Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vacanța în Egipt: sfaturi pentru o calatorie reusita

Publicat

in

Vacanța în Egipt înseamnă promisiunea unei aventuri cu mașina timpului, pentru că este un loc magic, în care trecutul se îmbină cu prezentul poate în cel mai fascinant mod posibil. Țara faraonilor este renumită pentru frumusețea piramidelor, pentru frumoasele stațiuni de pe litoral, pentru croazierele de pe Nil și pentru reciful de corali din Marea Roșie. Îți spunem în acest articol ce trebuie să știi despre Egipt și ce nu ar trebui să ratezi în vacanța petrecută acolo.  

Cum este clima în Egipt

Cel mai bine ar fi să pleci în Egipt primăvara sau toamna, când temperaturile sunt mai suportabile. Din octombrie și până pe la începutul lui iunie temperaturile nu vor depăși prea adesea maxima de 30°C. În iulie, august și septembrie, maximele depășesc lejer 40°C, ceea ce poate fi un disconfort serios pentru turiștii care nu sunt obișnuiți cu asemenea călduri. Dacă ești tentat să te aventurezi pe dunele deșertului, trebuie să știi că dacă faci asta în cursul verii incursiunea se poate transforma ușor în calvar. Dacă ajungi acolo iarna, trebuie să știi că temperaturile în cursul nopții scad sub 0°C. Prin urmare, deșertul poate fi o opțiune turistică numai în perioada primăverii, dar chiar și atunci, ar trebui să fii însoțit de beduini. Atenție așadar la vremea din Egipt, dacă nu vrei să petreci vacanța la temperaturi foarte mari, sau să ai parte de precipitații abundente.

Ce nu trebuie să ratezi în Egipt 

Există în Egipt numeroase locuri care ar merita văzute, dar probabil nu vei avea timp și nici energie pentru a ajunge peste tot. Iată cele mai importante puncte de interes, din punctul nostru de vedere:

Piramidele din Giza/Sfinxul

În Egipt există peste 120 de piramide, dar cele din jurul necropolei din Giza sunt cele mai mari și mai vechi. Reține că dacă vrei să vizitezi piramidele în interior trebuie să plătești în plus. De asemenea, foarte important, Piramida din Kofu nu este recomandată celor care suferă de claustrofobie, pentru că are scări foarte abrupte, iar în interior temperatura este ridicată.

La rândul său, Sfinxul pare să stăpânească întreg deșertul cu prezența lui. Dacă îl vei surprinde la vremea apusului de soare nu vei regreta. 

Valea Regilor

Faraoni importanți au fost îngropați în Valea Regilor și cu siguranță vrei să vezi minunatele reliefuri și picturi murale, unele dintre ele având o vechime de 4.500 de ani. Există ghizi locali care, contra unei sume de bani, pot explica practicile egiptene de înmormântare. Biletul de intrare îți permite accesul în trei morminte, iar pentru unii faraoni ai nevoie de bilete separate. 

Templul Hatchepsut

Este un templu mortuar renumit în Egiptul antic. A fost dedicat unei femei, regina Hatshepsut, considerată unul dintre cei mai cunoscuți faraoni ai dinastiei a 18-a.

Templul Karnak din Luxor

La Luxor se află cel mai mare templu din lumea antică. Este dedicat lui Amun-Re (cel mai important zeu din panteonul egiptean). Dacă ajungi aici, vei găsi 134 de coloane masive, înalte de peste 20 de metri.

Croazieră pe Nil

Croaziera pe Nil poate fi o altă atracție importantă pentru turiști. Cei care se încumetă au parte de minunății care nu ajung la ochii altor muritori. Există două opțiuni, poți face croaziera într-o ambarcațiune tradițională, sau poți alege o navă de pasageri autentică.

Recifele de corali din Marea Roșie

În stațiunea Sharm El Sheikh poți vedea recife de corali impresionante, sute de specii, dar nu numai atât: aici te poți bucura de plaje cu nisip fin, apă turcoaz și formațiuni stâncoase.  

Mănăstirea Sf. Ecaterina

Mănăstirea Ecaterina se află în Peninsula Sinai. Este un important centru de pelerinaj, pentru că aici este locul în care Moise a primit cele 10 porunci. În această mănăstire se găsește a doua cea mai mare bibliotecă din lume (după cea de la Vatican). Are peste 6.000 de manuscrise, unele dintre ele mai vechi decât mănăstirea. 

Important de reținut

  • Egiptul este locul în care poți face multe lucruri: safari, incursiuni noaptea în deșert, scufundări în reciful de corali din Marea Roșie, fotografiat cu delfinii.
  • Pentru o vacanță în Egipt ai nevoie de viză.
  • Moneda națională este lira egipteană, poți schimba bani la sosire. În plus, există case de schimb și ATM-uri în orașele mari. 
  • Egiptul este o țară musulmană, prin urmare este foarte important ce haine iei cu tine.
  • Poți găsi alcool în hoteluri și restaurante.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Cristian Diaconescu: ‘Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziție’

Publicat

in

De

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că un guvern condus de Nicolae Ciucă, ministru al Apărării în guvernele Orban şi Cîţu, poate fi o bună variantă atâta vreme cât poate asigura o majoritate parlamentară.

„Dacă nu-şi poate asigura o majoritate, nominalizarea nu-şi are rostul. Reamintesc, există decizia 85 a Curţii Constituţionale care spune foarte clar că în această nominalizare trebuie să existe spirit de loialitate constituţională. Adică să aplici norma de drept în aşa fel încât să produci efecte. Nominalizarea în sine nu are valoare atât timp cât nu are majoritate pe primul ministru, guvern şi programul de guvernare. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla, altfel problema devine din ce în ce mai gravă”, a afirmat preşedintele PMP, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

El a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că era de aşteptat ca guvernul propus de USR PLUS să cadă la votul din Parlament.

„Guvernul Cioloş a căzut în Parlament. Era de aşteptat. Practic s-au pierdut două săptămâni pentru un rezultat anticipat în Parlamentul României”, a susţinut Diaconescu.

În opinia liderului PMP, România se confruntă în prezent cu un paradox politic fără precedent.

„Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziţie. Este un paradox politic aproape fără precedent. Această lipsă de disponibilitate, ca să fiu amabil, în ceea e priveşte asumarea este de-a dreptul jenant pentru o clasă politică ce ar trebui să aibă soluţii pentru orice situaţie de criză. În propunerile, ideile care se vehiculează public, este conţinut practic un singur mesaj: ‘nu suntem capabili şi nu dorim să preluăm administrarea României în acest moment’. Restul sunt teme de comunicare prin care se încearcă cosmetizarea a unei atitudini laşe care nu are absolut niciun fel de raţionalitate în condiţiile în care nimeni altcineva decât o clasă politică nu-şi poate asuma gestiunea situaţiei societăţii româneşti”, a mai spus Cristian Diaconescu.

În opinia sa, consecinţele crizei politice pot fi devastatoare în continuare, dincolo de aspectele care ţin de sănătate. În acest sens, el cataloghează această criză politică drept cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm.

„Aş vrea să amintesc că un guvern de administrare nu poate adopta un buget. În egală măsură, un guvern de administrare nu poate da un mandat miniştrilor să intre în proiectele de prefinanţare prin PNRR. Din acest punct de vedere, nu numai că riscăm să pierdem proprii bani, dar riscăm în egală măsură să compromitem finanţările din fondurile europene. Este inadmisibil, dacă ar fi să privim doar spre aceste zone”, a mai spus liderul PMP, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Bazinul de înot de la Curtea de Argeș s-a ÎNCHIS – VEZI MOTIVUL și ÎN CE AN SE VA REDESCHIDE – DAN PETRESCU ACUZĂ

Publicat

in

De

Sunt iar probleme mari la bazinul de înot din Curtea de Argeș, motiv pentru care de aproape o săptămână acesta a fost închis și va mai sta nefuncțional cel putin o lună de zile. Potrivit directorului SPGC, firma subordonată primăriei care administreaza bazinul de înot, bazinul este nefunctional deoarece s-a stricat o importanta piesa care asigura climatizarea.

” E vorba de o piesa importanta care asigura functionarea in parametri normali. Fara aceasta nu putem deschide bazinul. Am facut solicitare la firma care se ocupa si ni s-au dat asigurări că vom primi aceasta piesa in jurul datei de 5 noiembrie. Apoi, dupa ce o primim, aceasta ar trebui si montata in locul celei defecte dar ca data nu va pot spune cand va fi asta pentru ca depindem de acea firma, intreaga instalatie a bazinului fiind in garantie”, ne-a declarat Ioan Ghiță. Acesta spune ca este posibil ca in acest an bazinul sa nu mai fie deschis, date fiind si restrictiile care ar putea fi anunțate ca urmare a evoluției pandemiei de Covid-19. “Sincer, nu stiu, nu garantez daca anul acesta vom putea redeschide bazinul”, a spus Ioan Ghiță.

Suprinzator, sau nu, majoritatea conilierilor locali nu aveau habar ca, de mai bine de o săptămână, bazinul este inchis publicului. Singurul care stia de probleme a fost Dan Petrescu. ” E a nu stiu cata oara cand bazinul se inchide din motive tehnice, deși e in garantie… Păi să cheme dom` primar pe domnul Jubleanu și Drăghici, cei care s-au ocupat de acest bazin care putea fi facut cu banii de la Guvern așa cum au facut alti primari. Uite, cel de la Mioveni e modelul standard facut de Guvern si nu a avut problemele ăstuia al nostru care a tocat atatia bani ca așa au vrut unii mofturosi. Ăla de la Mioveni funcționează non stop, al nostru stă mai mult inchis”, a declarat consilierul Dan Petrescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend