Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Utile:Ce alimente s-au scumpit cel mai mult în timpul pandemiei de coronavirus; Toată viața îți poate fi citită în dinți. Ce evenimente majore sunt imprimate pe dantură

Publicat

in

Ce alimente s-au scumpit cel mai mult în timpul pandemiei de coronavirus. Roşiile proaspete aveau un preţ mediu de 9,29 de lei/kg în data de 23 martie, în creştere cu 2,23 lei faţă de decembrie 2019. În ianuarie 2020, un kilogram de roşii putea fi achiziţionat cu 7,69 lei, iar în februarie cu 7,73 lei/kg. Preţul merelor Golden a crescut cu un leu pe kilogram din decembrie 2019 până în martie 2020, acesta ajungând în ziua analizată de Consiliul Concurenţei la 4,77 lei/kg, notează Doctorul Zilei.

Toată viața îți poate fi citită în dinți. Ce evenimente majore sunt imprimate pe dantură. Deși pare greu de crezut, un studiu recent a arătat că absolut toate evenimentele cu mare impact asupra ta, pe lângă stilul de viață sau dietă, sunt imprimate pentru totdeauna pe dinții tăi. Dantura poate indica inclusiv dacă o persoană a suferit multă vreme de o boală sau dacă a fost la închisoare, conform Click.

Cinci semne de alarmă că urmează să faci diabet și ce poți face ca să eviți boala. Una din cinci persoane trecute de vârsta de 20 de ani sunt în faza de prediabet, iar majoritatea dintre ele nici măcar nu ştiu acest lucru. Din păcate, prediabetul ridică riscul de a dezvolta diabet în următorii 10 ani în majoritatea cazurilor, însă există măsuri care se pot lua, acestea vizând în special regimul alimentar, menţinerea greutăţii corporale şi mişcarea zilnică, potrivit Doctorul Zilei.

3 lucruri de care să ţii cont când cumperi un aragaz. Aragazele cu plite electrice sunt cele mai comune, deoarece sunt uşor de utilizat şi destul de sigure. De asemenea, sunt şi printre cele mai accesibile. În ultima perioadă, suprafeţele plane au devenit populare, deoarece sunt mai atractive şi mai uşor de curăţat. Totuşi, în general, bucătarii evită aragazele electrice şi aproape că nu veţi vedea niciodată unul într-o bucătărie profesională. Modelele pe gaz oferă un flux constant de gaz pentru a menţine arzătorul aprins, determinând un consum de energie mai mare decât este necesar. Pe de altă parte, aprinderea electrică foloseşte curent electric care este pornit la începutul unui ciclu de încălzire şi nu trebuie să funcţioneze continuu, scrie Descoperă.

Nu ai un scaun bun de birou? Folosește mingea de yoga! „Dacă monitorul e mai jos de nivelul ochilor, ai tendința să ții capul aplecat, vei pune presiune pe zona cervicală și pot apărea dureri. Dacă lucrezi din pat, de pe canapea sau de pe un scaun obișnuit, coloana nu va sta în poziție dreaptă, iar în decurs de câteva ore pot apărea dureri lombare”, avertizează dr. Codruța Cioponea, medic specialist reabilitare medicală, medicină fizică și balneologie, expert în recuperare musculo-scheletică, relatează Click.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Clasamentul ATP, calculat pentru 22 de luni, în loc de 52 de săptămâni

Publicat

in

De

În aşteptarea unei reveniri la competiţii în august, clasamentul, care funcţionează în mod tradiţional pe baza celor mai bune 18 rezultate înregistrate în 52 de săptămâni, va acoperi acum o perioadă de 22 de luni (martie 2019 – decembrie 2020), potrivit ATP. Clasamentul a fost îngheţat începând cu 16 martie 2020, la doar câteva zile după ce circuitul a fost suspendat din cauza pandemiei COVID-19.

Clasamentul revizuit îşi propune să îndeplinească următoarele obiective cheie: oferă flexibilitate şi corectitudine jucătorilor de la toate nivelurile, oferă stabilitate jucătorilor care nu pot sau preferă să nu concureze în 2020 din cauza sănătăţii şi securităţii, furnizează un sistem care se poate adapta la modificările ulterioare din calendar, dacă este necesar, recompensează jucătorii care performează în urma reluării circuitului, în 2020, şi păstrează principiul apărării punctelor săptămână de săptămână în 2021, menţinând mobilitatea jucătorilor în ierarhie.

Printre elementele cheie ale sistemului revizuit de 22 de luni se numără următoarele:

Citește și: Starea de URGENȚĂ a fost MANĂ CEREASCĂ pentru afaceriștii din comerțul cu amănuntul: afacerile au EXPLODAT în luna mai

Clasamentul unui jucător va fi format din cele mai bune 18 rezultate înregistrate între martie 2019 şi decembrie 2020.

Un jucător nu poate înregistra acelaşi turneu de două ori între „cele mai bune 18 rezultate”. De exemplu, un tenismen care a disputat Mutua Madrid Open în 2019 şi joacă din nou la Madrid în 2020 va înregistra cel mai bun din aceste două rezultate.

Punctele câştigate de un jucător în 2020 vor rămâne în clasamentul său timp de 52 de săptămâni sau până când turneul în cauză va avea loc din nou, în 2021, oricare situaţie se produce prima.

Clasamentul revizuit al ATP va determina tenismenii calificaţi la Turneul Campionilor din 2020. Însă punctele obţinute la finala sezonului din 2019 (ca un al XIX-lea turneu suplimentar) nu vor conta pentru calificarea unui jucător la ediţia din acest an, asigurând condiţii de egalitate pentru toţi sportivii.

Modificările temporare ale clasamentului au fost făcute în consultare cu cele patru turnee de Grand Slam şi cu ITF. În cazul în care sezonul 2021 va fi afectat de Covid-19, vor fi luate în considerare ajustări suplimentare în clasament.

Circuitul profesionist de tenis masculin (ATP) se va relua la 14 august, la Washington, cu un turneu de 500 de puncte.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Guvernarea prin lagăr

Publicat

in

De

Nu vă gândiți la lagărele de exterminare naziste, cum funcționează aproape pe bază de reflex condiționat referința la acest tip de loc al claustrării, sub avalanșa hollywoodiană a filmelor despre Holocaust.

Nu vă gândiți nici la un spațiu unde sunt spânzurați și împușcați oamenii după o judecată sumară. Sau fără o condamnare la moarte decisă de un judecător.

Nu vă gândiți nici ca la un infern al muncii forțate, de unde, de destule ori, moartea e cea mai onorabilă ieșire.

Gândiți-vă doar la un tipar unde libertatea e suspendată. Total, parțial, oricum eviscerată dintre atributele omului-prizonier militar, omului-refugiat în altă țară, omului-carantinat pe caz de boală. În cele trei ipostaze umane, lagărul permite, în condiții cât de cât decente, supraviețuirea. Un trai redus spre fiziologie, plenitudinea deciziilor fiind la comandanții lagărelor și în afara gardurilor și sârmelor ghimpate.

Covid-19 ne-a transpus într-o viețuire de lagăr, sub pretextul luptei cu virusul. State cu regim de lagăr, închise în ele însele de granițe. Un trai depersonalizant, lipsit de vechile tabieturi, unde ruperea relațiilor umane, a apropierii fizice a devenit de uz curent- cale de apărare stabilită de medici. Distanțarea socială e mantră.

Dacă în stările de urgență vorbim mai degrabă de-o încarcerare a oamenilor, de case-celule, la relaxarea pas cu pas a măsurilor sanitare, numite stări de alertă în România, termenul de lagăr prinde cu exactitate realitatea.

Problema e revenirea din lagăr la societatea care a fost înainte. Nimeni nu are cum să știe ce-o să fie exact, sunt teorii și teorii.

Că o să ne reîntoarcem schilodiți sufletește, e una. Alta extrem de importantă este că politicienilor li s-a deschis apetitul pentru guvernări discreționare, să porționeze libertatea cum cred ei că e bine. Iar binele lor se suprapune peste al nostru numai în excepții. Pericolul dictaturilor e după colț.

un comentariu de Alexandru Petria, scriitor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend