Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

USR-PLUS s-a adaptat rapid! Muncă la negru și detașări pe posturi fictive într-o administrație comandată de partidul lui Barna și Cioloș

Publicat

in

Într-o administrație USR-PLUS au fost descoperite mai multe nereguli. Fost director în Ministerul de Interne, Adriana Miron figurează ca angajată la un ONG – Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Braşov -, unde este plătită cu vreo 10.000 de lei brut lunar, informează presa locală.

În mod surprinzător, Miron a fost detașată de la un ONG la Primăria Brașov, instituție în fruntea căreia se află primarul Allen Coliban. Mai mult, detașarea acesteia a fost recent prelungită.

<<Prin adresa Primăriei Brașov nr. 44919/27.04.2021, înregistrată la AMDDTP Braşov sub numărul 997/28.04.2021, se solicită prelungirea cucoanei pentru încă 60 de zile, „în scopul acordării de consultanţă pentru implementarea proiectelor de finanţare din fonduri europene, de interes comun şi accesarea de finanţări europene nerambursabile în acest sens”.

Mai aflăm din decizia de detaşare că personajul despre care facem vorbire „va beneficia de acelaşi salariu” şi, ceea ce este şi mai interesant, „Adriana-Laura-Miron, având funcţia de director executiv PMUD & Proiecte Mobilitate în cadrul Asociaţiei Metropolitane de Dezvoltare Druabilă a Transportului Publice Braşov se deleagă pe acelaşi post (!!!!!! – subl.n.) la Primăria Municipiului Braşov, unde își va executa temporar sarcinile corespunzătoare atribuțiilor de serviciu”>>, dezvăluie newsbv.ro.

Trebuie precizat că Miron figurează la semnătură drept consilier al primarului. Conform legii, un ONG nu are cum să transfere oameni într-o instituție publică. Transferul/detașarea de personal se face intre institutii, iar postul de director se poate ocupa prin concurs, prin promovare in funcție sau, pe perioada determinată, prin numire, scrie sursa citată.

Pe de altă parte, spun jurnaliștii menționați, Adrian Miron nu figurează ca fiind angajată în Primăria Brașov. Practic, i s-a dat un post plătit gros la acest ONG, ca ea să presteze altceva, nicidecum ce scrie în decizia de detașare. De asemenea, acest post de director executiv PMUD & Proiecte Mobilitate nu există în organigrama Primăriei.

Un consilier al lui Coliban a demisionat, acuzând că era plătit pentru 2 ore și muncea 8 ore

Recent, unul dintre cei 12 consilieri personali ai primarului, Johannes Bertleff, a demisionat. După cum spune chiar el, pentru că era plătit 2 ore și muncea 8. Diferența? Muncă „la negru”, pentru că omul nu mai era consilier voluntar.

Conform BizBrasov.ro, Bertleff a anunţat că demisionează din cauza unei „conjuncturi nefavorabile”, afirmând că „doamna arhitect-şef a fost în concediu medical şi ajunsesem la un moment dat să fac această muncă. Eu am fost voluntar iniţial în acest demers, după care am fost convins să mă angajez pe două ore, dar ajunsesem să stau în primărie jumătate de zi”.

Vezi și

EXCLUSIV Se confirmă ancheta Bugetul.ro! DSVSA are contract cu fabrica pe care o controlează. Însă refuză să facă publică valoarea înțelegerii

EXCLUSIV Prima reacție a Ralucăi Turcan, după ce un ministru USR-PLUS a cerut modificarea formulei de calcul a pensiilor militarilor și polițiștilor

Alina Mungiu-Pippidi intră la rupere în privința PNRR-ului: E scris de asemenea repetenți, care s-au opus sistematic ani de zile eforturilor de a-i educa

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Adrian Papahagi, despre termenul ‘gen’ de pe noile cărți de identitate: ‘Nu mai am nicio îndoială asupra agendei stângiste parșive a regimului Iohannis’

Publicat

in

De

Profesorul Adrian Papahagi reacționează la modificarea într-o notă ideologică a unor rubrici de pe noile cărți de identitate. În noile acte de identitate nu mai există rubrica „sex”, aceasta fiind înlocuită cu „gen”, în condițiile în care anumite curente ideologice așa-zis progresiste din occident consideră genul un construct social independent de sexul biologic.

„E o mizerie că, pe furiș, ca hoții, guvernanții din România introduc ideologia genderistă pe cartea de identitate. Nu mai am nicio îndoială asupra agendei stângiste parșive a regimului Iohannis.

Mai mult chiar, România pare să facă un pas pe care alte țări din UE nu-l fac, înlocuind rubrica “Sex” cu “Gen” pe noile cărți de identitate.

Nu există o mie de genuri, ci două sexe obiective, pe care le poate constata ușor orice polițist într-o gheretă la aeroport sau la un control în trafic. Există bărbați și femei, punct. Dacă ne apucăm să trecem fanteziile tuturor în buletin, unde ajungem?

Au prevăzut genialii Iohannis și Cîțu toate celelalte litere care vor fi trecute în buletin pe lângă F și M, dacă tot au deschis această cutie a Pandorei ideologizate, sau doar vor să arate la Bruxelles că sunt în avangarda cretinismului genderist?”, scrie Adrian Papahagi pe Facebook.

____

MAI anunță că, în ziua lansării proiectului pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca, au fost epuizate toate programările pentru următoarele 30 de zile. În acest moment, aproximativ 450 de persoane au optat pentru emiterea noii Cărți de Identitate Electronice. În funcție de modul în care se va derula proiectul pilot pe parcursul a două luni, începând cu 1 octombrie, se va putea deschide și un al doilea ghișeu, ajungându-se astfel la posibilitatea prelucrării a 30 de solicitări zilnic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ana Bogdan, învinsă în optimile turneului Winners Open (WTA)

Publicat

in

De

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan, a treia favorită, a fost învinsă fără drept de apel de sârboaica Aleksandra Krunic, cu 6-3, 6-3, miercuri, în optimile de finală ale turneului Winners Open, primul turneu WTA care are loc la Cluj-Napoca şi care e dotat cu premii totale de 235.238 dolari.

Krunic (28 ani, 268 WTA), venită din calificări, a dominat jocul şi s-a impus după o oră şi 23 minute.
Ana Bogdan (28 ani, 102 WTA) va fi recompensată cu un cec de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA.

Singurul duel anterior dintre cele două a avut loc în 2019, în optimi, la Bol (Croaţia), Krunic câştigând cu 6-2, 6-1.

În sferturile de finală, Krunic o va înfrunta pe Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), care a dispus de slovena Kaja Juvan, a şasea favorită, cu 7-6 (7), 6-0.

Alte două românce au pierdut la dublu, în primul tur.

Andreea Mitu şi Lara Arruabarrena (Spania), favoritele numărul trei, au fost întrecute de rusoaicele Alena Fomina/Ekaterina Iaşina, cu 6-4, 6-4, iar Elena Bogdan şi bulgăroaica Isabella Şinikova au fost învins de cuplul Katarzyna Kawa (Polonia)/Renata Voracova (Cehia), cu 6-1, 7-6 (5).

Tot miercuri, Jaqueline Cristian o va întâlni în optimi pe germanca Andrea Petkovic, a doua favorită.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend