Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Uniunea Europeană a creat un manual de educație agricolă pentru elevi

Avatar

Publicat

in

​​Uniunea Europeană le recomandă profesorilor să mediatizeze, în rândul elevilor, rolul pe care fermierii îl au în societate și importanța agriculturii nu doar ca sursă pentru aprovizionare cu hrană, ci și din punctul de vedere al protecției mediului și resurselor naturale.

În acest sens, Comisia Europeană, Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală, profesori și experți în educație au publicat materialul didactic „Pachetul pedagogic destinat profesorilor”, un document educațional care urmărește conștientizarea tinerilor europeni cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani asupra importanței agriculturii în Europa și asupra modului în care funcționează piețele.

Publicitate

Produsul a fost conceput ca urmare a studiilor recente care arată că populația urbană și în special tinerii au pierdut legătura cu agricultura, explică autorii ghidului didactic.

Pachetul poate fi utilizat de profesorii care predau diverse discipline, ca, de exemplu, geografie, economie, studii europene, economie națională, științe agricole, tehnologia informației și comunicațiilor sau științe sociale și abordează trei teme: Alimente, Mediu, Zona Rurală.

Lucrarea este elaborată într-o manieră atractivă, în care alternează informații privind aspecte ce țin de politica agricolă comună, previziunile specialiștilor pentru următoarele decenii, cu aplicații practice și fișe de lucru agreabile, toate într-un limbaj accesibil.

Scopul este de a trezi interesul tinerilor pentru domeniul agricol, de a-i educa în spiritul adoptării unei alimentații sănătoase, de a înțelege agricultura și noile tehnici utilizate, de la mașini și echipamente folosite, până la dezvoltarea culturilor și gestionarea bolilor acestora.

Experții europeni recomandă vizitele la ferme, pentru interacțiunea directă cu agricultorii, vizitele în piețele producătorilor locali și sugerează un set de întrebări pe care elevii le pot adresa acestora, pentru o mai bună înțelegere a activității pe care o desfășoară, chiar a modului în care se formează prețurile.

Citeste articolul integral pe fermierinromania.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

S-a tranșat lupta în alt sector important: PNL va avea un singur primar de sector, în București

Avatar

Publicat

in

De

PNL a aruncat în lupta pentru București 3 candidați pentru pozițiile de primari de sector, însă doar pare să câștige competiția. În Sectorul 6, Ciprian Ciucu s-a detașat în clasament, după ce s-au numărat voturile în 77% din secții.

Ciucu are 53%, fiind urma de primarul în exercițiu, Gabriel Mutu, de la PSD, cu 35. Ștefan Florescu, de la PMP, are 7,6%.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Situație inedită în Bihor: PSD a câştigat cinci primării noi, iar UDMR a pierdut trei

Avatar

Publicat

in

De

Liderul organizaţiei PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat că social-democraţii au câştigat, deocamdată, cel puţin cinci primării noi pe lângă cele existente, iar UDMR ar fi pierdut trei primării în judeţ din cele 23, din cauza unor diferenţe de câteva zeci de voturi.

“Merge foarte încet cu numărătoarea paralelă. Deocamdată primesc doar rezultate fragmentate. Mă sună să-mi spună că au câştigat cu 100 de voturi, cu 200 de voturi. Ce pot să vă spun cert e că am câştigat câteva primării noi, cum sunt cele din comunele Toboliu, Câmpani, Căbeşti, Tulca şi Copăcel. Pe lângă ce am avut şi recâştigat, de unde avem rezultate: Bulz, Sârbi, Sâmbăta, Gepiu, Nucet, Cărpinet, Pocola, Sînmartin, Finiş, Ceica, Ineu, Budureasa, Batăr, Borod. Dar mai avem câteva primării de unde aşteptăm rezultate”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele PSD Bihor.

Publicitate

Potrivit lui Ioan Mang, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, în municipiul Beiuş, un fief al PSD, a câştigat candidatul liberal, în faţa candidatei social-democrate, Stela Babău.

La UDMR Bihor se aşteaptă şi se centralizează, de asemenea, informaţii despre rezultatele numărătorilor paralele. Potrivit preşedintelui executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, până în acest moment, UDMR a câştigat 19 primării, printre care în municipiul Salonta şi oraşele Săcueni şi Valea lui Mihai.

“Deja avem 19 primării câştigate, în alte trei primării am solicitat renumărarea voturilor. Conform estimărilor noastre, 20 de primării vor fi câştigate în aceste alegeri, cu o probabilitate de 99,9%. Azi avem 23. Cele pe care le-am pierdut sunt la câteva zeci de voturi distanţă. Inclusiv municipiul Marghita, pierdut la o sută şi ceva de voturi. Vom face o analiză detaliată în cursul zilei de luni, adică astăzi, în funcţie de rezultatele pe care le vom primi”, a declarat, pentru AGERPRES, Szabo Odon.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend