Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vaccinarea anti-Covid: 42.427 de români s-au vaccinat în ultima zi, cei mai puțini dintre ei – cu prima doză

Publicat

in

42.427 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, iar de la debutul campaniei de imunizare s-a ajuns la un număr de 7.830.090 de persoane vaccinate, 7.597.775 dintre acestea cu schema de două doze, iar 1.730.713 au făcut și a treia doză.

Conform informațiilor transmise joi seară de Comitetul naţional de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore au fost administrate în total 42.427 de doze de vaccin, dintre care 8.584 ca primă doză, 13.716 ca rapel și 20.127 ca doză booster.

De la începutul campaniei de vaccinare (pe 27 decembrie 2020), 7.830.090 de persoane au fost inoculate cu unul dintre cele patru vaccinuri – Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson – și au fost administrate în total 15.296.831 de doze de vaccin.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9 reacții adverse, 6 la Pfizer, 2 la Moderna și 1 la Johnson&Johnson. De la debutul campaniei de vaccinare, numărul total al reacțiilor adverse a fost de 19.552 (1,28/1000 doze administrate). Alte 222 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Click pentru a mări

  • Vaccinul Pfizer-BioNTech se administrează din data de 27 decembrie 2020
  • Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021
  • Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021
  • Vaccinul Johnson&Johnson se administrează din data de 4 mai 2021 și este în doză unică
  • Doza a treia se administrează din data de 28 septembrie 2021

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Laura Vicol: Felicit pe toți elevii care au promovat Bacalaureatul și examenele naționale, dar nu trebuie să ne mințim singuri

Publicat

in

De

Președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, social-democrata Laura Vicol, atrage atenție asupra faptului că, în ciuda ratei de promovare la Bacalaureat și de la Examenele Naționale, a existat un absenteism ridicat, iar cauzele acestui fenomen trebuie îndreptate.

”Înțeleg că la Evaluarea Națională avem unele dintre cele mai bune rezultate din ultimii 12 ani. La fel, la BAC a existat o rată foarte ridicată de promovabilitate, prin comparație cu anii trecuți. Îi felicit din toată inima pe cei care au promovat aceste examene și le urez succes în viitor. În același timp noi, ca oameni politici, nu putem ignora niște realități. Sunt în jur de 40.000 de absolvenți de liceu care nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat. Asta este o realitate extrem de gravă, iar misiunea noastră este să identificăm cauzele și soluțiile pentru a remedia acest lucru.

Presiunea socială asupra celor foarte tineri este mare. Adevărul este că mulți dintre aceștia deja sunt împinși către găsirea de soluții pentru a-și duce traiul, pentru a-și ajuta familiile, iar școala cade pe locul II, III poate și mai mult între priorități. De aceea subliniez în mod repetat ce greșeală imensă fac acei corifei ai dreptei care nu văd problemele sociale și resping orice măsuri în această zonă” afirmă Laura Vicol.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vârful noului val de COVID-19 care afectează Franţa ar putea fi atins la sfârşitul lunii iulie

Publicat

in

De

Noul val de COVID-19 care se propagă în Franţa, alimentat de noile variante virale, urmează să atingă un vârf spre sfârşitul lunii iulie, a declarat joi consilierul ştiinţific principal al Guvernului francez, Jean-Francois Delfraissy, informează Reuters.

”Vârful nu a fost încă atins, vârful infectărilor va fi atins probabil la sfârşitul lui iulie”, a declarat Delfraissy pentru postul de radio RTL.

”Apoi varianta BA.5 va apărea din nou, dacă nu va fi înlocuită de o altă variantă… la toamnă”, a adăugat el.

Franţa a raportat 124.724 de noi infectări în ultimele 24 de ore, faţă de 77.967 cazuri raportate în urmă cu o săptămână, potrivit Agerpres.

Guvernul francez a recomandat totodată săptămâna aceasta ca oamenii să înceapă din nou să poarte măşti sanitare în zone aglomerate, în special în transportul public, pentru a ţine sub control cel mai recent val de infectări COVID-19.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend