Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Va fi ‘haos’ din nou în spitale! Medicul Radu Țincu: ‘Pacienții cu alte boli sau cu boli cronice vor avea acces din ce în ce mai greu la serviciile de sănătate publică pentru că sistemul sanitar va fi blocat de pacienții COVID-19’

Publicat

in

Este clar că avem o accelerare a pandemiei, iar această accelerare este generată în primul rând de varianta virală Delta, a explicat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, la B1 TV, unde s-a arătat de părere că pacienții cu alte boli sau cu boli cronice vor avea acces din ce în ce mai greu la serviciile de sănătate publică pentru că sistemul sanitar va fi blocat de pacienții COVID-19.

Radu Țincu, despre evoluția pandemiei și presiunea resimțită de secțiile ATI din țară

„Este clar că avem o accelerare a pandemiei și această accelerare este generată în primul rând de varianta virală Delta, care este mai transmisibilă și acest lucru face ca într-un interval mai scurt de timp să avem un număr mai mare de persoane contaminate. Pe de altă parte, anul trecut surveneau aceste date după anumite restricții care în această vară nu au mai fost, și atunci lipsa respectării unor măsuri sanitare a favorizat și ea transmiterea virusului.

Ne îndreptăm în perioada următoare, din păcate, într-o creștere a numărului de cazuri, și acest lucru va fi pentru o perioadă de timp, și din păcate vom asista în continuare la o accelerare a numărului de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă, lucru care ne îngrijorează foarte mult pentru că acești pacienți vor genera mortalitate și, în al doilea rând, vor pune presiune pe sistemul de terapie intensivă, fapt care va conduce inevitabil la transformarea altor paturi din sistemul național de terapie intensivă în paturi destinate pacienților Covid”, a declarat medicul.

Întrebat ce crede că se va întâmpla luna viitoare, având în vedere experiențele anului trecut și faptul că la bilanțul de miercuri România a sărit de 4.000 de cazuri pe zi, Radu Țincu a explicat:

„În mod clar, cele 840 de paturi (de Terapie Intensivă, n.r.) care acum sunt destinate pacienților Covid vor fi epuizate cel mai probabil în această săptămână. Suntem deja aproape de pacienți la numărul 700, foarte ușor se va ajunge la capacitatea maximă destinată în primă fază pacienților Covid. Se va întâmpla ce s-a întâmplat și în valul precedent, când Ministerul Sănătății va transforma noi paturi de Terapie Intensivă din sistemul național, din paturile pe care le folosim acum pentru alte patologii, în paturi destinate pacienților Covid.

Acest lucru nu face decât să dezechilibreze, evident, capacitatea de răspuns a sistemului sanitar. Pacienții cu alte boli sau cu boli cronice vor avea acces din ce în ce mai greu la serviciile de sănătate publică pentru că sistemul sanitar va fi blocat de pacienții COVID-19”, conform b1tv.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

ARGEȘ | Fetiță de 2 ani căzută de la etajul doi al unui bloc – S-A DESCHIS DOSAR PENAL

Publicat

in

De

Incident teribil în aceasta dimineață, pe strada 1 Mai din Mioveni, anunțat printr-un apel la 112. O fetiță de 2 ani a cazut în gol de la etajul II al unui bloc din Mioveni. Aceasta a suferit multiple traumatisme și este semiconștientă. Paramedicii SMURD au preluat o și o transportă de urgență la spital.

Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În dimineața zilei de 23 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o fetiță de 2 ani, ar fi căzut de la etajul 2 al unui bloc din Mioveni. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a preluat-o pe minoră, politraumatizată și a transportat-o la Spitalul de Pediatrie. Polițiștii efectuează cercetări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, fiind întocmit dosar penal, conform art. 196 din Codul Penal.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Se rupe PNL? O parte din liberali sunt pregătiți să-l urmeze pe Orban. Ionel Dancă: ‘Nu putem să lăsăm țara unui guvern PNL care să stea la mila PSD’

Publicat

in

De

sursa foto:  Inquam Photos/Octav Ganea

Ionel Dancă spune că sunt mulți alți liberali care vor părăsi PNL alături de Ludovic Orban. Ei ar urma să înființeze o nouă formațiune politică. Orban a anunțat că va demisiona săptămâna viitoare din grupul parlamentar al PNL.

„PNL nu mai există dacă ne uităm la deciziile care se iau și la apropierea de PSD. Cea mai gravă este colaborarea cu PSD care se prefigurează, cu susținerea președintelui Iohannis”, a spus Ionel Dancă.

„Ludovic Orban, așa cum a anunțat și atunci când și-a depus demisia din poziția de președinte al Camerei Deputaților, spune ceea ce gândește și face ceea ce spune. Este o decizie argumentată foarte temeinic pentru că Partidul Național Liberal în momentul de față nu mai există din punctul de vedere al deciziilor statutare pe care ar trebui să le ia. Partidul Național liberală are o decizie a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD. Vedem în aceste zile o desfășurare de negocieri cu PSD, care încalcă decizia PNL, decizie statutară a partidului. Dar cel mai grav, trădează încrederea și votul românilor care ne-au învestit cu încrederea lor la alegerile parlamentare din 2020”, spune Ionel Dancă.

„Nu putem să lăsăm țara unui guvern PNL care să stea la mila PSD. Acești parlamentari care și-au exprimat susținerea pentru aceste obiective, cu siguranță o parte dintre ei își vor anunța susținerea pentru decizia lui Ludovic Orban. Vor susține această decizie și alți colegi parlamentari care înțeleg să respecte votul românilor din 2020”, consideră Dancă, informează realitatea.net

SHARE

COMENTEAZĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend