Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

USR ARGEȘ: Un PSD-ist nu poate scăpa Piteștiul de PSD! (P.E.)

Avatar

Publicat

in

Am luptat 4 ani cu un regim toxic care a fost la un pas să scoată România din Europa. Am fost în stradă în 2017, la OUG13, pe frig, alături de mii de piteșteni. Nu credeam că va fi vreodată nevoie să lupt pentru ca în România să nu fie acceptat să furi cu legea în mâna. Pentru un minim de decenta. Iar când ajungeam acasă, vedeam cum toată propaganda lor îmi ziceau ca sunt plătit de Soros, că sunt huligan, că vreau sa distrug România. Apoi a urmat anul 2018, cu legile anti-justiție. Am fost din nou în strada, să apărăm democrația. Am început să strângem semnături #farapenali, și ei, din nou, PSD-iștii râdeau de noi. Că suntem puțini, că nu putem să eliminam hoția. Că ei, PSDiștii, sunt puternici. Iar apoi, la 10 August, mi-am luat bătaie și gaze doar pentru că nu mai voiam să fiu condus de hoți. Și în tot acest timp, la Pitești, candidatul PNL era pe scena unui miting rușinos cu candidatul PSD, pentru a susține hoția. Au strâns mii de oameni din județ și au urcat pe scenă să ne transmită că e în regulă să furi, atâta timp cât ai puterea. Oricât ați încerca să vă vopsiți PSDistul din roșu în galben, noi, votanții USR și toți oamenii cinstiți din orașul nostru nu uită ultimii ani. Dragă Mihai Coteț, pentru tine și Adrian Miutescu, jocurile politice mărunte sunt mai importante decât principiile. Poate voi reușiți să uitați de ultimii ani. Pentru cei mai mulți dintre noi, ultimii 4 ani au fost cei mai grei. A trebuit să ne apărăm democrația. Un PSDist nu poate să scape Piteștiul de PSD. Și nu vom accepta niciodată, eu, USRiștii, toți oamenii cinstiți din orașul nostru, să susținem un PSDist. Pe 27 Septembrie va dispărea caracatița Ionică – Gentea – Apostoliceanu. Ionuț Moșteanu va fi viitorul primar al orașului, iar orașul nostru va fi reconstruit pe cinste și profesionalism. De asta am intrat in politică. Pentru a contribui la construirea unui alt oraș, nu pentru un scaun călduț în primarie. Avem un singur tur, o singură șansă! Mai e puțin și scăpăm de PSD și PSDiști!  

Mihai Mihăilescu Președinte USR Pitești

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Muncii, anunț important pentru banii acestor angajați: Am inițiat completări la cadrul legal existent

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Muncii, Violeta Alexandru a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că a fost finalizat cadrul legal prin care părinţii copiilor cu vârsta de până în 12 ani ale căror şcoli şi grădiniţe se închid în urma măsurilor epidemiologice vor putea primi sprijin financiar pentru a putea sta acasă cu copiii, iar actul legislativ va fi discutat în următoarea şedinţă de Guvern.

„Știu exact, în zona de competență a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinții copiilor cu vârsta de până la 12 ani înscriși în unitățile de învățământ sau de educație timpurie antepreșcolară, intrate în scenariile 2 și 3. Am spus-o constant, în fiecare zi a săptămânii. Reiau.

Imediat după ce comitetele județene pentru situații de urgență au decis trecerea școlilor din anumite localități, inclusiv din București, în scenariul 2 (prezența la cursuri alternativ cu învățământ în sistem online) sau în scenariul 3 (toate cursurile în sistem online) am inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, și în aceste cazuri, zile libere plătite (cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut) pentru un părinte. Deja reglementasem și gestionăm situația părinților din școlile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică. Acum completăm ceea ce deja avem în aplicare în urma evoluției situației din țară respectiv din școli. Adăugăm și scenariile 2 și 3. Aceleași reguli de acordare pe care le-am avut în legea 19/2020 cu care am plecat la drum, de la începutul stării de urgență.

Toate avizele ministerelor, al CES și al Consiliului Legislativ sunt luate. Am rămas în permanență la dispoziția angajatorilor și a angajaților care au avut diferite propuneri. Zeci de sugestii. Am trecut prin toate. Intru cu acest act normativ în ședința de guvern.

Am terminat și aici. Gestionăm deja alte provocări. În fiecare zi.

#lamuncă„, a notat Violeta Alexandru.

Știu exact, în zona de competență a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinții copiilor cu vârsta de până la…

Publicată de Violeta Alexandru pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Vezi și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei vizați

Avatar

Publicat

in

De

La Senat se află în dezbatere o propunere legislativă prin care se dorește reducerea vârstei de pensionare pentru încă un domeniu industrial.

Locurile de muncă vizare sunt cele din domeniul producției de energie electrică și termică despre care inițiatorii legii spun că sunt deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaților, în condițiile în care muncă se desfășoară în majoritatea timpului la temperaturi extreme, în spații puțin ventilate sau în medii cu puternice degajări de pulberi.

Inducția electromagnetica din spațiile de producție generează frecvent afecțiuni neurologice și cardiovasculare în rândul angajaților, iar pulberile în suspensie generează afecțiuni pulmonare severe și chiar cancere iremediabile.

În expunere de motive se mai spune că speranța de viață în rândul angajaților din sectorul producției de energie electrică și termică este una dintre cele mai mici din România, ceea ce justifică pe deplin că aceștia să beneficieze de încadrarea lor în condiții deosebite de muncă. Astfel, angajații din acest sector vor putea beneficia, potrivit modificărilor propuse la art.56, de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și un stagiu de cotizare redus de 25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă din sector.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend