Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vaccinarea europenilor – un serial fara sfarsit previzibil: ministrul german al sanatatii spune ca dupa booster urmeaza campania de vaccinare anti-Omicron

Publicat

in

Karl Lauterbach e noul ministru al Sanatatii din Germania, iar prima sa declaratie in calitate de sef la Sanatate, a fost ca vaccinarea e prioritatea absoluta a guvernului. De altfel, Germania se pregateste sa introduca vaccinarea obligatorie in anumite sectoare de activitate. Lauterbach a declarat ca dupa campania de administrare a celei de a treia doze de vaccin, va incepe o noua campanie: cea de administrare a vaccinului impotriva mutatiei Omicron. Pfizer/BioNTech lucreaza deja la adaptarea actualului ser, astfel incat sa fie eficient si impotriva noii variante. Despre Omicron, se stie, deocamdata, ca provoaca forme usoare de imbolnavire, desi mutatia e mai contagioasa. Despre perspectiva vaccinarii inca multa vreme de acum inainte toate detaliile aici https://newsin.ro/noul-ministru-al-sanatatii-din-germania-face-declaratii-socante-dupa-booster-incepe-vaccinarea-anti-omicron/

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Florin Cîțu, ieșire furtunoasă: ‘Nu voi permite niciodată renegocierea PNRR! Da, sunt nepopulare pe termen scurt, dar PNL niciodată nu a dat înapoi, nu a fugit de responsabilități majore’

Publicat

in

De

Președintele PNL, Florin Cîțu, a precizat că o renegociere a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este imposibilă și nu va permite ”niciodată așa ceva”.

Am spus partenerilor internaţionali atunci când am negociat PNRR că aceasta este forma finală, am fost de acord cu toţii, am semnat o formă finală şi am spus că nu vom reveni asupra lui şi atunci când am făcut această coaliţie am spus că nu vom reveni asupra PNRR, pentru că asta înseamnă să reiei toată procedura de negociere a PNRR, asta înseamnă să aruncăm la coş 30 de miliarde de euro.

Nu voi permite niciodată aşa ceva. PNRR a fost negociat, a fost negociat foarte bine, a fost printre cele mai bune rezultate şi aţi văzut şi calificativele pe care le-a primit acest PNRR. PNL rămâne concentrat pe reforme mari, pe reforme care să împingă România în viitor, nu pe dispute foarte mici, pe teme mici, declaraţii belicoase în spaţiul public.

Ne interesează reforma pensiilor, toate pensiile să fie trecute pe sistemul de contributivitate şi să fie sustenabile, să nu avem probleme în 2030 de plată a pensiilor, de exemplu, ne interesează reforma salarizării, veniturile să fie legate de performanţă. În continuare este un lucru care ne interesează. Reforma administraţiei publice, iarăşi este un lucru important şi bineînţeles România Educată, implementarea acestui program şi reorganizarea administrativ-teritorială„, a spus Cîţu.

El a subliniat că există majoritate parlamentară pentru ca aceste reforme să fie realizate.

Da, sunt nepopulare pe termen scurt, dar PNL niciodată nu a dat înapoi, nu a fugit de responsabilităţi majore, chiar dacă asta a însemnat pe termen scurt să nu fii popular, pentru că ştim că sunt bune pentru români„, a spus preşedintele liberalilor.

El a precizat că o renegociere a PNRR s-ar face prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi nu prin Ministerul Muncii, dar a atras atenţia că acest lucru ar însemna ca totul să se reia de la zero.

În acest contract pe care îl avem noi cu UE, prin care noi primim 30 miliarde de euro, dintre care un grant de peste 14 miliarde de euro, bani pe care nu trebuie să-i returnăm, nu există niciun fel de punct în care să se vorbească despre o renegociere a acestui acord. (…) Dacă cineva vrea să iniţieze o discuţie, trebuie să renegociem tot programul. Oprim, o luăm de la zero, întârziem un an, doi – el este până în 2026 – deci pierdem doi ani de zile poate şi apoi revenim cu un altul, trebuie semnat din nou, aprobat din nou, se reia procedura de la zero.

De aceea spun că este imposibil şi nu spun că nu vrem toţi să facem ceva. Dacă ne uităm la evaluarea pe care a făcut-o Comisia Europeană, a fost printre cele mai bune, dar este unul ambiţios. Avem acolo puse trei reforme importante pe care clasa politică din România le-a amânat de 30 de ani – reforma pensiilor, reforma salarizării, reforma administraţiei – şi implementarea României Educate. Acolo avem nişte criterii clare.

Vorbim toată ziua în spaţiul public de pensii speciale, în PNRR am avut grijă să punem că toate pensiile trec pe criteriul de contributivitate şi am mai pus acolo un criteriu foarte important la care eu ţin foarte mult – trebuie să fie un sistem de pensii sustenabil, trebuie să eliminăm din spaţiul public modul de a creşte veniturile doar la presiunea socială sau prin populism sau decizii politice„, a spus Florin Cîţu.

Recent, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că susţine în continuare o renegociere a ţintei de 9,4% din PIB prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru cheltuielile cu pensiile

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Cresc tensiunile dintre Rusia și SUA! Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: ‘Nu vom întârzia cu reacția, dar să nu vă așteptați ca ea să vină acum’

Publicat

in

De

Autoritățile de la Kremlin au transmis că Washingtonul nu a luat în considerare cerințele sale de securitate, la o zi după răspunsul SUA la solicitările Rusiei, aflate în centrul crizei dintre Moscova și Occident în legătură cu Ucraina și cu NATO.

„Nu putem spune că punctele noastre de vedere au fost luat în considerare sau că există o dorinţă ca îngrijorările noastre să fie luate în considerare”, a declarat joi presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a adăugat că Moscova „nu se va grăbi” să răspundă pentru moment. „Nu vom întârzia cu reacţia (…), dar să nu vă aşteptaţi ca ea să vină acum”, a explicat Peskov.

La rândul său, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a transmis tot joi că SUA nu au oferit un răspuns pozitiv la „principala” revendicare a Rusiei, şi anume oprirea extinderii NATO, în special spre Ucraina.

„Nu există un răspuns pozitiv la chestiunea principală” în documentele primite de Moscova din partea Washingtonului, a spus ministrul de externe rus, citat într-un comunicat de presă.

El a adăugat totuşi că „există o reacţie care ne permite să sperăm la începerea unei discuţii serioase despre chestiuni secundare”.

SUA şi NATO au respins miercuri cerinţele cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend