Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

UTA face transferuri pe bandă după promovarea în Liga I

Avatar

Publicat

in

Fundaşul brazilian Erico da Silva şi atacantul Vlăduţ Morar au semnat contracte cu nou-promovata în Liga I UTA Arad, informează site-ul oficial al clubului arădean, notează news.ro.

Erico Constantino da Silva s-a născut la 20 iulie 1989, la Juazeiro. A făcut junioratul la Botafogo, iar în ţara natală a mai jucat la Rio Branco, Palmeiras şi Guarantigueta. În 2012 a avut prima experienţă în România, când a jucat pentru Universitatea Cluj Napoca, apoi a trecut la Pandurii Târgu Jiu, pe care a reprezentat-o inclusiv în Europa League. A mai bifat o experienţă la Beitar Ierusalim (Israel), după care a petrecut două sezoane la Astra Giurgiu, şi aici având experienţe în Europa League. Sezonul trecut a jucat pentru Sabail FK, din Azerbaidjan, cu care, de asemenea, a jucat în cupele europene.

STIRI FIERBINȚI

“Sunt fericit că am ajuns aici. Ştiu ce înseamnă UTA, o echipă de tradiţie, sper să o pot ajuta şi să ajungem la nivelul pe care ni-l dorim noi, echipa şi staff-ul”, a declarat Erico da Silva, pe care antrenorul Laszlo Balint l-a caracterizat astfel: “Mă bucur mult că am reuşit să îl convingem pe Erico să ni se alăture, aveam nevoie de un jucător cu experienţa şi calitatea lui. Avem nevoie de concurenţă, echilibru şi stabilitate în compartimentul defensiv”.

Născut pe 1 august 1993 în Zalău, Vlăduţ Morar a încheiat junioratul la Universitatea Cluj, pentru care a şi debutat la seniori în Liga I. A mai jucat la Petrolul Ploieşti, Beitar Ierusalim (Israel), Rapid Bucureşti, ASA Târgu Mureş, Viitorul Constanţa, Panetolikos (Grecia) şi FC Voluntari. Cu echipa constănţeană a cucerit titlul naţional, în sezonul 2016-2017. Asta după ce patru ani mai devreme obţinea primul trofeu, Cupa României, câştigată cu Petrolul Ploieşti, pentru care a jucat şi în Europa League.

“Mă bucur să fac parte din acest proiect, abia aştept să îi dăm drumul la treabă”, a mărturisit Morar, care a explicat motivul determinant pentru care a ales UTA şi a vorbit despre ce îşi propune la Arad: “În primul rând aceşti suporteri minunaţi ai UTA-ei, îmi doresc să revină cât mai repede lângă fotbal. Sper să facem o treabă cât mai bună, mi-aş dori să ajungem în play-off. Vom munci să ducem echipa unde îi e locul”.

“Este unul din jucătorii cu care am demarat mai demult discuţii în perspectiva sezonului de primă ligă. Are calitate incontestabilă, vine să facă o concurenţă bună la jucătorii pe care deja îi avem în compartimentul ofensiv, unde stăm foarte bine”, a spus Laszlo Balint.

UTA i-a mai transferat pe Neluţ Roşu şi Ioan Hora, care au evoluat ultima dată la Gaz Metan Mediaş.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

CNIPMMR solicită Guvernului introducerea salariilor drept cheltuieli eligibile la granturile pentru capital de lucru

Avatar

Publicat

in

De

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) solicită Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri să includă cheltuielile cu salariile drept cheltuieli eligibile în cadrul granturilor pentru capital de lucruprevăzute în programele de finanţare pentru IMM-uri care urmează să fie lansate de instituţie, potrivit unui comunicat remis miercuri de CNIPMMR, potrivit Agerpres.

La finalul şedinţei conducerii naţionale a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii care a avut loc miercuri, organizaţia a făcut “un ultim apel către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri să lanseze în regim de urgenţă programele de sprijin pentru IMM-uri, conform nevoilor pe care acestea le au în acest moment”, se menţionează în comunicatul CNIPMMR.

STIRI FIERBINȚI

Preşedinţii patronatelor CNIPMMR din toate judeţele ţării prezenţi la şedinţă au solicitat modificarea prevederilor programelor de creditare pentru IMM-uri, astfel: “introducerea eligibilităţii plăţii salariilor pentru capitalul de lucru, fapt ce va favoriza nu doar companiile, ci şi bugetul de stat (prin întoarcerea unei părţi din sumă sub formă de taxe şi contribuţii ale plăţii salariilor); eliminarea criteriului ‘primul venit – primul servit’ pentru asigurarea profesionalizării, transparenţei şi calităţii acordării fondurilor”.

Citește și: Şoc la PSD! După Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, alt lider intră la izolare

Altă măsură solicitată Ministerului Economiei de patronatul întreprinderilor mici şi mijlocii a fost scăderea plafonului pentru granturile pentru capital de lucru de la 150.000 de euro la 35.000 de euro.

“Scăderea grantului capitalului de lucru de la 150.000 euro la maximum 35.000 euro pentru a permite tuturor categoriilor de IMM-uri, indiferent de dimensiunea acestora, să fie eligibile pentru accesarea acestora. Menţionăm că aceste granturi pot fi utilizate pentru plata cheltuielilor curente, chiriilor, datoriilor către furnizori etc. Un grant în valoare de 150.000 euro este nejustificat raportat la nevoile IMM-urilor şi va genera o serie de proiecte cu nevoi false”, se precizează în comunicatul CNIPMMR.

Consiliul Naţional al IMM-urilor mai cere Guvernului să organizeze, înainte de adoptarea de către Executiv a ordonanţei de urgenţă privind programul de sprijin financiar către IMM-uri, o întrevedere cu reprezentanţii organizaţiei.

Conducerea CNIPMMR subliniază că, până în prezent, nu a fost lansat niciun program de finanţare dedicat IMM-urilor, cu excepţia IMM INVEST.

“Reamintim faptul că programele din anii anteriori ca Programul naţional multianual de microindustrializare, Programul de sustinere a internaţionalizării operatorilor economici români, Programul UMCTAD/ EMPRETEC, Programul Femeia Antreprenor, Programul naţional mutianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, Programul Comerţ sau Start-up Nation au asigurat fonduri pentru mii de întreprinderi care nu au avut acces la credite bancare pentru implementarea, dezvoltarea sau extinderea business-urilor lor”, se precizează în comunicatul CNIPMMR.

Guvernul este aşteptat să finalizeze în curând prevederile programului de sprijin financiar prin care microîntreprinderile şi IMM-urile afectate de criza provocată de pandemie pot accesa granturi pentru investiţii sau pentru capital de lucru, majoritatea din fonduri europene nerambursabile.

Ajutoarele de stat destinate IMM-urilor prin aceste programe cumulează suma de un miliard de euro.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult

NATIONAL

Pacienţii vor putea beneficia de servicii medicale la distanţă, potrivit unui proiect legislativ adoptat de Senat

Avatar

Publicat

in

De

Pacienţii vor beneficia de servicii medicale la distanţă, fapt ce va conduce la evitarea aglomerărilor din sălile de aşteptare ale unităţilor medicale, dar şi la reducerea presiunii pe unităţile de primiri urgenţe, potrivit unui proiect legislativ adoptat, miercuri, de Senat.

Proiectul, iniţiat de deputaţii PSD Florin Buicu şi Florin Iordache, vizează acordarea de servicii medicale la distanţă şi are ca principal scop stabilirea cadrului juridic şi instituţional, precum şi a măsurilor şi mecanismelor necesare în vederea facilităţii accesului la servicii medicale la distanţă de către medici, prin mijloace de comunicare electronice, potrivit agerpres.ro.

STIRI FIERBINȚI

Citește și: Şoc la PSD! După Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, alt lider intră la izolare

“În acest sens, se urmăreşte reducerea riscurilor privitoare la diagnosticarea imprecisă prin asigurarea şi extinderea accesului, într-un timp cât mai scurt, la servicii medicale, precum şi creşterea implicării pacientului prin stabilirea unor modalităţi de acces cât mai simple şi digitalizarea unei părţi substanţiale a procedurilor medicale”, conform iniţiatorului.

Unul dintre principalele beneficii ale implementării telemedicinei constă în accesibilitatea oferită atât pacientului, cât şi medicului în înfăptuirea actului medical, evitându-se astfel aglomerarea cabinetelor medicale, a sălilor de aşteptare din cadrul unităţilor medicale şi reducerea presiunii pe unităţile de primiri urgenţe, se arată în expunerea de motive.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj dur: ‘Interzicem tuturor organizaţiilor locale să facă vreo înţelegere sau vreo alianţă cu PSD’

Potrivit unui amendament admis, de prevederile actului normativ “beneficiază toate persoanele asigurate în România, cât şi cele neasigurate”.

Propunerea legislativă pentru acordarea de servicii medicale la distanţă a fost trimisă spre dezbatere Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional în acest caz.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend