Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

V-AŢI BUCURAT DEGEABA – Taxa auto nu va fi eliminată

Avatar

Publicat

in

Timbrul de mediu nu va fi eliminat de la începutul anului viitor după  ce preşedintele României Klaus Iohannis a decis, vineri, ieri11.11.2016, să nu promulge legea celor 102 taxe eliminate. 

La data de 25 octombrie, Parlamentul României a adoptat legea celor 102 taxe ce urmau a fi date uitării, printre care se număra şi timbrul de mediu, cunoscut ca taxa de înma-triculare. Astfel, speranţa milioanelor de români care sperau să bifeze o taxă în minus a fost spulberată.

Promulgarea legii timbrului de mediu nu ar fi fost un impediment pentru şeful statului, dacă nu ar fi existat mult controversata taxă radio-tv.

„Dacă nu ar fi fost printre aceste taxe cele două taxe care se plătesc pentru Televiziunea Publică şi Radioul Public, probabil că aş fi promulgat legea pur şi simplu, chiar dacă ar fi trebuit dezbătute anumite taxe”, a adăugat Iohannis la o dezbatere cu privire la eliminarea taxei radio-tv, arătând că ar fi făcut acest lucru, deoarece Executivul a dat un punct de vedere pozitiv, deşi cu multe amendamente.

„Această iniţiativă care a propus eliminarea unor taxe ar fi avut poate un impact foarte pozitiv dacă s-ar fi respectat câteva condiţii minimale, lucru care în esenţă nu ar fi rău, şi pot să spun foarte deschis că despre eliminarea unor taxe am scris şi eu în programul meu electoral anul trecut, spun şi eu ca şi mulţi români că avem prea multe taxe, trebuie să reducem dintre ele, să fie mai uşor de aplicat, să eliminăm o anumită birocraţie. Dar, din păcate, Parlamentul, dintr-un motiv pe care nu-l cunosc, bănuiesc că din cauza unui puseu, a intrat într-un procedeu de urgenţă. În două săptămâni, legea a trecut prin ambele Camere şi a primit şi vot final”, a mai spus Iohannis.

Într-un comunicat dat publicităţii nu demult, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule (APIA) spunea că eliminarea timbrului de mediu este o idee proastă, întrucât implică o creştere exponenţială a gradului de poluare la nivelul parcului auto, importurile de maşini uzate urmând să fie o ameninţare la nivelul siguranţei auto din România.

„Eliminarea timbrului de mediu va genera grave efecte negative şi imediate pe multiple paliere ale societăţii şi economiei româneşti. Posibila adoptare a acestui proiect de lege va duce la creşterea po-luării din marile oraşe, confirmată de procedura de pre-infringement în care se află România pentru nerespectarea cerinţelor legislaţiei comunitare în privinţa calităţii aerului, precum şi la deteriorarea nivelului de siguranţă în trafic, unde România înregistrează un dramatic loc doi în UE, în ceea ce priveşte numărul de victime ale accidentelor rutiere, dar şi la scăderea activităţii producătorilor şi importatorilor autorizaţi de automobile”, preciza APIA.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Principiile unui web design bun

Avatar

Publicat

in

De

Un design eficient al site-ului web ar trebui sa isi indeplineasca functia dorita prin transmiterea mesajului specific, in timp ce implica simultan vizitatorul. Mai multi factori, cum ar fi consistenta, culorile, tipografia, imaginile, simplitatea si functionalitatea contribuie la un design bun al site-ului web.

Atunci cand se proiecteaza un site web, exista multi factori cheie care vor contribui la modul in care este perceput. Un site web bine conceput poate determina vizitatorii sa actioneze. De aceea, este important sa alegi cea mai buna agentie de web designSicMedia este o agentie de servicii web care se concentreaza pe nevoile clientului, oferind in acelasi timp cele mai bune solutii in functie de tipul de afacere. Mai jos sunt cateva idei care te vor ajuta atunci cand pui bazele unui nou proiect web.

Scopul website-ului si al afacerii tale

Site-ul web trebuie sa se potriveasca nevoilor utilizatorului. Mesajele si intentiile simple si clare prezente pe toate paginile, il vor ajuta pe utilizator sa interactioneze cu ceea ce ai de oferit. Care este scopul site-ului tau web? Impartasesti informatii practice? Este un site de divertisment, un site de prezentare a afacerii tale sau un site de comert electronic? Exista multe scopuri diferite pe care le pot avea site-urile web, dar sunt si cateva scopuri comune care se aplica tuturor site-urilor

  • Descrierea expertizei
  • Construirea reputatiei
  • Generarea de oportunitati
  • Vanzari si asistenta

Navigarea pe site

Navigarea pe site este esentiala pentru retinerea vizitatorilor. Daca navigarea pe site-ul tau web este confuza, vizitatorii vor renunta si vor gasi ceea ce au nevoie in alta parte. Este esential sa pastrezi un mod de navigare simplu si intuitiv pe fiecare pagina.

Ierarhie vizuala

Ierarhia vizuala este aranjarea elementelor in ordinea importantei. Acest lucru se face prin marime, culoare, imagini, contrast, text, spatiu alb si stil. Una dintre cele mai importante functii ale ierarhiei vizuale este stabilirea unui punct focal; acesta arata vizitatorilor unde sunt cele mai importante informatii.

Continutul site-ului

Un design web eficient are atat un aspect excelent, cat si un continut excelent. Folosirea unui continut de calitate si convingator, poate atrage si influenta foarte multi vizitatori, transformandu-i in clienti. Un continut unic si relevant, te va ajuta, de asemenea, sa castigi importanta in motoarele de cautare.

Timpul de incarcare

Creare unui site web care se incarca lent isi va pierde vizitatorii. Aproape jumatate din vizitatorii web se asteapta ca un site sa se incarce in 2 secunde sau mai putin si vor parasi un site care nu este incarcat in maximum 3 secunde. Optimizarea dimensiunilor imaginilor poate ajuta la incarcarea mai rapida a site-ului.

Design responsive

Cei mai multi oameni isi folosesc telefoanele sau alte dispozitive pentru a naviga pe web. Este important sa iei in considerare construirea site-ului tau web cu un design receptiv, astfel incat acesta sa se poata ajusta automat la dimensiunea oricarui ecran si sa functioneze impecabil pe orice tip de dispozitiv. In plus, un design responsive iti usureaza munca, pentru ca nu va mai fi nevoie sa gestionezi mai multe site-uri diferite pentru toate tipurile de dispozitive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

APIA a finalizat plata rentei viagere pe 2019; aproape 47 de milionane de lei

Avatar

Publicat

in

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat plata rentei viagere agricole aferente anului 2019, suma totală plătită către cei 37.532 de rentieri ridicându-se la 46,75 milioane de lei, a anunţat, miercuri, APIA.

“În perioada următoare, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2020, vor fi autorizaţi la plată şi moştenitorii care au solicitat plata rentei viagere agricole cuvenită rentierului pentru anul 2019, până la data decesului acestuia, conform documentelor depuse până la data de 15 octombrie 2020, în condiţiile legislaţiei specifice”, precizează agenţia într-un comunicat transmis AGERPRES.

În cazul în care sumele virate de APIA către rentieri sunt returnate în contul agenţiei din diverse motive, APIA poate relua plata acestora în termen de 3 ani de la data-limită anuală de plată (30 noiembrie al fiecăruia an), inclusiv în caz de deces al rentierului, către moştenitorii legali ai acestora având la bază documentele justificative aferente.

Potrivit sursei citate, bugetul naţional a fost sursa de finanţare a rentei viagere agricole aferente anului 2019.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend