Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

UPIT participă la un proiect transnaţional de cercetare în domeniul VET

Publicat

in

Ieri la Universitatea din Piteşti a avut loc un eveniment de excepţie. Specialişti din mai multe ţări ale Uniunii Europene au venit la Piteşti pentru a participa la o masă rotundă, dezbateri şi discuţii pe un proiect de cercetare în domeniul VET (Vocational Education Training).
În proiect sunt implicate instituţii şi universităţi din cinci ţări : România, Finlanda, Irlanda, Portugalia şi Cipru. El poartă denumirea Innovation Ecosystems for Education and Training (Ecosisteme de Inovaţie pentru Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale).
Pe lângă partenerii străini au fost prezenţi şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Dan Ionescu, reprezentanţi ai AJOFM, ai Asociaţiei de Dezvoltare Economico-Socială şi ai Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (Olimpia Iancu, Anca Socolovschi ,respectiv Victoria Bădescu).
Din partea Universităţii din Piteşti au participat rectorul Dumitru Chirleşan, prorectorii Viorel Nicolae, Silviu Ioniţă, Adrian Sămărăscu, directorul pentru Departamentul de Relaţii Internaţionale Bianca Dabu şi profesorul Tiberiu Macarie.

Dezbaterile au fost conduse de conf.univ.dr. Georgeta Chirleşan, membru al Centrului de Proiectare a Proiectelor pentru Dezvoltare Durabilă, acest centru făcând parte din structura UPIT ce implementeză proiectulimageedit_3_2037017647

imageedit_5_8737409591

 

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Situație dură pentru Klaus Iohannis: AUR anunță că va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui

Publicat

in

De

Deputatul Dan Tanasă a anunțat că AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii Președintelui Klaus Iohannis 

În urmă cu aproape șase ani, opinia publică era șocată de informația potrivit căreia Președintele României, Klaus Iohannis, pierduse definitiv în instanță una dintre casele pe care le avea în proprietate. În 2015, familia preşedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Braşov, un proces privind un imobil din centrul Sibiului. Curtea de Apel Braşov a respins recursul declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Klaus Iohannis nu a explicat niciodată public modul de proveniență al averii sale, în ciuda acestei sentințe definitive care ridică mari semne de întrebare.

„Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi împreună cu avocaţii mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie”, a declarat Klaus Iohannis după finalizarea procesului.

Românii sunt nemulțumiți de faptul că nici până astăzi, cel care ocupă cea mai înaltă demnitate în statul român, nu a explicat clar cum anume a dobândit cele șase case dintr-un salariu de profesor, ulterior de primar.

Baza legală a inițiativei AUR este dată de art. 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere şi de control şi a functionarilor publici, care prevede că „Averea Presedintelui României va putea fi cercetata numai după încetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptata cu votul majorităţii deputatilor şi senatorilor. În acest ultim caz, Preşedintele României poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa”.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis”,  a scris Dan Tanasă pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Dragoș Pătraru, ținta unor ironii pe internet, după ce s-a infectat cu Covid-19: ‘Păi cum rămâne cu imunizarea?’

Publicat

in

De

Jurnalistul Dragoș Pătraru a fost ținta unor ironii, pe grupurile de Facebook, unde circulă o fotografie cu acesta alături de textul ”Dragoș Pătraru, dublu vaccinat, iar acum bolnav de COVID. Păi cum rămâne cu imunizarea?”. 

Cam asta circulă pe net. Nu oamenii care n-au înțeles nimic, ci mizeriile care și-au făcut un scop din a omorî cât mai mulți cetățeni, ținându-i departe de vaccin. Asta nu e opinie, nu e libertate de exprimare, este crimă. Pur și simplu. Să induci ideea că nu trebuie să te vaccinezi pentru că și vaccinații fac boala, ei bine, asta nu mai ține de prostie, e ticăloșie calificată, făcută cu intenție. Iar rețelele sociale nu au nicio problemă să distribuie mizeriile astea, în timp ce autoritățile dorm. Somn bun!„, a scris Dragoș Pătraru pe Instagram.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend