Conecteaza-te cu noi

Campulung

UNPR Câmpulung e pe tobogan. Unul dintre “stâlpii” organizației s-a mutat. PAM-PAM!

Publicat

in

Progresiștii din Câmpulung se confruntă cu cea mai accentuată criză, pe care organizația nu a resimțit-o nici măcar atunci când a dezertat fostul președinte Ion Lucaciuc. Știrea momentului este că Ionică Udrea, consilier local ales pe listele PPDD și ajuns în rândurile UNPR în urma fuziunii prin absorbție, s-a săturat să fie “calul de bătaie” și a decis să se înscrie în Partidul pentru Argeș și Muscel, condus de Mircea Andrei. Ionica Udrea curatenieLa o primă vedere, mutarea făcută de Ionică Udrea pare a fi una câștigătoare, șansele ca acesta să acceadă în Consiliul Local pentru mandatul 2016-2020, din postura de candidat pe listele PAM fiind mult mai mari, decât la formațiunea pe care tocmai a părăsit-o. Pe de altă parte, organizația UNPR Câmpulung, condusă de “încruntatul” colonel Spiridon Oprea, se va confrunta cu reale problem întrucât Ionică Udrea era un stâlp de sprijin extrem de important, atât din punct de vedere finaciar, cât și al impactului la populația care se va exprima prin vot pe 5 iunie. Dar, cum colonelul Oprea este o persoană “cu demnitate”, va ști să piardă cu fruntea sus. În fond, nu este nici primul, dar probabil nici ultimul candidat care nu reușește să adune măcar voturile propriei familii. PAM-PAM!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Buletinele cu CIP devin obligatorii în România – Cine le plăteşte şi care sunt schimbările anunţate

Publicat

in

Buletinele electronice vor fi emise în toată țara până la finalul anului și vor fi gratuite. Din 2030, oricine vrea să iasă din țară va trebui să aibă un astfel de document sau pașaport. Proiectul a fost scos în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne și urmează să fie aprobat de Guvern.

Noile cărți electronice de identitate cu cip ar urma să fie emise la nivel național până la finele acestui an, iar costul de 67 de lei, solicitat acum la eliberarea acestora în proiectul pilot de la Cluj, va fi suportat de stat, se arată în proiectul pus în dezbatere de MAI.

Noutăți privind noile cărți de identitate

Una din principalele modificări majore propuse de MAI vizează suportarea de către stat a costului eliberării noilor cărți electronice de identitate, din fondurile alocate în acest scop prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Obiectivul investiției este atingerea numărului de 8.500.000 cetățeni pentru care se eliberează cartea de identitate electronică.

În acest moment, costul eliberării unei cărți electronice de identitate, în proiectul pilot din județul Cluj este de 67 de lei. O altă schimbare majoră propusă de MAI vizează informațiile care apar pe noile cărți electronice de identitate. Locul nașterii va fi doar în format electronic, stocat pe cipul cărții electronice de identitate, fără a mai fi prezent nici pe noile cărți de identitate simple. Asta deoarece din luna septembrie 2023 ar trebui să funcționeze, potrivit MAI, un nou sistem informatic – Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC). În acest sistem IT va fi stocat și generat locul nașterii.

Adresa de domiciliu va rămâne inscripționată pe cărțile de identitate simple, dar nu va mai fi inscripționată și pe verso-ul cărții electronice de identitate, ca în prezent. Adresa de domiciliu și respectiv de reședință vor fi de asemenea stocate pe cip-ul cărții electronice de identitate. Înscrierea adresei de domiciliu doar în suportul electronic al cărții electronice de identitate (CEI) se va face pentru a se elimina obligația preschimbării CEI atunci când vrei să îți schimbi domiciliul, se arată în nota de fundamentare.

Procedura preschimbării domiciliului va fi furnizată exclusiv în mediul digital, fără să te mai prezinți la ghișeu. De asemenea, românii nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificatele de stare civilă la depunerea cererii pentru eliberarea CEI. Cărțile electronice de identitate vor fi eliberate opțional și pentru minorii de până în 14 ani, la solicitarea ambilor părinți, se mai arată în proiect.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO – Accident mortal în Argeș – Șofer de 78 ani decedat

Publicat

in

Un grav accident rutier s-a produs, in urmă cu puțin timp, în Godeni. Au fost implicate trei autoturisme, iar o persoană și-a pierdut viața. Este vorba de șoferul unuia dintre autoturismele implicate, un pensionar in vârsta de 78 ani.

Este vorba despre un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme, unul dintre acestea intrând într-o glisieră.

În urma producerii evenimentului a rezultat o victimă încarcerată, care la sosirea echipajelor de intervenție se afla în stop cardio respirator, fiind extrasă din autoturism de către pompi

eri. Din păcate, bărbatul în vârstă de 78 ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend