Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Va fi sau nu va fi blackout temporar in Germania? Declarații contradictorii

Publicat

in

Șeful Oficiului Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre (BBK), Ralph Tiesler, a spus pentru Welt am Sonntag: „Trebuie să presupunem că vor fi pene de curent iarna”. El s-a referit și la o „întrerupere regională și temporară a alimentării cu energie”. Luni, BKK a contrazis declarațiile șefului său, spunând că întreruperile de curent din timpul iernii sunt „extrem de puțin probabile”, potrivit Tagesschau.de.

Pana de curentFoto: Dreamstime

„Trebuie să presupunem că vor fi pene de curent în timpul iernii”, a declarat șeful BBK, Ralph Tiesler. „Prin asta mă refer la o întrerupere regională și temporară a alimentării cu energie”. Cu toate acestea, cauza nu este doar penuria de energie, ci și oprirea țintită, temporară, a rețelelor de către operatori, pentru a proteja rețelele și a nu pune în pericol aprovizionarea generală.

„Riscul acestui lucru crește din ianuarie și februarie, așa că presupunem că, de atunci încolo, vor exista întreruperi de alimentare cu energie electrică, pentru o anumită perioadă de timp”, a mai spus Tiesler.

Oficiul Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre (BBK) consideră că o întrerupere de curent pe scară largă, în timpul iernii, este „extrem de puțin probabilă”. Autoritatea a venit, luni, cu o clarificare referitoare la declarațiile șefului său, Ralph Tiesler.

Să nu stârnești panica

Agenția Federală de Rețea (Bundesnetzagentur) a contrazis anterior declarațiile lui Tiesler și se raliază poziției BKK. Agenția consideră că probabilitatea ca închiderile forțate să fie necesare în iarna viitoare este scăzută.

„Germania are unul dintre cele mai fiabile sisteme de alimentare cu energie, din lume”, a declarat un purtător de cuvânt al Agenției, ziarelor Funke. „Există numeroase mecanisme și rezerve pentru stabilizarea rețelei electrice, în situații tensionate”.

Secretarul facțiunii Verzilor din Parlament, Irene Mihalic, a avertizat împotriva creării de panică. „În cazul în care există întreruperi temporare de curent în regiune, trebuie să ne pregătim în consecință”. În același timp, este important „să nu stârnești panica”, a spus ea, pentru Handelsblatt.

A fi pregătit pentru situații de criză

Directorul general al Asociației Germane a Orașelor și Municipiilor, Gerd Landsberg, consideră că întreruperile regionale de curent, iarna, sunt de imaginat.

Situația descrisă de ofițerii de protecție civilă este „doar indicația corectă că, în cazul unui deficit de energie pentru stabilizarea rețelei, alimentarea cu energie electrică trebuie întreruptă temporar, sau limitată regional și pentru o perioadă limitată de timp”, a declarat Landsberg, pentru publicatia sus-numită. În același timp, el a cerut o realiniere și o modernizare a controlului dezastrelor civile.

Asociația Germană a Orașelor a cerut, de asemenea, o mai bună pregătire pentru pene de curent. „Se poate întâmpla în timpul iernii ca, temporar, curentul să se întrerupă în anumite regiuni”, a spus președintele Asociației și primar al orașului Münster, Markus Lewe (CDU).

„În momentul de față, nu presupunem că vor fi pene de curent mai lungi” și „nu va exista o întrerupere de curent în toată Germania, zile întregi”. Dar este vorba despre „a fi pregătit pentru situații speciale de criză -atât oamenii, cât și orașele”.

Trebuie să fie „clar și concis modul în care deciziile pot fi luate rapid și într-un mod bine coordonat, la diferite niveluri”, a subliniat Lewe.

foto: Dreamstime

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Minivacanța de 1 Iunie în București: „Străzi deschise” – alte două trasee pietonale / Restricții rutiere

Publicat

in

„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se va desfășura, în premieră, timp de patru zile, în cartierul Rahova şi pe strada Bârcă, în minivacanţa de la acest sfârşit de săptămână. Astfel, între 1 şi 4 iunie, strada Bârcă devine pietonală între Calea Rahovei şi strada Mărgeanului, iar acolo vor fi activităţi sportive, ateliere, zone de joacă şi spectacole de circ şi teatru pentru copii. În weekend, plimbările pietonale şi evenimentele în aer liber revin pe Calea Victoriei.

Străzi DeschiseFoto: Hotnews

Desfăşurat pe parcursul mai multor weekenduri din perioada aprilie-octombrie 2023, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” #3 îşi propune recuperarea spaţiului public pentru locuitorii oraşului prin crearea unor trasee pietonale temporare în mai multe zone din oraş, atât în zonele centrale cât şi în cartiere.

Zone pietonale / Străzi deschise 1-4 iunie, între orele 10.00 şi 22.00:

Pe parcursul celui de-al cincilea weekend „Străzi deschise”, vor fi instaurate două trasee pietonale:

  • 1-4 iunie 2023: Strada Bârcă, între Calea Rahovei şi strada Mărgeanului, între orele 10.00-22.
  • 3-4 iunie 2023: Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10.00- 22.00.

Program artistic Străzi deschise / Sectorul 5: 1-4 iunie:

Minivacanţa de 1 iunie este sărbătorită la „Străzi deschise – Bucureşti” cu patru zile de evenimente în aer liber şi plimbări pietonale în cartierul Rahova. Între 1 şi 4 iunie, locuitorii zonei sunt aşteptaţi pe traseul pietonal de pe strada Bârcă unde se pot bucura de un program artistic şi recreativ pregătit de PROEDUS cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 şi al Centrului Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” Sector 5.

Din programul weekendului pietonal din Cartierul Rahova fac parte ateliere creative şi de face painting, teatru pentru copii susţinut de actorii Teatrelor Ion Creangă, Excelsior şi de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, momente artistice ale Circului Metropolitan Bucureşti, întâlniri cu statuile vivante ale Teatrului Masca şi concerte pop, spectacole de dans, percuţie şi ritm ale Şcolii de Artă Bucureşti. Nu lipsesc zonele de joacă şi mişcare pregătite de PROEDUS pentru cei mici.

Pentru prima dată la „Străzi deschise – Bucureşti”, Muzeul Naţional al Literaturii Române deschide grădina din Calea Victoriei 110 în dimineaţa zilei de 3 iunie, unde îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere creative pentru copii.

Programul primului weekend de vară pe Calea Victoriei este completat de spectacole dedicate celor mici pregătite de Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi de acrobaţii şi parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti. Teatrul Masca prezintă un spectacol despre istoria României, iar Muzeul Municipiului Bucureşti îi aşteaptă pe pietonii „Străzilor deschise” la Casa Filipescu-Cesianu cu expoziţii de antropologie urbană şi de fresce recuperate la demolarea Bisericii Mănăstirii Văcăreşti.

Restricţii rutiere

Calea Victoriei

În weekendul 3-4 iunie, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Strada Bârcă | În perioada 1-4 iunie, traficul rutier va fi restricţionat pe Strada Bârcă şi străzile adiacente, ȋntre Calea Rahovei şi Strada Dumbrava Nouă, începând de miercuri, 31 mai, ora 23.00 şi va fi reluat luni, 5 iunie, începând cu ora 04.00. (Sursa: News.ro)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Adrian Câciu, prima reacție după demisia șefului ANAF: ‘Astăzi s-au luat deciziile necesare pentru ca lucrurile să intre în normalitate. Ce trebuie ştiut?’

Publicat

in

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu anunţă, după demisia şefului ANAF Lucian Heiuş, că Nicoleta Cârciumaru a fost propusă pentru a prelua conducerea ANAF şi că a propus şi schimbarea şefului Autorităţii Naţionale a Vămilor, subliniind că eficientizarea colectării taxelor şi recuperarea întârzierilor sunt strict necesare pentru consolidarea bugetară.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi că l-a demis, pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi că a luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, el arătând că avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice aşteptate de cetăţeni

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend