Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

UPDATE: Administratorii de bloc vor putea fi obligați de asociațiile de proprietari să aibă polițe de asigurare, din toamnă

Avatar

Publicat

in

Asociația de proprietari va putea să-i impună administratorului să-și facă poliță de asigurare pentru răspundere civilă profesională, potrivit viitoarei reglementări a asociațiilor, aplicabilă din 28 septembrie. Administratorii care nu se vor conforma condiției impuse de membrii asociației vor putea fi amendați cu până la 3.000 de lei.

Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor va înlocui actuala reglementare a asociațiilor, adică Legea nr. 230/2007, începând din 28 septembrie 2018.

Publicitate

“Pentru protejarea intereselor proprietarilor şi ale asociaţiei de proprietari împotriva riscurilor aferente activităţii de administrare într-un condominiu, administratorii, la solicitarea asociaţiilor de proprietari, sunt obligaţi să încheie, pe cheltuială proprie, poliţe de asigurare de răspundere civilă profesională”, se prevede în noua lege.

Spre deosebire de reglementarea actuală, unde încheierea unei astfel de polițe este facultativă și e lăsată numai la aprecierea administratorului de bloc, noua reglementare va schimba semnificativ lucrurile: practic, dacă asociația îi cere acest lucruadministratorul va fi obligat să încheie o poliță de asigurare de răspundere civilă profesională.

Totuși, încheierea unei astfel de polițe nu va fi o condiție pentru obținerea atestatului de administrator, ci doar o condiție pe care membrii asociației i-o vor putea impune acestuia cu succes, fiind, de altfel, în interesul lor să o facă.

În plus, legea actuală scoate de sub umbrela asigurării civile riscurile cu privire la fraudă, înșelăciune, deturnare de fonduri cu bună știință ș.a.m.d., însă reglementarea viitoare nu mai conține aceste excepții.

Cum se va sancționa refuzul administratorului de a încheia o astfel de poliță? Cu amenzi contravenționale, prevede noua lege, cuprinse între 500 și 3.000 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

O femeie din Aiud a murit la spital în urma unui accident rutier

Avatar

Publicat

in

De

O femeie din Aiud lovită de o maşină în timp ce traversa regulamentar strada, sâmbătă seara, pe trecerea de pietoni, a murit ulterior la spital, a informat, duminică dimineaţa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor IPJ, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă din Aiud, în direcţia Aiud – Turda, un tânăr de 24 de ani, din comuna Mihalţ, nu ar fi acordat prioritate de trecere şi a acroşat o femeie care traversa regulamentar, pe trecerea de pietoni.

Publicitate

BREAKING Gabriela Firea votează: ‘Mă bucur că sunt primul votant din această secție’

Femeia, de 45 de ani, din Aiud, a suferit leziuni corporale grave. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Radu Botezan, victima prezenta politraumatisme, fiind intubată de echipajul SMURD înainte să fie transportată la spital.

Din cauza rănilor grave, femeia a decedat la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, au precizat reprezentanţii IPJ.

Trecerea de pietoni pe care a fost lovită femeia este situată în centrul municipiului Aiud, lângă Cetate şi în apropiere de sediul Detaşamentului de Pompieri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Boris Johnson s-a angajat să majoreze cu 30% contribuţia Marii Britanii pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Boris Johnson s-a angajat sâmbătă să majoreze cu 30% contribuţia Marii Britanii pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la 340 de milioane de lire sterline pentru următorii patru ani, solicitând, într-un discurs înregistrat adresat Adunări Generale a Naţiunilor Unite, reforme la nivelul OMS şi o revigorare a cooperării transfrontaliere, transmite Reuters, potrivit news.ro.

”După nouă luni de luptă cu Covid-19, simpla noţiune de comunitate internaţională pare zdrenţuită. Dacă nu ne vom uni şi nu vom acţiona împotriva duşmanului nostru comun, ştim că toată lumea va avea de pierdut. Acum este momentul…ca umanitatea să depăşească graniţele şi să repare sciziunile”, a afirmat Johnson.

Publicitate

Planul premierului britanic include o reţea globală de centre de cercetare, mai multe capacităţi de producere a vaccinurilor şi un acord pentru reducerea tarifelor de export impuse la începutul pandemiei de Covid-19.

Vezi și: Semnal de alarmă tras de un consilier al premierului: E de noaptea minții. Lipsesc buletine de vot…le vor avea mâine gata stampilate si votate!

Johnson va angaja o sumă iniţială de 71 de milioane de lire pentru parteneriatul global cunoscut sub numele COVAX pentru a asigura drepturile de achiziţie a 27 de milioane de doze de vaccinuri.

Johnson a anunţat o finanţare de 340 de milioane de lire sterline (433,23 milioane de dolari) pentru OMS, care va fi eşalonată pe parcursul a patru ani, aceasta reprezentând o majorare de 30% faţă de angajamentul pentru cei patru ani precedenţi. O treime din bani vor depinde însă de reformarea organizaţiei.

Marea Britanie, alături de Franţa şi Germania, şi-a exprimat sprijinul pntru OMS, dar cu condiţia reformelor, organizaţia fiind criticată pentru reacţia la pandemia de Covid-19.

Statele Unite au notoficat oficial OMS, în luna iulie, că se vor retrage din agenţia ONU care a fost creată pentru îmbunătăţirea sănătăţii la nivel mondial, preşedintele Donald Trump acuzând-o că este prea apropiată de China şi că a gestionat greşit pandemia de Covid-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend