Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Vacanţele de Sărbători – destinaţii şi preţuri pentru toate buzunarele

Publicat

in

Deşi a mai rămas puţin timp până la Crăciun şi Anul Nou, agenţiile de voiaj încă mai au locuri disponibile pentru cei care nu s-au hotărât unde să plece de Sărbători. Preţurile variază de la cateva sute de lei în staţiunile montane de la noi, până la câteva mii de euro pentru destinaţiile exotice.

Dacă doriţi să petreceţi Crăciunul în ţară, agenţia de turism Eximtur vă propune staţiunile Sinaia sau Poiana Braşov. Un sejur de trei nopţi costă, la un hotel de trei stele din Sinaia, 660 de lei/persoană, cazare şi mic dejun, inclusiv spectacolul organizat în seara de Ajun, dejun festiv cu meniu tradiţional în data de 25 decembrie 2016, cina în data de 26 decembrie, program artistic şi acces la SPA (piscină, saună, sala de fitness). În Poiana Braşov, pachetul de patru nopţi de cazare cu mic dejun, cina din 23 şi 26 decembrie, plus cina festivă de Crăciun, acces la SPA (piscină, saune, jacuzzi, fitness) etc.

O altă variantă este o excursie la schi în Franţa, tarifele de cazare pornind de la 440 de euro/persoană în apartamente. Tarifele includ: şapte nopţi de cazare, şase zile de skipass (transportul pe cablu, teleschiuri, telescaune, telegondole etc.), acces WiFi în apartament.

Iar o vacanţă de Revelion în Republica Dominicană, şapte nopţi de cazare în regim All Inclusive, într-un resort de cinci stele, plus transportul cu avionul, costă 2.395 de euro/persoană. „Punta Cana este destinaţia ideală de plajă şi relaxare, oferind şi o multitudine de opţiuni pentru amatorii de vacanţe active: parasailing, snorkeling, scuba diving, kayaking, windsurfing sau navigaţie”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Lucia Morariu, preşedintele Eximtur.

Reprezentanţii agenţiei Cocktail Holiday recomandă vacanţa în Madeira, atât pentru Crăciun, cât şi pentru Anul Nou. Pachetul costă de la 823 de euro/persoană şi include şase nopţi de cazare, cu mic dejun şi bilet de avion. „Anul trecut am avut o cerere mare pentru Madeira, iar în 2016 numărul mare de solicitări pentru această destinaţie ne-a determinat să triplăm numărul de locuri disponibile. Am pus în vânzare pachetele pentru Sărbători în Portugalia la începutul lunii octombrie, şi deja avem un grad de ocupare de peste 35%”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dan Goicea, director adjunct al Cocktail Holidays.

O altă variantă propusă de Cocktail Holiday este Macao şi Hong Kong, programul incluzând opt nopţi de cazare, bilet de avion şi costă circa 2.000 de euro/persoană.

Reprezentanţii agenţiei de turism Happy Tour susţin că nimic nu se compară cu Sărbătorile de Iarnă petrecute la Paris. Oferta agenţiei porneşte de la 700 de euro pentru un pachet de trei nopţi de cazare, cu mic dejun şi bilet de avion.

În ceea ce priveşte turismul intern, Alexandra Mateuţă, marketing director Happy Tour, a explicat, pentru MEDIAFAX: „Comparativ cu anul trecut, cererea este mai mare cu circa 30%. Un Crăciun pitoresc se poate petrece la Bran, unde patru nopti de cazare, cu demi-pensiune, cu acces la SPA, ajunge undeva la 1.400 de lei. Pentru Revelion, un exemplu de ofertă este cea la Gura Humorului, unde patru nopţi de cazare, cu toate mesele incluse, la un hotel de patru stele ajunge la 1.900 de lei”.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

Documente. Clotilde Armand combate ‘știrile false’ cu informații eronate

Publicat

in

De

De când a preluat mandatul de primar, Clotilde Armand a acuzat o așa-zisă mafie care funcționează în Sectorul 1 și care-i pune bețe-n roate. La 25 iulie, după instaurarea stării de alertă în Sectorul 1 și după semnarea contractului cu operatorul de salubritate BRAI-CATA, Armand făcea o postare pe Facebook, pentru „combaterea știrilor false”, susținea edilul.

Concret, ea dezvăluia: „Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate: – 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL; – 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest”.

Numai că, potrivit documentului făcut public două zile mai târziu (n.r. – vezi captura foto de mai jos), BRAI-CATA s-a angajat „să efectueze, pe durata contractului, activitatea de colectare, transport, depozitare/eliminare deșeuri dispersate de pe suprafața SPAȚIULUI VERDE-ALINIAMENTE STRADALE, administrat de către ADP Sector 1, pentru o cantitate de 100 de tone”.

Vezi și Ana Birchall o desființează pe Clotilde Armand: ‘Un lucru rușinos pentru orice persoană care știe sau ar trebui să știe minime noțiuni de drept’

Practic, BRAI-CATA poate să curețe doar spațiul verde și aliniamentele stradele. Cel puțin, asta reiese din contractul semnat între ADP Sector 1 și BRAI-CATA SRL.  

Paradoxal, deși contractul se referă strict la spații verzi și aliniamente stradale, Clotilde Armand vorbește în postarea sa de „coșuri stradale”.

Vezi și Operatorul de salubritate Brai-Cata răstoarnă ce a anunțat Clotilde Armand: ‘Serviciile contractate de ADP vizează doar deșeurile de spațiile verzi și de pe aliniamentele stradale’

Pentru corecta informare a cetățenilor din Sectorul 1 și pentru combaterea știrilor false care circulă în anumite publicații:
Vineri, 23.07.2021, Administrația Domeniului Public Sector 1 a achiziționat servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deșeurile necontrolate cât și coșurile de gunoi stradale.
Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de șantajul operatorului delegat de salubrizare și achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.
Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest.
Pentru coșurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat (!). În factură, preluarea gunoiului din coșuri stradale se numește „întreținere curățenie” pentru a împiedica comparația cu alte UAT și alte firme. Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri din coșuri stradale:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 4796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata.
Atașat aveți factura Romprest pentru salubrizarea stradală în perioada 16-31 martie 2021, pe care o puteți vedea integral la adresa de mai jos:
https://bit.ly/RomprestMartie2021
PS: V-am mai spus și cu alte ocazii: matematica învinge mereu.
PPS: Săptămâna viitoare pregătim demersurile juridice pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de Euro de la Romprest în urma deciziei emise de Ministerul Finanțelor”, spunea Clotilde Armand, pe Facebook, la 25 iulie.

Vezi și Polițiștii cer demisia Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, după declarația lui Dan Barna: ‘Constatăm cu stupoare că este pe altă lume’

De altfel, imediat după intrarea stării de alertă în vigoare, în data de 24 iulie, Clotilde Armand posta, pe Facebook, o filmare cu operatorul de salubritate care se pusese pe treabă și ridica gunoiul coșurile stradale. Însă, conform contractului, BRAI-CATA nu avea dreptul să ridice gunoiul din coșurile stradale. Rămâne de văzut cum va factura noul operator de salubritate din Sectorul 1 acest serviciu.

Clotilde Armand s-a lăudat că instanța i-a dat dreptate, când, de fapt, a pierdut procesul

O altă postare, cel puțin, ciudată a lui Clotilde Armand se referă la procesul pe care îl are, în calitate de primar, cu Romprest.

Armand s-a lăudat că instanța i-a dat dreptate, când, de fapt, magistrații i-au respins demersul.

<<Instanța a decis și mi-a dat dreptate:
Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după ședința de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanța a hotărât: „Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.„>>, a transmis Clotilde Armand.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a taxat-o pe Clotilde Armand

Birchall spune că decizia instanței este clară și că edilul Sectorului 1 a prezentat o altă situație juridică decât cea reală și că spune „negru pe alb că, de fapt, nu ai câștigat nimic, ba ai pierdut”.

Eu chiar sunt ingrijorata de avocatii si sfatuitorii doamnei Armand daca nu cunosc ce stie orice student in anul I de drept si anume ca este mai mult decat rusinos sa ti se respinga o actiune pe exceptia lipsei calității procesuale active!
In realitate, strict juridic „Tribunalul București a respins cererea primarului Sectorului 1 Clotilde Armand de a accesa și controla contabilitatea Romprest pentru a vedea ce cheltuieli și profit are compania și pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele, potrivit deciziei instanței.
Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.”

In ceea ce priveste rezilierea contractului cu Romprest, asa cum am mai spus, legal vorbind, doamna Armand, impreuna cu consilierii locali, trebuie sa fie extrem de atenta /atenti la pasii legali, inclusiv procedurali ( a se vedea avizul dat de juristii din primarie, juristi angajati de dna Armand)… si sa aiba avocati care sa stie carte!

Mai mult, si doamna Armand si ADP, trebuie sa explice credibil cum noul contract cu firma Brai-Cata a fost încheiat pe 23.07 la ora 17:00, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a stării de alertă pe 24.07 ora 00:00 cand tocmai starea de alertă justifică acest contract? E legal? Sau cum se justifica, credibil, ca intre publicarea ofertei și atribuirea noului contract catre Brai-Cata au trecut 3 fix ( TREI) minute?
E transparent? Tine cont de cerinta legala a concurentei, etc?
Rog comentarii strict la subiectul postarii, argumentate!
A se citi si documentele atasate plus link-ul din primul meu comentariu.
P.S. In ceea ce priveste rezilierea contractului cu Romprest, d-na primar si avocatii domniei sale ar trebui sa stie si prevederile legii nr. 51 si a legii nr. 101/2006 , plus prevederile art 22 din contractul cu Romprest! Asa cum am spus in acest litigiu cu Romprest, nu e loc de heirupism juridic ci de stiinta de carte!”, este mesajul Anei Birchall.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Nereguli grave descoperite de ANPC la un supermarket Auchan!

Publicat

in

De

UPDATE ora 18:00

Drept la replică – Auchan Retail România, 29.07.2021

Ca urmare a controlului ANPC, câteva raioane au fost închise temporar, printre care și cel de băuturi, restul magazinului rămânând deschis pentru clienți. În momentul de față, pregătim întreaga documentație și informațiile necesare pentru a le transmite în cursul zilei de mâine la ANPC cu scopul reluării activității în raioanele în cauză în cele mai bune condiții.

În ceea ce privește cei câțiva paleți de apă aflați în curte, aceștia au fost recepționați aseară și urmau să fie transportați în depozitul magazinului în decursul zilei de astăzi. Am realizat, de asemenea, o igienizare suplimentară în cazul celorlalte raioane indicate de ANPC și am retras toate produsele care au făcut obiectul controlului, urmând să facem analizele necesare.

Ne pare rău pentru situația intervenită și vă asigurăm că am colaborat îndeaproape cu autoritățile implicate. Asigurăm clienții că vom crește și mai mult gradul de vigilență și control, cu deosebire în această perioadă, astfel încât să nu mai apară astfel de situații în viitor.

Reprezentanții Auchan

ȘTIREA INIȚIALĂ

Rebranduit în anul 2013, în loculul fostului supermarket Real, Auchan Vitan a fost închis astăzi, în urma unor nereguli grave descoperite de către ANPC.

Contactat de Bugetul.ro, comisarul-șef Sorin Susanu ne-a confirmat închiderea unității Auchan din zona Vitan.

Auchan Vitan a fost închis de noi acum, cu propunere de suspendare a activității până la 6 luni, pentru deficiențe care pot pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Sub coordonarea directorului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Claudiu Dolot, la nivel național, se desfășoară o amplă operațiune de control. La această acțiune au participat și directorul general al ANPC, Paul Anghel, precum și comisarul-șef Sorin Susanu.

Anterior, Sorin Susanu a afirmat, pentru Bugetul.ro, că au fost descoperite mari probleme în zona București-Ilfov. La Doraly, ANPC-ul a avut nevoie de sprijinul Poliției Române, pentru a-și putea încheia acțiunea de control. 

Discutăm despre zeci de tone de băuturi ținute în soare. După cum se poate observa într-o filmare intrată în posesia Bugetul.ro, temperaturile la care sunt păstrate băuturile la Auchan Vitan ajung și la 50 de grade Celsius.

Comisarul Sorin Susanu: „Vorbim despre elemente care pot fi, inclusiv, de natură cancerigenă”

Sorin Susanu atenționează că produse expuse direct la razele soarelui pot descompune elemente chimice din structura sticlei, inclusiv, de natură cancerigenă.

„Vorbim despre o acțiune amplă. Au fost probleme în Ilfov, la Doraly. Colegii au fost nevoiți să solicite sprijinul Poliției, pentru că am întâmpinat probleme când am vrut să ne desfășurăm controlul. Au intervenit foarte prompt și le mulțumim pentru asta!

Pentru că, în urma intervenției lor, am putut să ne continuăm controlul. Discutăm despre zeci de tone de băuturi oprite de la comercializare, vorbim în toată țara și acțiunea continuă.

Este îngrijorător faptul că la Auchan am găsit cantități enorme în soare. Tot ceea ce înseamnă expus în directele raze ale soarelui poate descompune elemente chimice din structura sticlei, care ajung în lichid. Vorbim despre elemente care pot fi, inclusiv, de natură cancerigenă. Luând în calcul că se poate face și laptele unui sugur cu apa respectivă, e o problemă foarte delicată.

În contextul actual al vânzărilor crescute, au comandat mult mai mult decât au ei capacitatea legală de depozitare”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend