Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

UNTOLD a pus România pe harta Europei la nivel muzical, dar a lăsat pista de atletism de pe Cluj Arena plină de găuri

Avatar

Publicat

in

Unul dintre cele mai moderne stadioane din România, Cluj Arena, arată ca după război după terminarea festivalului Untold, evenimentul care a pus România pe harta Europei la nivel muzical, prin complexitatea “maratonului” din oraşul primarului Emil Boc.

Considerată cea mai bună pistă de atletism din ţară, peste Dinamo, cea de pe Cluj Arena a devenit doar un portativ plin de găuri după ce zeci de mii de pasionaţi de muzica electronică au luat cu asalt arena. Pagina de facebook a postului Radio Cluj a prezentat în joi, 16 august, câteva imagini incredibile care vorbesc despre felul în care organizatorii au ales să protejeze pista de atletism. Imaginile revoltătoare au fost distribuite de mai mulţi campioni ai României care şi-au arătat indignarea faţă de ce s-a întâmplat pe stadionul care a găzduit Campionatele Internaţionele de atletism din această primăvară, competiţie la care FRA, forul condus de Florin Florea, a ales să introducă bilete de intrare la mitingul atletic.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Kovesi avea dreptate – Procurorii stau cu fundul pe dosare la DNA: Dragnea ar putea scăpa de dosarul Tel Drum

Avatar

Publicat

in

De

Noi dăm cu subsemnatul şi la Inspecţie, şi la Ministerul de Justiţie, ne înjură toată lumea de dimineaţa până seara şi mi-am asumat că am crezut că facem nişte lucruri şi alţii stăm cu dosarele sub fund şi nu facem nimic“, le spunea Kovesi procurorilor din DNA, într-o şedinţă din 2017. O exemplificare a celor spuse de Kovesi poate fi procurorul Alexandra Carmen Lăncrănjan, lider al Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor. Extrem de activă în timpul guvernelor PSD, asociaţia condusă de Lăncrănjan a dispărut din peisaj în ultimele luni. Lăncrănjan este şi prcoruror de caz în dosarul Tel Drum, în care este vizat Liviu Dragnea, iar de cinci ani nu s-au mişcat foarte multe lucruri în această anchetă, motiv pentru care faptele s-ar putea prescrie.

Dosarul Tel Drum, care îl așteaptă pe Liviu Dragnea la ieșirea din închisoare, riscă să rămână în aer. Faptele s-ar putea prescrie până la o eventuală decizie definitivă în instanță. Recent, șeful DNA a anunțat că părțile din dosar au cerut să asculte toate înregistrările, relatează Realitatea Plus.

Este vorba despre sute de ore de interceptări, probe cu ajutorul cărora procurorii DNA vor să dovedească acuzațiile lansate de ani buni împotriva fostului lider al PSD. Părțile din dosar au cerut acces la aceste interceptări și, pentru că studierea lor durează, faptele s-ar putea prescrie înainte de dicizia instanței.

“Dacă s-ar ajunge la prescriere, este exclusiv vina statului pentru modul în care a ajuns să redacteze legi și a Parlamentului care a permis o asemenea gogomănie. 
Solicitarea de a avea acces la interceptări este normală. Mulți oameni au ajuns la pușcărie pe baza unpr minciuni”, a declarat, la Realitatea Plus, avocatul Adrian Cuculis, care uită însă să menţioneze că dosarul este deschis la DNA de 5 ani.

Dosarul Tel Drum a fost deschis în 2016, iar un an mai târziu fostul lider PSD a fost pus sub acuzare pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Procurorii susțin că firma de construcții din Teleorman este controlată, prin interpuși, de către Liviu Dragnea, dar acesta a negat vehement acest lucru.

La mijlocul anului 2019, șeful interimar al DNA de la acea vreme, Nistor Călin,  promitea o soluție până la finalul anului: “Sper că într-un termen rezonabil să fie dată o soluție în acel dosar. Nu știu, până la sfârșitul anului sigur se va da o soluție, sigur.” Între timp, s-a pensionat și Nistor Călin, iar dosarul este tot în lucru.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO – Doi gemeni din Botoșani au o poveste de viață deosebită: sunt studenți în anul întâi la Academia Forțelor Terestre din Sibiu

Avatar

Publicat

in

De

Doi băieți gemeni, care au terminat un liceu de matematică-informatică, în Botoșani, împart nu doar aceeași înfățișare, ci și aceeași pasiune: uniforma militară. Ei sunt studenți în anul întâi la Academia Forțelor Terestre din Sibiu. Mihăiță și Andrei Iftode împart aceleași visuri, au aceleași obiective și pasiuni. Sunt frați gemeni și au terminat un liceu de matematică-informatică, în Botoșani, informează Mediafax.

Viața celor doi gemeni a avut un parcurs identic până la terminarea liceului și pare că destinul se încăpățânează și de aici înainte.

Au ambiții mari amândoi și muncesc pentru o carieră militară de succes la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu, unde sunt cadeți în anul întâi Ia programul de studii Leadership Militar, Andrei la arma Infanterie și Mihăiță la Vânători de munte.

Andrei și Mihăiță se înțeleg perfect unul pe celălalt, împart pasiunea pentru sport și pentru automobilism și au aceleași obiective în ceea ce privește cariera militară.

„Din punct de vedere fizic semănăm leit, exceptând mici diferențe, cum ar fi alunițe sau semne. Pot spune că ne amuzăm de nenumărate ori când lumea din jurul nostru încearcă să ne ghicească. Andrei este cel mai bun prieten al meu și cel mai bun sprijin pe care l-aș putea avea. Este un pic mai diferit decât mine din punct de vedere al personalității, fiind mai calm și puțin mai ambițios, dar aceste diferențe nu intervin în relația noastră, ci din contră, mă motivează să îl urmez”, a spus Mihăiță.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

„Când vine vorba să îmi descriu fratele vreau să specific că Mihăiță este o persoană foarte bună, prietenoasă, care nu ar ezita nicio clipă în a aborda o nouă provocare. Ne asemănăm mult, dar el este puțin mai impulsiv”, a spus Andrei despre fratele lui.

Povestea celor doi frați a fost postată pe pagina de Facebook a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend