Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Va scăpa Elena Udrea de închisoare? Veronel Rădulescu: ‘Există posibilitatea ca Udrea să fie liberă pe 16 mai, dar există și alte remedi’

Publicat

in

Instanța din Bulgaria a decis că Elena Udrea poate fi extrădată în România, însă fostul ministru rămâne în arest în țara vecină până pe 14 aprilie, când are loc apelul. Avocatul fostului ministru a declarat, pentru Realitatea PLUS, că există șanse ca aceasta să scape, definitiv, de închisoare în luna mai, când a fost stabilit termenul pentru recurs în casație. 

„Există posibilitatea ca Udrea să fie liberă pe 16 mai, dar există și alte remedii. La această decizie nu există o cale de atac, dar avem alte modalități juridice prin care încercăm să reformăm”, a spus Veronel Rădulescu.

Rămasă după gratii în țara vecină, Elena Udrea se confruntă cu diferențele sistemelor legislative ale celor două țări. Acesta ar fi motivul pentru care nu poate părăsi, încă, arestul.

„Bănuiesc că s-a discutat deja această primă instanță, dacă se poate face extrădarea și această instanță probabil că a constatat că, da, se poate face. Acesta este și motivul pentru care a fost reținută în continuare. Pentru a se dispune de o arestare preventivă, la noi maxima este de 24 de ore, acolo am văzut că e mai mult. Are dreptul la apel, instanța de apel va hotărî definitiv”, a mai spus Rădulescu.

Avocatul Elenei Udrea mai consideră că instanțele românești au fost nedrepte în judecarea dosarului Gala Bute.

„Nu a fost condamnată pentru fonduri europene, s-a creat un precedent periculos pentru România, lipsa predictibilității judecării de la noi, curtea a inlăturat aplicarea unei decizii, de la caz la caz, judecătorul poate acționa cum vrea el. Degeaba avem o decizie a Curții Constituționale, că nu ne mai putem gândi că justiția va proceda în felul în care a zis CCR, justiția indiferent pe ce palier, o să hotărascaă cum vrea. Mie mi se pare nedreaptă aceasta decizie și ieșită din sfera normalului și mai ales din sfera prevederilor Constituției”, conchide Veronel Rădulescu, conform realitatea.net

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev amenință NATO cu Al Treilea Război Mondial: ‘Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declarație de război împotriva țării noastre’

Publicat

in

De

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a atras atenția că orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la Al Treilea Război Mondial”.

„Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Şi asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre„, a declarat Medvedev pentru site-ul de ştiri Argumentî i Faktî, citat de Reuters.

Şi dacă acest lucru este făcut de către un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga alianţă nord-atlantică; un Al Treilea Război Mondial. O catastrofă completă„.

El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander „în pragul lor”, informează agerpres.ro.

Dmitri Medvedev este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Vezi și:

Halucinant! Propaganda rusă își turează motoarele la putere maximă. Jurnalist rus: ‘Chiar nu înțelegeți că nu mai suntem la câteva secunde de Al Treilea Război Mondial, până și acele secunde s-au scurs’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu: ‘Domnul comisar Schmit a spus foarte clar că este exclus să condamni o țară să aibă un plafon la pensii pe următorii 50 de ani’

Publicat

in

De

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, s-a declarat convins că prevederile Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) privind pensiile pot fi renegociate.

Întrebat dacă pot fi renegociate prevederile PNRR privind pensiile, Ciolacu a răspuns că Nicolas Schmit susţine un astfel de demers.

Categoric (pot fi renegociate, n.r.). Am avut o discuţie cu comisarul Schmit, mi-a detaliat discuţiile avute cu domnul ministrul Budăi şi domnul comisar ne susţine în acest demers şi a spus chiar că este total incorect ce s-a trecut în PNRR, lucru pe care noi l-am spus de la început. Domnul comisar Schmit a spus foarte clar că este exclus să condamni o ţară să aibă un plafon la pensii pe următorii 50 de ani, lucru pe care noi l-am spus din prima zi, de când a fost făcut acest PNRR de guvernarea de dreapta„, a spus Ciolacu, potrivit agerpres.ro.

Vezi și:

Liderul PSD, Marcel Ciolacu: ‘Această abordare de la summitul G7 îmi arată că și de această dată noi am venit cu varianta cea mai potrivită’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend