Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vaccinare pe bandă rulantă. Medicul Valeriu Gheorghiță: ‘Obiectivul nostru este să creăm un sistem încât dacă astăzi, cineva vrea să se vaccineze, să poată să facă acest lucru până seara’

Avatar

Publicat

in

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, afirmă că ”Vor fi create în perioada următoare toate modalitățile prin care o persoană, dacă vrea să se vaccineze, să facă acest lucru. Vă mai spuneam că obiectivul nostru este să creăm un sistem încât dacă astăzi, cineva vrea să se vaccineze, să poată să facă acest lucru până seara”.

Întrebat, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă, dacă preconizează că România va atinge tintele de vaccinare pe care şi le-a propus, Valeriu Gheorghiţă a afirmat: ”Eu sper… dar campania de vaccinare nu este, dacă vreţi, o problemă de matematică, pentru că mai avem câteva necunoscute care ţin de adresabilitatea şi de dorinţa persoanelor de a se vaccina. Cred că este esenţial ca din punct de vedere organizatoric să creăm cât mai multe modalităţi prin care o persoană poate să ajungă să se vaccineze şi vedem organizarea centrelor de tip drive thru, organizarea evenimentelor de tip maraton de vaccinare, completarea modalităţilor de programare prin prezentare directă la un centru de vaccinare, vaccinarea prin medicul de familie, vaccinarea prin intermediul operatorilor economici şi, suplimentar, vaccinarea în spitale”.

Gheorghiţă afirmă că ”sunt cele mai multe modalităţi, pot să vă spun, de la nivel european, în care o persoană poate să-şi aleagă şi tipul de vaccin şi unde să se vaccineze şi când vrea să se vaccineze”.

”În momentul de faţă, sunt şi vor fi create în perioada următoare toate modalităţile prin care o persoană, dacă vrea să se vaccineze, să facă acest lucru. Vă mai spuneam că obiectivul nostru este să creăm un sistem încât dacă astăzi, cineva vrea să se vaccineze, să poată să facă acest lucru până seara. (…) Vom merge mai departe. Nu trebuie să ne fixăm nişte borne rigide, sunt estimări şi ori de câte ori am vorbit de date, de cifre, trebuie să înţelegem că sunt estimări. Sunt estimări bazate pe intenţia estimată de vaccinare, bazate pe capacitatea de vaccinare, bazate pe adresabilitatea oamenilor la vaccinare. Deci nu putem să vorbim de date exacte în medicină, vorbim de estimări şi de evaluări periodice din punct de vedere al ritmului de vaccinare”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a explicat şi ce reprezintă pragul de 10 milioane de persoane imunizate prin vaccin la nivel naţional.

”Această ţintă nu a fost stabilită doar ca un ordin numeric, o cifră din punct de vedere matematic , ci reprezintă un număr care se potriveşte cu rata de acoperite vaccinală, cu acea imunitate de grup, acea imunitate colectivă de circa 60-70%. Însă dacă din punct de vedere epidemiologic lucrurile vor avea o evoluţie favorabilă, nu trebuie să ne blocăm în această cifră de 10 milioane de persoane vaccinate”, a adăugat medicul.

Gheorghiţă a mai afirmat să ”este dificil de stabilit o bornă, un prag de vaccinare” de la care să se poată considera că este sigur să se renunţe la masca de protecţie sanitară.

Conform acestuia, autorităţile nu deţin în acest moment date privind numărul real al persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2, informează news.ro.

Vezi și: Medicul Valeriu Gheorghiță: ‘Nu avem raportări de cazuri documentate medical de tromboze de sinus venos cerebral după vaccinare cu niciunul dintre tipurile de vaccinuri pe care le folosim’

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend