Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

USR Arges si-a lansat candidatii – Alternativa la vechii politicieni

Publicat

in

Uniunea Salvati Romania, filala Arges, a prezentat astazi candidatii pentru alegerile parlamentare din decembrie. Intentia noastra este sa oferim argesenilor o alternativa la vechii politicieni.

Lista candidatilor pentru Senat

 1. Mihaescu Laurentiu Cosmin36 de ani. Membru fondator USR Argeș.
  Inginer constructor, antreprenor, iubitor de munte, sport
  și călă Am participat la implementarea a numeroase proiecte de construcții de la faza de idee până la execuție și exploatare, atât în țară cât și în străinătate. Proiectele complexe catalogate ca imposibile pe care le-am finalizat, mi-au demonstrat că prin voință, cunoștințe și atitudine potrivită, poate fi depășit orice obstacol. Am ajuns să ne dorim atât de puțin pentru România și totuși să nu putem obține până acum. Eu îmi doresc ca România să fie o țară în care toate lucrurile să se întâmple simplu, firesc, natural. Legile să fie aplicate nediscriminatoriu. Politicienii și lucrătorii din administrația locală și națională să-i trateze cu respect pe cetățeni. Cetățenii să iși cunoască reprezentanții din parlament iar aceștia să le prezinte rapoarte de activitate ca oricărui angajator. Toate acestea necesită doar o clasă politică alcătuită din oameni sinceri și responsabili, care au demonstrat că au avut rezultate în carierele lor.
  M-am al
  ăturat USR fiind atras de criteriile de integritate și de principiile promovate de inițiatorii acestei mișcări. Am ales să candidez în echipa USR pentru că aici am găsit oameni ca mine, onești, sinceri si orientați către performanță iar împreună sunt convins că vom reuși schimbarea clasei politice corupte și lipsite de rezultate.
 1. Niculescu Daniel Constantin52 de ani m-am nascut, am trait si locuiesc in Pitesti ! Sunt inginer mecanic, am lucrat in industria auto, si in prezent lucrez in industria alimentara .Cred ca oamenii din aceasta tara merita mai mult decat partidele care detin puterea in acest moment, si de aceea am ales sa sprijin USR in efortul de a aduce in politica si guvernare o stare de bun simt si normalitate!
 1. Tuta Osman Doinatânără pensionară cu competențe în IT-software, economie, administratie, dezvoltare locală; o persoană implicativă profesional și civic; fac parte dintre românii care vor o schimbare adevarată, care speră o calitate decentă a vieții, care de 26 de ani sunt indignați și și-au dorit să acționeze dar nu au avut cui să se alăture cu optimism și convingere. Candideaz pentru a ajuta și susține tinerii întelepți, competenți si onești care s-au dedicat luptei pentru reformarea profundă a României
 1. Forgo Irina Anca sunt consultant în protecția mediului și achiziții publice și am ales să candidez pentru USR Argeș fiindcă este județul în care îmi am rădăcinile, unde trăiesc părinții și rudele mele și de care mă leagă amintiri dragi. Am intrat în USR în acest an, după o analiză atentă a vieții politice, convinsă că nu pot – și nu putem – sta mereu deoparte, asistând neputincioși la bătaia de joc a clasei politice, la corupție și distrugerea valorilor românești . Nu am făcut acest pas pentru imagine sau avantaje, am făcut-o conștientă fiind că tăcerea este acceptare, iar partidele aflate azi la putere nu fac decât să se cațere pe nemulțumirea noastră mută. De aceea vreau să vorbesc, vreau să schimb și vreau să mă implic alături de singurul partid cu care mă identific, USR, singura opțiune astăzi pentru o clasă politică curată, care să fie vocea românilor, nu vocea propriilor interese

Lista candidatilor pentru Camera Deputatilor

 1. Mosteanu Liviu Ionut – 43 de ani – fost Secretar de Stat In Guvernul Ciolos – “Mi-am dat seama ca progresul Romaniei se va intampla doar daca vom schimba sangele in sistem, asa ca am lasat deoparte viata linistita pe care o aveam si am decis sa ma implic. Candidez la Camera Deputatilor in Judetul Arges pentru Uniunea Salvati Romania pentru a le oferi argesenilor o alternativa la vechii politicieni. Impreuna reusim.Pe valul de furie amestecata cu optimism de la sfarsitul lui 2015 am venit sa pun umarul alaturi de guvernul Ciolos. Am fost consilier al ministrului transporturilor si apoi secretar de stat in acelasi minister. Am inteles din interior de ce nu avem infrastructura si de ce nu merg companiile de stat pentru ca politicul a detinut controlul acestora, punand interesele de grup inaintea intereselor nationale
 1. Marinac Daniel – manageri de vanzari – Valorile USR sunt cele care m-au adus aici. Am simtit ca mă identificcu acest partid și valorile sale. Doresc sa traiesc intr-o tara normala, unde onestitatea, modestia si toleranta, sa primeze. Știu că asta nu se poate intampla cu aceeasi oameni in fruntea tarii. De aceea am considerat că este momentul să mă Îmi doresc să aplic același model de performanță în domeniul politic, pe care l-am abordat ca și manager, iar rezultatele mele personale vorbesc de la sine. Pentru ca lucrurile sa se intample diferit, avem nevoie de oameni diferiti! Îmi pasă de ceea ce se intampla in tara mea și vreau ca lucrurile să fie altfel!
 1. Bolosteanu Carmen Victoria matematician – Am o experienţă de 18 ani în domeniul educaţional şi în prezent sunt conferenţiar universitar. M-am alăturat USR fiindcă doresc să mă implic în reformarea învăţământului româ Am convingerea că împreună cu USR, partid condus de oameni competenţi şi de înaltă ţinută profesională, putem să aducem o schimbare în bine în toate domeniile şi consider că îndelungata mea experienţă poate fi de un real folos
 1. Serban Ionel – director financiar – Inca din timpul liceului am inceput sa constientizez faptul ca fiecare generatie are o obligatie fata de cea precedenta si o responsabilitate fata de cea care va urma si ca obiectivul este acela ca fiecare sa-si aduca un mimim aportul la bunastarea viitoarei generatii. Faptul ca, pana in acest moment,  cea mai mare parte a carierei profesionale am petrecut-o in sistemul bancar, am inteles ca in tot ceea ce faci pentru a avea efectul scontat  trebuie sa livrezi rezultate de buna si foarte buna calitate. Pentru mine a sosit momentul ca indignarea, dezamăgirea fata de clasa politica, sa nu o mai combat, doar, împreuna cu prietenii și sa trec la un alt nivel de implicare, unul responsabil, justificat pentru un roman care intrevede viitorul pus in pericol de acest flagel numit corupț Cred cu tărie in puterea societății civile , astfel ca îți spun sa indraznesti sa iei atitudine și sa crezi ca  votul tău va schimba viitorul României
 1. Ilie Marius –- 40 de ani, casatorit si tată de 10 ani De 10 ani administreaz si coordoneaza o echipa de 50 de oameni, intr-un domeniu extrem de concurential si dinamic. M-am alaturat echipei USR in speranta ca vom putea schimba atitudinea aroganta, ostila a reprezentantilor statului. Rezonez cu majoritatea principiilor care stau la baza USR si cred in forta si creativitatea tinerilor implicati in politica USR.
 1. Cirstea Adrian Stefan – 40 de ani, piteștean, absolvent al Politehnicii Bucuresti,inginer sisteme de transport. Experiență de aproape 20 de ani în mediul privat, antreprenor de peste 10 ani.

USR a fost creată de oameni obişnuiţi, care nu au mai făcut politică până acum, dar care s-au săturat de corupția și incompetența sistemului politic. Sunt oameni care și-au lasăt deoparte carierele personale, și-au sacrificat din timpul dedicat familiei, oameni care nu ar fi facut nimic din toate astea dacă lucrurile în România ar fi funcționat cum trebuie.

Împreună, vrem să schimbăm felul în care se face politică în România. Vrem ca România să fie guvernată transparent, de oameni competenți, care înțeleg să respecte legea și interesele societății. Vrem o țară în care fiecare să aibă o șansă reală la un viitor mai bun.

 

Despre contestații

PSD a încearcat în mod deliberat să blocheze accesul Uniunii Salvați România în alegerile parlamentare din decembrie, folosind tertipuri juridice menite să pună bețe-n roate unui partid nou. Am avut 3 contestații și la Argeș; două au fost respinse intr-o primă instanță, iar a treia, care inițial fusese supendată) a primit o cerere de repunere pe rol. Sunt spețe în care diverse instanțe ne-au dat deja dreptate in alte județe. Mergem inainte; argeșenii vor avea ce vota pe 11 decembrie!

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Formarea Guvernului Ciucă e boicotată de Florin Cîțu. N-are nici un chef ca premier să fie altul decât el’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că ”Florin Cîțu n-a avut curajul să-l înfrunte pe Klaus Iohannis. N-are nici un chef însă ca premier să fie altul decât el. De aceea, Nicolae Ciucă e lucrat pe șest chiar de Florin Cîțu”.

”Potrivit informației difuzate de întreaga presă, duminică, 24 octombrie 2021, întîmplată dimineața, „prima rundă de negocieri între PNL și PSD, s-a încheiat fără nici un rezultat. Ca urmare, investirea Guvernului a fost amînată spre sfîrșitul săptămînii viitoare”.

Vineri, 22 octombrie 2021, la emisiunea Gîndurile lui Cristoiu, de pe Aleph News, declaram fără urmă de îndoială că Nicolae Ciucă „va fi investit foarte repede ca premier plin”. Afirmația mea se înălța pe un raționament de bun simț.
Criza politică din România mai are puțin și împlinește două luni de zile.
Firește, n-ar fi cine știe ce problemă (sînt țări în care crizele de guvern durează cîte un an) dacă situația României conduse de un Guvern interimar n-ar fi dramatică.
Valul 4 al Pandemiei a luat cu asalt țara. Restricțiile, dar mai ales administrarea cazurilor care ajung la spital, reclamă un Guvern cu puteri depline.
Criza Gazului din România, dar și cea din Republica Moldova reclamă decizii ferme și rapide, hotărîte. Așa ceva numai un Guvern cu puteri depline poate face.
Nu în ultimul rînd, prima tranșă de la UE în cadrul PNRR reclamă un Guvern cu puteri depline.

Poate că și un Guvern interimar, căzut la Moțiunea de cenzură, ar putea face față dificultăților prin care trece țara dacă el n-ar fi condus de Florin Cîțu.

Greșelile uriașe comise în ultima vreme, campania sîngeroasă dusă de Ludovic Orban în bătălia pentru șefia PNL, ostilitatea presei au făcut din Florin Cîțu un muribund politic. Și dacă ar vrea, Florin Cîțu n-ar putea să ia vreo decizie. E total lipsit de sprijin popular. Să adăugăm acestui lucru și faptul că prin plecarea miniștrilor USR sînt ministere conduse de miniștri care răspund de alte ministere pentru a ne face o imagine asupra Crizei cu care se confruntă România.

În aceste condiții, după eșecul suferit de Guvernul Dacian Cioloș în Parlament, desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru a forma noul Guvern lăsa impresia că partidele politice au ajuns la o Înțelegere strategică. Se formează rapid un Guvern minoritar condus de generalul în rezervă Nicolae Ciucă pentru ca, fie și pe perioada iernii, România să fie guvernată.

Formula Ciucă mi s-a părut rezultatul unei astfel de înțelegeri situate dincolo de bătălia politică măruntă, pentru că-și avea originea în sesizarea momentului prin care trece țara.

Nicolae Ciucă părea ales de președinte tocmai ca urmare a acestei Înțelegeri:

 • a) Florin Cîțu era lăsat deoparte.
 • b) Fostul general nu e un om de partid, deși e membru PNL.
 • c) Nicolae Ciucă a fost șeful Marelui Stat Major. În această ipostază el și-a dat măsura organizării. Calitatea sa nu e cea de fost general, ci calitatea de fost șef al Marelui Stat Major.

Deși Înțelegerea nu fusese dată publicității (a mai fost un asemenea moment, cînd România a trebuit să treacă prin Parlament alierea cu NATO în Războiul dus împotriva Belgradului și cînd Ion Iliescu, șeful PDSR, a fost de acord) desemnarea lui Nicolae Ciucă părea să fie rezultatul ei.

Sînt în Istoria unei națiuni momente dramatice, de mare cumpănă, cînd clasa politică trece peste disensiunile tipice democrației și se cade la înțelegere asupra unei decizii. Deși mai ales prin Caragiale s-a făcut caz ironic din Acordul între Liberali și Conservatori în Parlament pentru soluționarea Crizei provocate de Răscoala de la 1907, dat fiind că țara se îndrepta spre haosul complet, momentul a fost o dovadă de patriotism al partidelor.

 • O asemenea Înțelegere presupunea din partea PSD și USR votarea noului Guvern fără nici o condiție. Se impunea asta, pe de o parte pentru ca nici PSD, nici USR să nu preia ceva din erodarea PNL la Guvernare, pe de alta, din urgența trecerii Guvernului prin Parlament.
 • O asemenea Înțelegere presupunea ca PNL, partid condus de Florin Cîțu, să se dea peste cap pentru ca Nicolae Ciucă să formeze cît mai repede Guvernul.

Ce s-a întîmplat în realitate?
PSD a vrut să aibă negocieri cu PNL.

Aceste negocieri au eșuat, deoarece PSD a cerut ca Programul de Guvernare să conțină pomenile electorale din Planul în 10 puncte al PSD.

Păi de unde și pînă unde negocieri?
Dacă PSD ar fi partidul care se pretinde (Salvatorul Patriei, Înțeleptul care înțelege situația), nu e nevoie de nici o negociere. PSD trebuie să se limiteze doar la atît:
Veniți cu Programul și lista în Parlament cît mai repede! Noi vom vota tot ce propune PNL, pentru că țara nu-și poate permite jocuri politice.

Prin participarea la negocieri, PSD a dat cu mucii în fasole. Explicația e simplă:
Marcel Ciolacu nu conduce PSD.

PSD e condus de mai multe găști care-și exprimă interesele prin presiuni făcute asupra lui Marcel Ciolacu. Prin urmare, găștile au socotit că PSD nu poate vota Guvernul PNL fără ca ele să nu primească friptură. Friptura plasării în posturi a Nepoțelelor PSD.

USR a făcut mare caz de Salvarea Patriei. Trompetistul acestei Salvări, Dacian Cioloș, a dispărut fără urmă. În absența lui Dacian Cioloș, liderii USR refuză să voteze un Guvern Nicolae Ciucă, deși pînă mai ieri invocau Salvarea Patriei.

Formarea Guvernului Ciucă e boicotată însă de Florin Cîțu.
Evoluția evenimentelor arată că desemnarea lui Nicolae Ciucă a picat greu la stomac lui Florin Cîțu și celor care l-au impus la șefia PNL. Efortul uriaș de impunere a lui Florin Cîțu la șefia PNL a avut drept temei convingerea că acesta va rămîne premier. Această promisiune a fost fluturată tuturor baronilor locali și centrali. Iată-l însă pe Florin Cîțu redus la condiția de Președinte al PNL.

Mai era ceva dacă Guvernul era condus de un baron PNL.
Cu acesta baronii PNL s-ar mai fi putut înțelege:
O nepoțică ici, o fripturică din buget colo.

Și nu numai baronii PNL, dar și baronii PSD nu-l vor pe Nicolae Ciucă premier.
Cum să te înțelegi cu generalul Nicolae Ciucă cînd vine vorba de o Nepoțică?

Florin Cîțu n-a avut curajul să-l înfrunte pe Klaus Iohannis.
N-are nici un chef însă ca premier să fie altul decît el. De aceea, Nicolae Ciucă e lucrat pe șest chiar de Florin Cîțu”, conform cristoiublog.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Lucian Romașcanu: ‘Orice analiză arată că la mijlocul lunii noiembrie va fi vârful cu 4000 de oameni în ATI și peste 200.000 de îmbolnăviri’

Publicat

in

De

„Orice analiză și orice previziune arată că la mijlocul lunii noiembrie va fi vârful cu 4000 de oameni în ATI și peste 200.000 de îmbolnăviri. Vorbim acum despre impactul restricțiilor, dar impactul asupra pandemiei nici vaccinarea nu o să-l aibă mâine.

Din păcate nu avem un orizont la aceste măsuri și, repet – orizontul, incoerența, ilegalitatea – sunt niște lucruri care le fac extrem de greu de digerat de către oameni.”, a spus Romașcanu.

Cu privire la obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, răspunsul liderului senatorilor PSD a fost un NU ferm.

„Sunt foarte multe lucruri. Acesta este doar unul dintre ele, din ce e aberant în acea lege. Atâta timp cât tu îți asumi să  cumperi 120 milioane de doze de vaccin, trebuie să îți asumi pentru aceeași cetățeni ai tăi și decontarea costului testării.”, a declarat Lucian Romașcanu la Antena3.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend