Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vaccinul împotriva gripei ajunge în cabinetele medicilor de familie în septembrie, mai devreme decât în alți ani

Publicat

in

Ministerul Sănătății a achiziționat, anul acesta, 1,5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei. Primele 1 milion de doze au fost deja livrate către Direcțiile de Sănătate Publică, de unde urmează să ajungă în cabinetele medicilor de familie în următoarele zile, a anunțat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Restul de 500 de mii de doze ar urma să fie livrate în această săptămână.

Vaccin antigripalFoto: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Este primul an în care vaccinul gripal ajunge în cabinetele medicilor de familie încă din luna septembrie sau de la începutul lunii octombrie. În alți ani, vaccinurile ajungeau mai târziu la medicii de familie, iar o parte dintre ele rămâneau nefolosite deoarece persoanele care ar fi avut dreptul la vaccin gratuit se grăbeau să cumpere vaccinul la începutul toamnei din farmacii.

În cazul în care aceste doze se vor dovedi insuficiente, Ministerul Sănătății poate suplimenta cantitatea de vaccinuri cumpărate, existând un contract cadru în acest sens, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Vaccinul gripal este administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie pacienților cu afecțiuni cronice, persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, femeilor gravide, copiilor și bătrânilor instituționalizați și personalului din căminele pentru copii și bătrâni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Haiti: Cel puţin 12 persoane ucise într-o localitate din nordul capitalei haitiene, Port-au-Prince

Publicat

in

De

Cel puţin 12 persoane au fost ucise de presupuşi membri ai unei bande, într-o localitate situată la nord de capitala statului Haiti, Port-au-Prince. Unele dintre cadavre au fost incendiate, anunță Rador.

Potrivit unor informaţii, membri ai unei bande au atacat oamenii din sat, după ce aceştia au început să înfiinţeze grupuri de autoapărare. Primarul local a declarat că este necesar ajutorul comunităţii internaţionale pentru ca Haiti să poată contracara bandele criminale. Guvernul din Haiti a solicitat, deja, asistenţă internatională.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Germania: Parlamentul a recunoscut Holodomorul din Ucraina drept genocid

Publicat

in

De

Alegerile locale și parlamentare din 2024 ar putea fi comasate. Valeriu Stoica, fost președinte PNL: ‘Dacă ar fi decalate, staful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu e bine’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend