acesta a fost votat pe
capitole, subcapitole, titluri, articole, alineate, după caz, şi pe anexe.

De ce au votat cot la cot cu PSD liberalii din Curtea de Arges, in timp ce in alte orase opozitia a reactionat corect, in sprijinul cetateanilor si nu al intereselor proprii sau de partid ? Uitati-va doar la structura actualului CL si veti vedea acolo, printre consilieri, prea multi directori de institutii publice finantate de primarie, adica din bugetul votat la foc automat, mestecatoare de guma si bone de dpputati sau  afaceristi cu intesrese care depind de pixul administratiei locale.

Consilier liberal: recunosc ca nu stiu ce am votat !

La sedinta ordinara a Consiliului Local in care s-a adoptat in unanimitate bugetul orasului, care oricum este unul dintre cele mai slabe din ultimii 10 ani si in care abunda cheltuielile cu salariile bugetarilor, au existat pe ordinea de zi mai multe proiecte de hotarari. Ce sa vezi, in cateva zeci de minute, aceiasi liberali au votat tot la foc automat, alaturi de PSD, toate proiectele, fără a cere măcar un minim de lamuriri. Interesant este liberalii au ajuns sa laude public maretele realizari ale PSD si au votat fără a ști ce. De exemplu, la proiectul privind aprobarea Studiului de oportunitate pentru fundamentarea si stabilirea solutiei optime de gestiune a serviciului de iluminat public, pentru aprobarea modalitatii de gestiune a serviciului precum si pentru aprobarea caietul de sarcini al serviciului, liberalul Madalin Marinescu nu stia ca a fost vorba si de un caiet de sarcini. Imediat dupa sedinta, acesta a avut macar curajul sa recunoasca: ” Da, a fost si aprobarea caietului de sarcini? Stiam ca la alt punct a fost ceva de un caiet de sarcini, nu la asta cu iluminatul. Sincer, nu am apucat sa ma uit peste el, daca chiar a fost. Eu stiu ca am votat pentru modalitatea  de gestiune….”, ne-a declarat Madalin Marinescu, consilier local care este, culmea, si om de afaceri cu interese in domeniul retelelor electrice.  De apreciat ca singurul care a ridicat problema caietului de sarcini a fost consilierul Ionel Paunescu de la… nu se stie care partid. Corect, acesta a solicitat un timp pentru a studia caietul de sarcini caci daca s-a modificat ceva sau e inserat ceva ce nu este in regula ?

S-au adeverit  informatiile ? Mitrofan a negociat cu Panturescu postul de viceprimar 

Asa cum relatam cu doua saptamani in urma, PNL Curtea de Arges ar fi  negociat deja cu PSD si Panturescu, impărțirea puterii. Conform surselor noastre, cei doi au batut palma si au stabilit ca daca PNL va castiga primaria, prin Mitrofan, alegerile viitoare, Panturescu va ramane viceprimar, iar daca PSD va castiga alegerile si Panturescu va continua ca primar, Mitrofan are asigurat postul de vicperimar. Ceea ce s-a intamplat azi arata ca sursele noastre au dreptate si ca viitorul orasului a fost negociat si este asigurat de …. Mitrofan si Panturescu !

Acest lucru a fost sesiyat si de consilierul Ion Serban, a cărei absenta a fost resimtita din plin astazi. ” M-au sunat si pe mine colegii si am aflat ce a fost acolo. Astia sunt liberali, sa lingi PSD-ul in halul asta la doar o saptamana dupa ce il lingeau pe Rares Bogdan cand anunta ca Argesul va fi eliberat de ciuma rosie ?”

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Răsturnare de situație în cazul celor doi deputați amendați: ‘Mi-a spus că a avut mască în acel moment’

Publicat

in

De

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi a precizat că a discutat personal cu deputatul PSD Adrian Solomon, iar acesta i-a spus că purta mască la momentul în care a intrat în fast-food.

„Am comunicat cu domnul Solomon. Mi-a spus că a avut mască în acel moment. Mă întreb de ce nu am avut această reacţie imediată în cazul cu Rareş Bogdan, Virgil Guran, în cazul şedinţei PNL de la Iaşi. Eu sper ca poliţiştii din această ţară să îşi dea seama că sunt folosiţi în scop politic de către demnitarii actuali. E declaraţia domnului Solomon care spune că avea mască în acel moment. Sunt sigur că va aduce clarificări, dar indiferent de cum te cheamă, trebuie să respecţi regulile.

V-am spus ce am discutat personal cu domnul Solomon şi mi-a spus că avea mască în acel moment. O reacţie la acel pensionar, dar fără reacţie la domnul Orban, la Cabinetul dumnealui. Şi atunci nu este o dublă măsură? Până nu avem clarificări, aşa pare”, a declarat Marius Budăi, marţi, la Parlament.

Doi parlamentari social-democraţi au fost amendaţi de către poliţie deoarece un conflict s-a iscat din cauza faptului că nu purtau mască de protecţie atunci când au intrat într-un fast-food.

„În această dimineaţă, o patrulă a Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie, având un comportament recalcitrant”, a anunţat Poliţia Capitalei.

„Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 2.600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice şi  pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, mai precizează poliţiştii.

„Nu am fost amendaţi aseară. Am fost doar legitimaţi. Totul e un abuz”, a susţinut Solomon într-un mesaj transmis Hotnews.

Întrebat de ce este un abuz, replica a fost: „Am fost legitimaţi şi atât”. Întrebat din nou despre amendă, el a răspuns: „Asta ştiu de la TV”.

Chestionat despre conflictul cu poliţiştii şi jignirile pe care le-ar fi adus acestora, Solomon a răspuns: „Să demonstreze în instanţă. E uşor în comunicate”.

Citește și:

Bombă: Serviciile sfidează starea de alertă! Singurul restaurant deschis e al SIE

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

EXCLUSIV ! Țânţarii au înțepat bugetul Curții de Argeș, singurul oraș fără dezinsecții? Primăria încalcă legea de mai bine de trei ani

Publicat

in

De

Legea si interesul cetăţenului, călcate în picioare de primărie ! LEGEA SPUNE CLAR: dezinsecții periodice

Pe banii primăriei, trebuiau efectuate tratamente lunare de dezinsecţie contra ţânţarilor

La Curtea de Argeș, nicio dezinsecție – Insectele disperă cetățenii

In lipsa unor acţiuni de igienizare, aşa cum au deja loc in alte oraşe ale Argeșului la iniţiativa primarilor, La Curtea de Argeş şi Câmpulung insectele, în special ţânţarii, au invadat efectiv cele două oraşe şi dau mari bătăi de cap locuitorilor. Mai nou, au apărut şobolanii pe străzi dar, mai ales, insecte gigant în orașul regal şi cel de la poalele Mateiașului. Insectele sunt foarte mari și agresive și pot să atingă chiar 5 centrimetri. Specialiștii spun că, din cauza că vara a avut întârzieri, iar temperaturile înregistrate pentru această perioadă sunt peste valorile normale, si viesepile au devenit agresive. Locuitorii din cele două oraşe suţin că primarii lor au rămas singurii din judeţ care, în ultimii ani, nu au iniţiat, precum la Mioveni sau Piteşti, acțiuni de dezinsectie şi deratizare.

La Curtea de Argeș, nicio dezinsecție – Insectele disperă cetățenii

Locuitorii din Curtea de Argeş ne-au tot transmis, în ultimele zile, ca în fiecare an dealtfel, semnale de alarmă cu privire la faptul că, in timp ce celelalte localităţi ale judeţului au loc periodic acţiuni de deratizare si desinfectie coordonate de primarii, la Curtea de Argeş nici nu se poate vorbi de aşa ceva, cu atat mai mult cu cat şobolanii şi ţanţarii fac legea în oraşul regal. Dacă mai adăugăm şi fapul ca există o legislaţie clară care impune primăriei obligaţia să înfiinţeze Serviciul Public de Dezinfecţie, Dezinsecţie şi Deratizare care să funţioneze după un regulament clar, stabilit de ANRSC, putem spune că, avand în vedere realitatea din oraşul regal, Primăria lui Pic şi Poc încalcă legea de mai bine de trei ani. E drept, anul trecut, după a serie de articole publicate de ziarul nostru, Primaria si-a dat seama ca persista in ilegalitate si a demarat procedura infiintarii acestui serviciu obligatoriu.

Un serviciu inexistent, consilierii locali tac, țânțarii își fac de cap !

Cu exact trei ani in urma, in iulie 2017, ziarul nostru anunta că la primarie a venit o adresa din partea ANRSCE care informeaza autoritatile ca sunt obligate sa infiinteze si la Curtea de Arges un serviciu de dezinfectie si deratizare. Un lucru normal de altfel tinand cont de faptul ca in municipiul regal astfel de activitati nu au fost facute niciodata spre disperarea argesenilor care se umplu de purici si capuse in parcuri sau a celor care sunt invadati de tantari in anumite zone ale orasului. Practic, acum doi ani, Autoritatea de Reglementare pentru Serviciile Comunitare soma Primăria să înfiinţeze serviciul menţionat şi să decidă modalitatea de gestiune a acestuia. Practic, a somat-o degeaba pentru că, in afară de intocmirea si aprobarea in 2018 a Regulamentului de organizare şi funcţionare a noului Serviciu Public, acest serviciu atat de necesar urbei este inexistent. In ciuda faptului ca potrivit acestui regulament si al prevederilor legale in vigoare și la Curtea de Argeş dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizareaar trebui efectuate periodic, o dată pe lună, trimestrial, sau de câte ori e nevoie pentru stingerea unui focar de infecţie, iar costurile sunt suportate de Primărie pentru locurile de joacă, parcuri, instituţii publice, etc., aceasta impunere nu se respecta in orasul regal. Si nu de un an, doi…

Legea si interesul cetăţenului, călcate în picioare de primărie ! LEGEA SPUNE CLAR: dezinsecții periodice

Fără prea multe comentarii – realitatea din oraş spune totul – dar cu precizarea că operatiunile de dezinsectie, dezinfectie si deratizare se presteaza numai de catre un operator licentiat de A.N.R.S.C. caruia i-a fost atribuita activitatea in gestiune directa sau delegata de catre unitatea administrativ-teritoriala iar costurile sunt suportate de Primărie pentru locurile de joacă, parcuri, instituţii publice, etc., şi de proprietari în cazul spaţiilor comune din blocuri, etc, iată exact ce spune legea de care ar fi trebuit să beneficieze toţi locuitorii din Curtea de Argeş. Astfel, potrivit Regulamentului-cadru al serviciului de salubrizare a localităților modificat prin Ordinul nr. 520/2018 al președintelui Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice

Art. 104. – (1) Dezinsectia se efectueaza in:
c) spatiile comune inchise din cladirile de tip condominiu (casa scarii, subsol si alte asemenea) ale persoanelor fizice si juridice, inclusiv asociatii de proprietari/locatari;
d) spatiile deschise din domeniul public si privat al unitatii administrativ-teritoriale: terenuri ale institutiilor publice din subordine, parcuri, spatii verzi, cimitire, maluri de lac, piete, targuri, oboare, balciuri si alte asemenea;
e) spatiile deschise din proprietatea privata a persoanelor fizice si juridice: terenuri ale operatorilor economici, terenuri ale persoanelor fizice si asociatiilor de proprietari/locatari, terenuri ale institutiilor publice
(2) Dezinfectia se efectueaza in:
c) spatiile special amenajate pentru colectarea deseurilor menajere;
d) mijloace de transport in comun;
e) cladiri ale institutiilor publice, ale operatorilor economici si ale persoanelor fizice;
f) locurile in care exista focare declarate care pun in pericol sanatatea oamenilor si a animalelor.

Pe banii primăriei, trebuiau efectuate tratamente lunare de dezinsecţie contra ţânţarilor

Art. 105. – (1) În ceea ce privește frecvența, dezinsecția pentru combaterea țânțarilor se execută:
a) lunar, în sezonul cald, pe spațiile deschise prevăzute în programul unitar de acțiune, prin aplicarea de tratamente multiple pentru combaterea țânțarilor adulți și a larvelor de țânțari;
b) minimum 3 tratamente pe an și ori de câte ori este nevoie, corespunzător concentrației și tipului de substanțe insecticide ce urmează a fi utilizate în spațiile comune închise ale clădirilor, inclusiv subsoluri umede sau inundate”
(2) Pentru combaterea altor vectori dezinsectia se executa:
a) trimestrial si ori de cate ori este nevoie, in spatiile inchise ale operatorilor economici cu profil nealimentar, institutiilor publice si spatiile comune inchise ale cladirilor;
Art. 106. – Din punctul de vedere al frecventei, deratizarea se executa:
c) pentru spatiile deschise din domeniul public si privat al unitatii administrativ-teritoriale in conformitate cu programul unitar de actiune, dar nu mai putin de 3 tratamente pe an;

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend