Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

UPDATE Apa Dorna reclamată de o argeșeancă – Poziția Coca-Cola HBC România, producătorul apei

Avatar

Publicat

in

In urma publicării unui articol de către ziarul nostru, in aceasta dimineața,  sub titlul “O argeșeancă reclamă: apă plată cu viermi, cumpărată din magazin! E un brand cunoscut”, am primit și pozitia oficiala in acest caz a companiei producatoare – Coca-Cola HBC România.

In scopul scopul informării corecte a cetățenilor, redăm mai jos, integral, punctul de vedere al Coca-Cola HBC România.

„Poziția Coca-Cola HBC România cu privire la sesizarea unei consumatoare în privința unui produs Dorna Izvorul Alb

13.10.2019

Recent, unul dintre consumatorii noștri ne-a semnalat faptul că, după ce a consumat apă dintr-o sticlă de apă minerală naturală Dorna Izvorul Alb 2l, a observat în interior ceea ce părea a fi un organism viu. Sesizarea a fost făcută printr-un mesaj privat pe pagina oficială de Facebook Dorna România, fiind însoțită de materiale foto și video în care, în sticla desfăcută, se putea observa acest organism.

Procesele noastre de testare și control al calității sunt extrem de stricte, însă tratăm de fiecare dată cu maximă seriozitate orice sesizare de la consumatori. Astfel, la scurt timp după ce am primit acest mesaj, am contactat direct consumatorul pentru a identifica toate informațiile relevante: lotul de producție, locul și data achiziției, traseul produsului până la consum, dar și intervalul de timp în care a fost observat acest aspect de la momentul desigilării sticlei, pentru a înțelege dacă exista posibilitatea unei contaminări din extern. Astfel, am aflat de la consumatoare că această sticlă făcea parte dintr-un bax cumpărat cu 2 săptămâni înainte de sesizare.

Totodată, am cerut acordul de a ridica proba pentru a fi analizată în laboratoarele specializate, în baza unui proces-verbal, prin înlocuirea produsului în cauză cu o sticlă nouă, conform procedurilor noastre. Consumatorul în cauză nu a dorit să ne furnizeze proba pentru verificare, astfel că, în lipsa probelor din sticla reclamată, am demarat analize interne cu contraprobe de produs din același lot. Toate aceste analize au indicat faptul că produsul nostru este conform. 

Mai mult, apa minerală naturală plată Dorna Izvorul Alb este testată cu regularitate, atât intern, cât și în laboratoare externe acreditate, pe baza unui plan de control al calității extrem de strict. Aceste teste urmăresc absolut toate etapele – de la recepția și introducerea în fluxul de producție a materiilor prime, până la izvoarele din care provine apa și la procesele de pe linia de îmbuteliere.

Pentru o imagine mai clară asupra procesului de îmbuteliere, vă prezentăm mai jos etapele fluxului tehnologic:

 

  • Recepția materiilor prime – aici, capacele și preformele din care se face ulterior recipientul ajung în cutii sigilate și sunt verificate din punct de vedere aspect și miros pe baza unei declarații de calitate. Ulterior, sunt introduse în fluxul de producție, unde este verificată mai întâi integritatea sigiliilor și apoi sunt îndepărtate orice posibile corpuri străine în zona de suflare cu aer ionizat, înainte de a ajunge la cuptorul industrial, unde ia naștere PET-ul și forma finală a sticlei, la o temperatură de 135°C.
  • De aici, sticla de PET intră în zona de umplere cu apă minerală naturală plată, Izvorul Alb. Apa noastră provine de la izvoare cu licență de exploatare și este transportată către fabrică prin conducte certificate din punct de vedere alimentar. La intrarea în fabrică, trece prin filtre de siguranță pentru a îndepărta eventualele corpuri straine și este stocată în tancuri din inox special.
  • Produsul finit îmbuteliat intră într-o nouă inspecție, total automatizată, unde sunt îndepărtate și, după aceea, distruse eventualele neconformități – spre exemplu, sticle cu nivel al apei necorespunzător sau capac aplicat greșit.
  • Produsul astfel îmbuteliat și monitorizat ajunge în zona de etichetare și paletizare.

 

 

Tot acest flux tehnlogic este dezvoltat tocmai pentru a elimina orice cauză care poate duce la neconformități în produsele sigilate, inclusiv de genul celei semnalate. În fabrica Poiana Negrii există o echipă de specialiști care efectuează analize fizico-chimice și microbiologice și care prelevează probe de referință (sticle) la fiecare oră de îmbuteliere pentru a efectua teste ce garantează siguranța alimentară a produsului.

Dorim pe această cale să reiterăm faptul că apa Dorna Izvorul Alb este un produs sigur pentru consum, iar calitatea și siguranța produselor pe care le comercializăm rămân pentru noi cea mai mare prioritate. „

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Sorin Grindeanu, atac crunt la adresa PNL: ”Pe ei nu îi interesează ce se întâmplă cu tinerii care nu își găsesc un loc de muncă sau sunt concediați”

Avatar

Publicat

in

De

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a prezentat duminică programul de guvernare al partidului pe domeniul muncii, care este construit pe şase piloni, printre care siguranţa locurilor de muncă, stimularea natalităţii şi reducerea sărăciei extreme.

„Noi am plecat în construirea programului de guvernare pe muncă de la ceea ce înseamnă prima obligaţie a unui Guvern şi anume aceea de a-şi proteja oamenii. Această sarcină include următorii piloni importanţi: protejarea securităţii naţionale, sănătatea, locurile de muncă, ceea ce înseamnă inclusiv familie, şi economia. Aceşti patru piloni înseamnă viitorul fiecărei naţiuni.

Guvernul PNL a eşuat în această obligaţie. Pandemia – eşuat. Educaţia- eşuat. Protecţia locurilor de muncă – eşuat. Apărarea puterii de cumpărare – eşuat”, a afirmat Grindeanu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

El a adăugat că social-democraţii în construcţia ofertei pentru domeniul muncii au plecat de la şase piloni importanţi.

„În primul rând, noi venim cu un program care are ca obiectiv principal siguranţa locurilor de muncă. Este cheia, nu doar a programului pe muncă, ci şi a programului nostru economic. Cei de la PNL nu au aşa ceva. Au aruncat cu banii în economie fără a condiţiona menţinerea sau crearea de noi locuri de muncă. Doi – noi considerăm că locul de muncă este cea mai bună formă de protecţie socială.

Cei de la PNL au venit cu o măsură pasivă, au băgat românii în şomaj tehnic. Dar, după, ce se întâmplă cu românii? Ies din şomaj tehnic şi intră în şomaj definitiv. Trei – nu lăsăm pe nimeni în urmă. Pe ei nu îi interesează ce se întâmplă cu tinerii care nu îşi găsesc un loc de muncă sau sunt concediaţi, cu persoanele peste vârsta de 55 de ani, cu grupurile dezavantajate. Prin acest program noi venim cu măsuri ţintite, directe, simple pentru toate aceste categorii sociale”, a susţinut prim-vicepreşedintele PSD.

Alte programe care sunt în oferta PSD pe domeniul muncii sunt stimularea natalităţii, reducerea sărăciei extreme şi creşterea puterii de cumpărare.

„În 2050, vom mai fi doar 15 milioane de români. Noi venim în faţa dumneavoastră cu un program de stimulare a natalităţii. Cei de la guvernare nu au nicio măsură pentru reducerea sărăciei extreme, severe, ca şi cum această problemă în România nu există. În perioada 2017 – 2019 noi am redus numărul românilor aflaţi în sărăcie extremă cu 1,8 milioane de persoane.

Acest număr este conform Eurostat. Avem programe în oferta cu care venim dedicate reducerii sărăciei şi precarităţii. Ei au redus în această perioadă puterea de cumpărare a românilor. Este un record negativ în ultimii 8 ani. Noi vom continua politicile de creştere a puterii de cumpărare şi de scoatere a românilor din acest cerc vicios al salariilor mici. În decembrie 2016 erau 350.000 de români cu salarii brute peste 1.000 de euro pe lună. În octombrie 2019, 1,1 milioane de români aveau salarii lunare brute de peste 1.000 de euro şi vom continua politicile de stimulare în acest sector”, a declarat Grindeanu.

În ceea ce îi priveşte pe angajaţii de la stat, prim-vicepreşedintele PSD a menţionat că a fost introdus în programul pe economie un concept nou, cel legat de contract de performanţă, informează agerpres.ro

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Caz revoltător: Medic condamnat la închisoare cu suspendare pentru 185 de infracțiuni de luare de mită și trei infracțiuni de spălare de bani

Avatar

Publicat

in

De

Un medic din Prahova a fost condamnat pe fond la închisoare cu suspendare, după ce a fost trimis în judecată pentru 185 de infracțiuni de luare de mită și trei infracțiuni de spălare de bani.

Potrivit datelor postate pe portalul instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova l-a condamnat pe medicul Lucian Jianu la trei ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de patru ani pentru luare de mită în formă continuată şi l-a achitat pentru săvârşirea infracţiunii unice de spălarea banilor faptă din perioada 2009 – 2015.

De asemenea, instanţa de fond a dispus confiscarea de la inculpat a banilor primiţi cu titlu de mită în cuantum de 73.614,255 lei şi l-a obligat pe aceasta la 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia nu este definitivă.

Lucian Jianu, medic primar din cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, a fost trimis în judecată în mai 2017 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru 185 de de infracţiuni de luare de mită şi a trei infracţiuni de spălare de bani.

„Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului J.L., medic primar, specialitatea expertiza medicală a capacităţii de muncă în cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, cercetat în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii a 185 de infracţiuni de luare de mita şi a trei infracţiuni de spălare de bani”, se arăta într-un comunicat al DGA transmis la acel moment.

Sursa citată menţiona că, din cercetările efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a rezultat faptul că medicul expert al asigurărilor sociale, cu atribuţii în evaluare/reevaluarea capacităţii de muncă a persoanelor în vederea încadrării sau menţinerii în grad de invaliditate, ar fi primit de la 39 de persoane, în 185 de rânduri, suma totală de 73.614,255 lei, cu scopul de a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a-i încadra sau menţine pe aceştia în grad de invaliditate.

Totodată, spuneau anchetatorii, acesta, în perioada 2009 – 2015, ar fi achiziţionat sau construit, direct sau prin persoane interpuse, un număr de cinci imobile.

„În acest sens, în perioada 2006 – 2017, medicul ar fi dobândit, în afara veniturilor salariale, suma de 6.542.904 lei (din care 4.715.186 lei reprezintă obiectul material al infracţiunilor de spălare de bani, provenienţa acestor bani fiind tot din comiterea de fapte de luare de mită, aşa cum rezultă din ansamblul probator administrat în cauză)”, se menţiona în comunicat.

Medicul Lucian Jianu a fost prins în flagrant după ce a luat mită de la beneficiari ai dreptului de pensie de invaliditate, conform agerpres.ro.

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend