Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

UPU SMURD dotat cu tunel pentru dezinfectarea personalului medical pentru spitalul din Târgu Mureş, de o asociaţie

Publicat

in

Asociaţia Adventure Life a reuşit să dea în folosinţă primul tunel pentru dezinfectarea echipamentului personalului medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, după ce a adunat sponsorizări şi a reuşit să achiziţioneze materialele necesare construirii acestuia, potrivit Agerpres.

„Un domn împreună cu fiul său, care doresc să îşi păstreze anonimatul, au fost singurii care îşi asumă răspunderea să facă aceste tuneluri. Era un proiect care nu ştiam dacă va fi funcţional, nu aveam o fişă tehnică ca să putem construi ceva anume. Domnul nu doreşte să fie cunoscut, o face voluntar. Nu se face contra cost, se plăteşte doar materialul pe care îl procurăm din Cluj-Napoca. Conceptul e luat de la Orşova, ei încă nu au reuşit să facă un tunel, noi am dat ideea la Cluj, Clujul a dat-o mai departe, am lucrat împreună fiindcă am dorit să facem un lucru bun, cât mai rapid şi nu pentru a câştiga”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Carmen Ionescu, din partea Asociaţiei Adventure Life Târgu Mureş.

Tunelul conţine opt duze acţionate de o pompă, lângă pompă se află un recipient în care se pune dezinfectantul, plus un senzor la intrare.

„În momentul în care vede omul, senzorul cuplează pompa iar pe duze vine soluţia dezinfectantă. Este un aparat de dezinfectare pentru personalul medical cu echipament impermeabil, complet, vizieră, mască, combinezon sau halat impermeabil. Substanţa este pe bază de clor, deci e pentru echipamentul complet. Am reuşit să facem primul tunel în patru zile, ne-am apucat de al doilea şi sperăm să îl terminăm şi pe al doilea. Vom trimite unul mai repede la SCJ Mureş, fiindcă acolo nu există personal medical infectat şi vrem să îi protejăm”, a arătat Carmen Ionescu.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

După tunelul de dezinfectare de la UPU SMURD, asociaţia va dona al doilea tunel la SCJ Mureş, unde sunt deja mai multe saloane cu pacienţi cu coronavirus, apoi va mai fi construit încă unul, pentru o altă secţie.

Asociaţia Adventure Life aparţine psihologului Simona Ciff iar de la declanşarea crizei provocate de coronavirus, fundaţia se ocupă de achiziţionarea de materiale de protecţie pentru personalul medical, caută pensiuni pentru cazarea medicilor pentru ca aceştia să se izoleze de familii şi adună sponsorizări pentru achiziţionarea materialelor necesare în spitale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Încă un ‘fericit’ pe decizia CCR: dosarul unui fost greu al PNL se rejudecă de la zero

Publicat

in

De

Fostul deputat PNL, Mircea Roșca, beneficiază de decizia CCR, iar judecătorii ICCJ au decis ca dosarul acestuia să se rejudece de la zero, însă la Tribunalul Prahova pentru că Roșca nu mai este parlamentar.

Citește și: SURSE – Tăriceanu pregătește o mișcare de efect: ce înseamnă, de fapt, topirea ALDE în PSD

”Trimite cauza ce formează obiectul dosarului penal nr.192/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, privind pe inculpaţii Roşca Mircea, Rotilă Adrian, Popescu Gabriel Stelian, Dumbravă Diana Camelia, Strâmbeanu Adrian, Rotaru Marian Emanuel, David Simona, Malea Mariana, Savu Cristina, Fâcă Mihail, Semcu Adrian Emanuil şi Şerbănoiu Gabriela Cristina, la Tribunalul Prahova, spre competentă soluţionare”, conform portalului instanțelor de judecată.

Dat fiind că Mircea Roșca nu mai este parlamentar, Tribunalul Prahova are competența să judece acest dosar, aflat până în februarie 2020 pe rolul secției penale, la ÎCCJ, informează Ziarulincomod.

Fostul deputat PNL Mircea Roşca a fost condamnat de ÎCCJ, în 2018, la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat deu trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, au fost condamnați tot la închisoare cu suspendare: Adrian Rotilă, administratorul unei societăți private, Marian Emanuel Rotaru, economist la Serviciul Achiziţii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Gabriel Stelian Popescu, consilier local al oraşului Azuga, Diana Camelia Dumbravă, fost secretar în cadrul Primăriei oraşului Azuga.

Judecătorii ÎCCJ au decis achitarea lui Adrian Strâmbeanu, fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Simona David, director al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică a Persoanelor Adulte cu Handicap Călineşti – judeţul Prahova, Mariana Malea, responsabil cu achiziţiile publice în cadrul Centrului de Recuperare, Cristina Savu, fost director economic în cadrul RAAPPS Sinaia, Mihail Fâcă, fost administrator public al judeţului Prahova, Adrian Emanuil Semcu, fost vicepreşedinte al CJ Prahova, în prezent director al Hidro Prahova, Gabriela Cristina Şerbănoiu, fost şef al Serviciului Achiziţii Publice şi Contracte din cadrul Direcţiei Patrimoniu a CJ Prahova.

Sentințele date de Înalta Curte pe fond au fost anulate însă, în contextul scandalului legat de constituirea completelor de judecători, iar procesul se va rejudeca de la zero la Tribunalul Prahova.

Mircea Roşca, fost deputat de Prahova, a fost deferit justiţiei, în februarie 2015, de procurorii DNA din Ploieşti într-un dosar în care a fost acuzat pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă dintre care una în formă continuată, precum şi pentru instigare la săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unor foloase necuvenite.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA depășește 1,8 milioane de cazuri de infecție cu Covid-19: temeri din cauza protestelor

Publicat

in

De

Noul coronavirus a făcut 919 decese suplimentare în 24 de ore în Statele Unite, potrivit datelor prezentate miercuri la orele 20.30 (joi, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins, transmite AFP.

Citește și: SURSE – Tăriceanu pregătește o mișcare de efect: ce înseamnă, de fapt, topirea ALDE în PSD

Aceasta ridică la peste 107.000 numărul total al morţilor din SUA, unde au fost înregistrate circa 1.850.000 de cazuri, potrivit datelor actualizate continuu de universitatea cu sediul la Baltimore, informează Agerpres

Cu acest bilanţ, Statele Unite sunt, de departe, ţara cea mai afectată din lume în valoare absolută de pandemia de COVID-19.

Chiar dacă pandemia încetineşte în ţară după vârful atins la jumătatea lui aprilie, profesioniştii din domeniul sănătăţii se îngrijorează, după manifestaţiile împotriva brutalităţii poliţiei şi rasismului, de o revenire în săptămânile ce vor urma.

De peste o săptămână, sute de mii de manifestanţi se adună, fără să respecte distanţarea socială, pentru a-şi face cunoscute revendicările strigând şi uneori tuşind sub efectul gazelor lacrimogene, în peste 140 de oraşe ale ţării.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend