Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vacanța în Egipt: sfaturi pentru o calatorie reusita

Publicat

in

Vacanța în Egipt înseamnă promisiunea unei aventuri cu mașina timpului, pentru că este un loc magic, în care trecutul se îmbină cu prezentul poate în cel mai fascinant mod posibil. Țara faraonilor este renumită pentru frumusețea piramidelor, pentru frumoasele stațiuni de pe litoral, pentru croazierele de pe Nil și pentru reciful de corali din Marea Roșie. Îți spunem în acest articol ce trebuie să știi despre Egipt și ce nu ar trebui să ratezi în vacanța petrecută acolo.  

Cum este clima în Egipt

Cel mai bine ar fi să pleci în Egipt primăvara sau toamna, când temperaturile sunt mai suportabile. Din octombrie și până pe la începutul lui iunie temperaturile nu vor depăși prea adesea maxima de 30°C. În iulie, august și septembrie, maximele depășesc lejer 40°C, ceea ce poate fi un disconfort serios pentru turiștii care nu sunt obișnuiți cu asemenea călduri. Dacă ești tentat să te aventurezi pe dunele deșertului, trebuie să știi că dacă faci asta în cursul verii incursiunea se poate transforma ușor în calvar. Dacă ajungi acolo iarna, trebuie să știi că temperaturile în cursul nopții scad sub 0°C. Prin urmare, deșertul poate fi o opțiune turistică numai în perioada primăverii, dar chiar și atunci, ar trebui să fii însoțit de beduini. Atenție așadar la vremea din Egipt, dacă nu vrei să petreci vacanța la temperaturi foarte mari, sau să ai parte de precipitații abundente.

Ce nu trebuie să ratezi în Egipt 

Există în Egipt numeroase locuri care ar merita văzute, dar probabil nu vei avea timp și nici energie pentru a ajunge peste tot. Iată cele mai importante puncte de interes, din punctul nostru de vedere:

Piramidele din Giza/Sfinxul

În Egipt există peste 120 de piramide, dar cele din jurul necropolei din Giza sunt cele mai mari și mai vechi. Reține că dacă vrei să vizitezi piramidele în interior trebuie să plătești în plus. De asemenea, foarte important, Piramida din Kofu nu este recomandată celor care suferă de claustrofobie, pentru că are scări foarte abrupte, iar în interior temperatura este ridicată.

La rândul său, Sfinxul pare să stăpânească întreg deșertul cu prezența lui. Dacă îl vei surprinde la vremea apusului de soare nu vei regreta. 

Valea Regilor

Faraoni importanți au fost îngropați în Valea Regilor și cu siguranță vrei să vezi minunatele reliefuri și picturi murale, unele dintre ele având o vechime de 4.500 de ani. Există ghizi locali care, contra unei sume de bani, pot explica practicile egiptene de înmormântare. Biletul de intrare îți permite accesul în trei morminte, iar pentru unii faraoni ai nevoie de bilete separate. 

Templul Hatchepsut

Este un templu mortuar renumit în Egiptul antic. A fost dedicat unei femei, regina Hatshepsut, considerată unul dintre cei mai cunoscuți faraoni ai dinastiei a 18-a.

Templul Karnak din Luxor

La Luxor se află cel mai mare templu din lumea antică. Este dedicat lui Amun-Re (cel mai important zeu din panteonul egiptean). Dacă ajungi aici, vei găsi 134 de coloane masive, înalte de peste 20 de metri.

Croazieră pe Nil

Croaziera pe Nil poate fi o altă atracție importantă pentru turiști. Cei care se încumetă au parte de minunății care nu ajung la ochii altor muritori. Există două opțiuni, poți face croaziera într-o ambarcațiune tradițională, sau poți alege o navă de pasageri autentică.

Recifele de corali din Marea Roșie

În stațiunea Sharm El Sheikh poți vedea recife de corali impresionante, sute de specii, dar nu numai atât: aici te poți bucura de plaje cu nisip fin, apă turcoaz și formațiuni stâncoase.  

Mănăstirea Sf. Ecaterina

Mănăstirea Ecaterina se află în Peninsula Sinai. Este un important centru de pelerinaj, pentru că aici este locul în care Moise a primit cele 10 porunci. În această mănăstire se găsește a doua cea mai mare bibliotecă din lume (după cea de la Vatican). Are peste 6.000 de manuscrise, unele dintre ele mai vechi decât mănăstirea. 

Important de reținut

  • Egiptul este locul în care poți face multe lucruri: safari, incursiuni noaptea în deșert, scufundări în reciful de corali din Marea Roșie, fotografiat cu delfinii.
  • Pentru o vacanță în Egipt ai nevoie de viză.
  • Moneda națională este lira egipteană, poți schimba bani la sosire. În plus, există case de schimb și ATM-uri în orașele mari. 
  • Egiptul este o țară musulmană, prin urmare este foarte important ce haine iei cu tine.
  • Poți găsi alcool în hoteluri și restaurante.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘În cele patru luni de război, România a fost printre țările din Est cele mai harnice în îndeplinirea misiunii de cățelandru care latră înecîndu-se de furie la Dulău rus’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a afirmat că ”Liderii occidentali s-au prins că acești provinciali ai Europei care sînt politicienii români, în frunte cu Klaus Iohannis, sînt gata să-și slujească Stăpînul fără să ceară nimic în schimb. Numai și numai să fie mîngîiați pe căpșor.”

Un sondaj realizat de CURS între 7- 17 iunie 2022 în București îl plasează pe Klaus Iohannis pe locul 8, cu doar 16 % procentaj la capitolul Încredere. Bucureștiul a fost, din 1990 încoace, spațiul favorabil Dreptei, mai precis al electoratului cu pretenții de a fi european. Desigur, același electorat aruncă hîrtii și cotoare de măr pe jos, se bulucește în autobuze, unde lasă impresia a fi coborît din copac. Prestații de mahala pînă la care n-a ajuns apa curentă și nu de localitate ce se crede europeană.

Prăpastia dintre ce se crede și ce e în realitate un moldo-valah joacă un rol minor cînd vine vorba de a judeca rezultatele unui sondaj. Ele exprimă păreri și nu fapte. Din acest punct de vedere darea lui Klaus Iohannis de a berbeleacul pe toboganul recentului sondaj are relevanță pentru poziția pe care o ocupă Klaus Iohannis în opinia colectivă a românilor.

Cu doi ani și ceva înainte de alegeri, președintele României a ajuns irelevant pentru cei care l-au ales de două ori pînă acum.

Căderea în sondaje și prin asta în ochii românilor a început mai demult, mai precis din clipa când dobândirea unui al doilea mandat s-a dezvăluit românilor ca rezultatul unei Operațiuni puse la cale de Sistemul instituțiilor de forță, în cadrul înțelegerii secrete între Klaus Iohannis și Sistem. Așa cum s-a văzut din Scandalul Legilor Securității, cînd președintele unei republici democratice a sărit în ajutorul Noii Securități, Sistemul beneficiază de sprijinul lui Klaus Iohannis. În schimb, Klaus Iohannis e susținut constant de Sistem. Electoratul PSD i-a fost de la început dușman.

Pe măsură ce președintele s-a manifestat ca un chibiț electoral, de la folosirea tribunei de la Cotroceni pentru a insulta PSD pînă la participarea la demonstrații antiguvernamentale, dușmănia a crescut. După cununarea de către Klaus Iohannis a celor două partide – PNL și PSD – electoratul PSD și-a mai redus din dușmănie. Nu însă pînă la a-l vota pe Klaus Iohannis în sondaje. Regizarea Crizei din toamna lui 2021, numirea ca premier a unei persoane fără har politic, ba chiar și fără har în general, secretomania de la Cotroceni, încetarea luptei împotriva corupției, au dus la pierderea electoratului radical de Dreapta.

Acestuia i s-a adăugat o parte însemnată a electoratului PNL după ce Klaus Iohannis a făcut pulbere partidul prin nenorocita implicare în schimbarea a doi președinți aleși de Congres – Ludovic Orban și Florin Cîțu. Opțiunea pentru Nicolae Ciucă a adîncit nemulțumirea electoratului PNL față de Klaus Iohannis. Nicolae Ciucă e văzut ca un om din afara partidului și, în plus, e lipsit de carismă.

Sondajul a fost realizat la începutul lui iunie 2022. Dacă el ar fi iscodit starea de spirit a românilor la începutul lui februarie 2022, prăbușirea lui Klaus Iohannis în sondaje n-ar fi stîrnit din partea fanilor săi – tot mai puțini pe zi ce trece – nici o nedumerire.

Din 24 februarie 2022, de cînd s-a declanșat Războiul din Ucraina au trecut însă patru luni. Patru luni în care Klaus Iohannis a primit numeroase vizite de lideri occidentali, în care el a fost prezent la multe întîlniri internaționale. În numai patru luni ceea ce s-ar putea numi activitatea internațională a lui Klaus Iohannis a fost mai bogată decît în toți cei opt ani de mandat. Toți cei care au vizitat România, toți cei care s-au întîlnit cu Klaus Iohannis au avut cuvinte de laudă pentru poziția țării noastre față de conflictul din Ucraina și evident aceleași cuvinte le-au avut și față de președintele României.

Politica externă a fost cedată de Guvern, de Parlament, de principalul partid al țării- PSD – lui Klaus Iohannis. Nu cred să existe o altă țară europeană, cu excepția Ucrainei, desigur, în care de politica externă a statului – domeniul crucial mai ales în împrejurări atît de complicate precum cele de acum – să se ocupe exclusiv o singură persoană. Toți cei cu mari răspunderi în stat, de la premier pînă la ministru de Externe, par față de Klaus Iohannis niște bieți cărători de serviete în care se află nu documente de politică externă, ci sandvișuri pentru Klaus Iohannis.

Te-ai fi așteptat, în aceste condiții, ca lunile de război să ducă la un salt uriaș al lui Klaus Iohannis în sondaje. Fie și din mîndria de a avea în fruntea țării un lider de nivel european.

De ce n-a crescut Klaus Iohannis în sondaje, deși România a părut în aceste patru luni de război un fel de buric al pămîntului Europei?

Răspunsul trimite la instinctul sigur al poporului cînd e vorba de un lider politic.

Românii au intuit că traficul intens de personalități europene și americane prin România e fără nici o legătură cu Klaus Iohannis.

Mulți oaspeți precum Emmanuel Macron au venit în România, pentru a-și vizita soldații de pe teritoriul țării noastre. Dintre țările din Est România s-a oferit cel mai mult și pe gratis să găzduiască trupe străine pe teritoriul său. Aceste trupe sînt vizitate, electoral, desigur, de liderii țărilor respective. Dacă România nu ar fi o constelație de baze militare străine, liderii occidentali nu s-ar grăbi s-o viziteze. Mulți oaspeți, printre ei numărîndu-se și Jill Biden și vicepreședinta Americii, au venit în România pentru refugiații ucraineni.

Importanța bruscă a României nu-și are cauza în Politică, ci în Geografie. Țară vecină cu Ucraina, România a fost una dintre țările de tranzit către Vest al refugiaților europeni. Mîngîierea noastră pe cap de către liderii occidentali a fost una dintre șmecheriile prin care Stăpînul face sluga să trudească mai slugarnic lăudînd-o prin vorbe, fără a-i da însă un sfanț la salariu. Liderii occidentali s-au prins că acești provinciali ai Europei care sînt politicienii români, în frunte cu Klaus Iohannis, sînt gata să-și slujească Stăpînul fără să ceară nimic în schimb. Numai și numai să fie mîngîiați pe căpșor.

În cele patru luni de război, România a fost printre țările din Est cele mai harnice în îndeplinirea misiunii de cățelandru care latră înecîndu-se de furie la Dulău rus. Pentru aceasta Klaus Iohannis n-a cerut o clipă, cu politețea de rigoare, ca România să nu mai fie umilită refuzîndu-i-se pe nedrept admiterea în Schengen.

Desemnarea Ucrainei drept candidat la UE în condițiile în care țara lui Zelenski nu îndeplinește nici condițiile de a fi membră a CSI dovedește că în prezent decizia politică primează. De ce nu s-au ostenit marile puteri să impună admiterea României în Scheghen în condițiile în care ele au avut și au nevoie de țara noastră în Războiul nedeclarat oficial cu Federația Rusă? Pentru că Klaus Iohannis n-a pus piciorul în prag. Distinsul de la Cotroceni se uda tot la gîndul că trec pe la el lideri care pînă mai ieri nu-l luau în seamă.

Cum să cuteze el să ceară un drept pentru români?

Românii, obligați să treacă pe la poliția de frontieră în timp ce ungurii, polonezi trec fluierînd, au intuit că politica externă dusă de Klaus Iohannis e pentru satisfacerea orgoliilor sale de provincial al Europei și nu pentru satisfacerea interesului național.

De aceea, Klaus Iohannis continuă să se prăbușească în sondaje.”, conform cristoiublog.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Virgil Popescu: ‘În plin proces de dezintegrare internă, cei de la USR și-au propus să își acopere dezastrul și neputința politică prin vorbă multă și scandal’

Publicat

in

De

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a acuzat USR că îngroapă probleme interne, dezintegrarea partidului şi neputinţa prin ”vorbă multă şi scandal”. 

În plin proces de dezintegrare internă, cei de la USR și-au propus să își acopere dezastrul și neputința politică prin ”vorbă multă și scandal”.

După ce săptămâna trecută au depus o moțiune simplă la adresa mea, făcută în bătaie de joc, încropită pe genunchi, astăzi vin să spună că am fugit! Greșită abordare, de-a dreptul! Se pare că pentru voi reprezentarea României la consiliul TTE, într-un context atât de dificil pe plan european, în plină criză energetică, înseamnă FUGĂ!

Iar asta spune multe despre responsabilitatea de care dați dovadă față de români! Era mai important să dezbatem o moțiune de câteva propoziții, decât să particip și să susțin poziția României, pentru a avea politici unitare de a ieși din criza energetică? Se pare că pentru voi era mai important asta!

Voi nu dați doi bani pe problemele reale ale românilor! Pentru că spre deosebire de voi, noi la Guvern ne străduim din greu să oferim tot sprijinul cetățenilor, dar și mediului de afaceri. Criza nu va trece doar dacă bateți voi din picior! E nevoie de multă muncă, strategie, negocieri și investiții! Prin acuzațiile aduse nu mă atacați doar pe mine, ci în același timp, lansați un atac la adresa colegilor din ministerul Energiei, al colegilor din Guvern și, nu în ultimul rând, al colegilor voștri din Parlament, alături de care vă desfășurați activitatea. Mi-aș dori să veniți cu abordări constructive, mature și argumentate, pentru că astfel veți putea obține o majoritate solidă pentru a putea adopta proiectele propuse.”, a scris Virgil Popescu, luni pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend