Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

USR PLUS returns to name of USR and old logo, according to Congress decision

Publicat

in

The Save Romania Union – Freedom, Unity, and Solidarity Party Alliance (USR PLUS) returns to the name of USR, but also to the old logo on an exclusively blue background, according to a decision adopted in the Sunday meeting of the party’s Congress, held online.

The information was confirmed for AGERPRES by USR deputy Emanuel Ungureanu.

A number of 1,200 delegates from all over the country voted on Saturday, in the Congress for the composition of the new National Bureau.

On Sunday, on the second day of the Congress, during an online meeting, the results of the elections for the National Bureau, for the National Arbitration Committee, for the National Audit Committee were presented and the new chairman, Dacian Ciolos, was validated, Agerpres.ro informs.

There are also debates on the party’s statute and amendments are being made.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Raed Arafat nu se teme că o să fie schimbat din funcție: ‘Actualul sistem nu e făcut de mine’

Publicat

in

De

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că actualul sistem de sănătate nu este construit de el. Precizările vin în contextul în care au apărut în spațiul public mai multe informații potrivit cărora atribuțiile lui Arafat o să fie reduse în bătălia cu Sars-Cov-2.

„Atribuțiile DSU sunt stabilite prin lege. DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătății. DSU preia, întocmește proiectul de hotărâre al CNSU, îl propune și așa mai departe. Ministrul Sănătății poate să nu aprobe. DSU nu este un om, ci o entitate foarte consistentă.

Dacă a venit propunera de la INSP e clar că era cunoscută de INSP, iar noi când am compus textul l-am trimis în patru locuri: și premierului, ministrului nostru, doameni doctor Pistol și domnului Rafila. În ședință când am discutat nimeni nu a spus că nu știe documentul. Săptămânile următoare o să fie luate măsuri.

Doctorul Arafat nu o să preia prerogativele ministerului. Dacă asta e problema, sunt și alte soluții. Dar în niciun caz nu strici un sistem național. Actualul sistem nu e făcut de mine.

Sistemele nu se construiesc pentru un om, ci pentru o țară”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, că în şedinţa de Guvern s-a discutat despre propunerea Centrului European de Control al Bolilor, care recomandă testarea tuturor persoanelor care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene cu un test PCR, încât să reducă riscul de transmitere a acestei noi tulpini OMICRON, el arătând că nu a existat niciun conflict cu Raed Arafat şi că trebuie văzut dacă o astfel de măsură poate fi aplicată, ţinând cont şi că este perioada sărbătorilor de iarnă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Aritmiile cardiace, tratate prin ablație cu radiofrecvență

Publicat

in

De

Tulburările de ritm cardiac sunt afecțiuni caracterizate prin transmiterea dezorganizată a semnalelor electrice de la nivelul inimii, cu apariția unor bătăi neregulate. Aritmiile sunt frecvent întâlnite la pacienții cu boli cardiovasculare și se împart în mai multe grupe, după tipul de activitate electrică: bradiaritmii (cu frecvență cardiacă scăzută), extrasistole (cu bătăi cardiace suplimentare, în afara ritmului regulat), aritmii supraventriculare (cu origine atrială), aritmii ventriculare (cu origine ventriculară).

În tulburările de ritm, pacienții pot avea diverse acuze: palpitații, durere sau disconfort toracic, respirație dificilă (dispnee), oboseală (fatigabilitate), amețeală, pierderea conștienței (sincopă) și chiar moarte subită. Aritmiile pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții și, în unele situații, pot pune viața pacientului în pericol.

Terapia ablativă este o procedură de cardiologie intervențională prin intermediul căreia se distruge țesutul cardiac responsabil de declanșarea unei tulburări de ritm, în scopul eliminării substratului aritmogen, cu ajutorul radiofrecvenței (un curent electric special încălzește o mică porțiune de țesut, pentru a întrerupe circuitul). Ablația prin radiofrecvență este o tehnică revoluționară în tratamentul aritmiilor, în prezent fiind utilizată ca terapie de primă linie în numeroase scheme de tratament al aritmiilor, precum și în cazul pacienților pentru care tratamentul medicamentos nu mai este eficient.

Această procedură se realizează endovascular, utilizând catetere (tuburi subțiri, flexibile, cu electrod) introduse prin abord arterial până la nivelul cordului. Scopul utilizării cateterului este de a efectua inițial o hartă a impulsului electric (mapping). Ulterior, cu ajutorul radiofrecvenței, medicul realizează mai multe puncte cicatriceale pe miocard, obținând un nou traseu, de data aceasta corect, al impulsului electric.

În cazul unor ablații mai complexe, cu grad crescut de dificultate, practicate pentru aritmii precum fibrilația atrială, fluttere și tahicardii cu afectare structurală, este necesară și integrarea imagistică anatomică și funcțională, atât prin crearea de hărți intracardiace (mapping) în timp real, cât și prin suprapunerea imaginii cu cea obținută în prealabil prin tomografie computerizată cardiacă sau rezonanță magnetică cardiacă.

În Centrul de Aritmologie din Spitalul Clinic SANADOR, pacienții pot beneficia de toate tipurile de proceduri diagnostice (studii electrofiziologice simple, cartografiere 3D) și terapeutice (ablații), atât standard, cât și complexe. Intervențiile sunt posibile datorită tehnologiei disponibile: angiograful Philips Azurion 7, cel mai performant tip de angiograf din sud-estul Europei, și sistemul avansat de mapping 3D Carto 3.

Ablația prin radiofrecvență este o procedură minim invazivă, care se realizează în Laboratorul de electrofiziologie din cadrul Departamentului de Cardiologie intervențională SANADOR. Acesta este dotat cu tehnologie de înaltă performanță, cu ajutorul căreia se detectează sursa aritmogenă și se realizează ablația, în condiții de maximă siguranță, cu stricta monitorizare a funcțiilor vitale ale pacientului. Procedura se realizează cu sedare parțială și anestezie locală.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend