Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Unii cu războiul, alții cu corectitudinea politică: Primarul din Liov, cenzurat de Facebook pentru că i-a numit pe ruși ‘muscali’

Publicat

in

Primarul orașului Liov, din vestul Ucrainei, devenit refugiu pentru mulți dintre ucrainenii fugiți din zonele ocupate de ruși, anunță că a fost cenzurat de Facebook pentru că s-a referit la ruși cu termenul „muscali”.

„Dimineață au existat probleme cu accesul la site-ul primăriei. Acum am primit plângeri cu privire la două dintre postările mele pe Facebook, unde am folosit cuvântul ‘muscal’. Muscalul nu vrea să fie numit ‘muscal’. Dar noi știm că lucrurilor trebuie să li se spună pe nume”, scrie primarul Andriy Sadovyi pe canalul său de Telegram.

Muscal este o denumire istorică utilizată pentru locuitorii Marelui Ducat al Moscovei între secolele al XII-lea și al XVIII-lea. Astăzi acest cuvânt a devenit o insultă etnică cu referire la rușii din Rusia, fiind folosit în Ucraina, Belarus și Polonia. Termenul este frecvent peiorativ sau condescendent, un echivalent al termenului rus hahol pentru ucraineni.

content-image

content-image

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

DB Schenker în România: connect 4.0, platforma proprie de ofertare în timp real, ne oferă avantaje competitive unice pe piața românească

Publicat

in

De

​DB Schenker, lider în furnizarea serviciilor de logistică și transport, a dezvoltat propria platformă digitală de ofertare, rezervare și monitorizare în timp real a transporturilor de marfă: connect 4.0. Din toamna anului precedent, și clienții din România pot accesa serviciile pe care platforma le pune la dispoziție pentru transporturile rutiere în regim de grupaj și aeriene – connect 4 land, respectiv connect 4 air.

DB Schenker în RomâniaFoto: DB Schenker

Citește mai mult și comentează pe Startupcafe.ro

Articol susținut de DB Schenker

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Marcel Ciolacu dă atacul la Nicolae Ciucă: comuniștii din SUA și Franța vor plafonare. PSD a venit cu soluția corectă/Video

Publicat

in

De

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că această compensare cu 50 de bani a prețului la motorină nu este o soluție pe termen lung. Ciolacu le-a transmis liberalilor că soluția plafonării a fost gândită inclusiv de ”comuniștii” din SUA și Franța, dar că aceștia își permit să adopte soluții gândite și de către PSD.

”Suntem într-o dinamică și am văzut că în 6 luni de zile au fost trei pachete. Am văzut ieri, la summit-ul G7 că au venit comuniștii din SUA și Franța cu o plafonare a prețului la carburant, dar probabil că acești comuniști au voie

Această abordare de la summit-ul G7 ne arată că, și de această dată, PSD a venit cu soluția corectă.

Avem și realitate: avem cel mai mic preț din Europa, după Ungaria, acolo unde prețul este plafonat (…) Am avut discuții la Bruxelles și se caută soluții unitare la nivelul UE, pentru că abordarea individuală a fiecărei țări va genera concurență neloială.

Eu rămân la părerea că dacă se intră iarăși într-o zonă puțin predictibilă va trebui să luăm în considerare plafonarea”, a spus Marcel Ciolacu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend