Conecteaza-te cu noi

Fără categorie

USR despre decizia CCR în cazul Kovesi: Un moment trist, de regres al Justiţiei

Avatar

Publicat

in

Decizia CCR privind existenţa unui conflict între Guvern şi şeful statului legat de refuzul revocării şefei DNA reprezintă un moment trist şi un regres al Justiţiei, care dovedeşte că judecătorii Curţii sunt numiţi politic, a declarat miercuri deputatul USR Stelian Ion.

“În ceea ce ne priveşte, din păcate, pot spune că nu ne surprinde foarte tare. Am văzut în ultima perioadă o înşiruire întreagă de decizii CCR care par a ajuta consistent puterea actuală. Ceea ce nu a reuşit prin legile Justiţiei puterea actuală PSD – ALDE, ajutată de UDMR, cu ajutorul masiv al CCR, s-a reuşit sub această formă. Sunt obligatorii deciziile CCR, trebuie să le respectăm, dar nu putem să nu ne permitem să le şi comentăm şi să aducem şi critici unei instituţii care pe zi ce trece arată tot mai clar că judecătorii CCR sunt numiţi politic. (…) Pe viitor, pentru că acesta nu va fi sfârşitul, se vor pronunţa şi alte soluţii, dar iată că lumea începe să-şi piardă încrederea în CCR, care este şi trebuie să rămână o instituţie fundamentală a statului român. Pe viitor, va trebui să regândim modalitatea de numire a judecătorilor la CCR, în sensul de a permite măcar unei alte puteri, adică puterii judecătoreşti, să-şi desemneze reprezentanţii acolo, aşa cum şi alte state civilizate au în legislaţia lor”, a subliniat deputatul USR, într-o declaraţie de presă.

În opinia sa, această soluţie a CCR “ajută foarte mult puterea actuală”.

“Şi o ajută fără a avea argumente juridice. Până nu vedem motivarea, noi nu am găsit argumente decât în sens contrar. (…) Ne aşteptam la o soluţie de respingere, nu vedem niciun conflict de natură constituţională şi nu vedem cum faptul că preşedintele şi-a exercitat pur şi simplu o prerogativă legală constituie o încălcare a Constituţiei. Este inimaginabil, se încearcă luarea unor atribuţii importante ale preşedintelui, confiscarea unor atribuţii ale preşedintelui României, şi iată că ministrul Justiţiei, un om numit politic, care nu are reprezentativitatea nicidecum a preşedintelui României, ia de unul singur o decizie atât de importantă, nu mai contează nici măcar acel aviz al CSM, care este garantul Justiţiei. (…) Este un moment trist, de regres în Justiţia română şi în această chestiune care ţine de echilibrul puterilor în stat”, a arătat deputatul USR, membru al Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei.

Reamintim ca, azi, Curtea Constituţională a constatat că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că plenul Curţii, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competenţă, constatându-se conflict între ministrul Justiţiei şi preşedinte determinat de refuzul şefului statului de a da curs cererii de revocare a şefei DNA.

Conform unor surse judiciare, judecătorii CCR au stabilit, în dispozitivul deciziei prin care au constatat conflict între puteri, că preşedintele urmează să emită decretul de revocare a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Comenteaza cu profilul de FB

Fără categorie

234234

Avatar

Publicat

in

De

dfgdfgd fdf g

df gdfg f

df gdfg

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Fără categorie

sdfsdf

Avatar

Publicat

in

De

dsf sdf sd f

ds fsdf

[ht-ctc-chat]

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend