Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ungaria preia portofoliul pentru Extindere – Extinderea Uniunii Europene se află pe mâini bune (Peter Szijjarto)

Publicat

in

Extinderea Uniunii Europene se află ”pe mâini bune”, a declarat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, cu ocazia unei conferinţe privind Balcanii Occidentali organizate la Geneva, el accentuând că portofoliul extinderii şi politicii de vecinătate va fi ”responsabilitatea comisarului ungar” în viitoarea Comisie Europeană, transmite MTI potrivit Agerpres.

”Ungaria nu doar vorbeşte despre obiectivele sale politice, dar ea şi acţionează pentru a le realiza. Acum, când un comisar ungar va supraveghea extinderea UE, politica Uniunii Europene va avea un nou impuls”, a spus şeful diplomaţiei ungare.

Peter Szijjarto a apreciat că extinderea UE reprezintă un interes politic. ”Cu cât mai repede putem avansa cu extinderea, cu atât mai curând vom crea o imagine a unei Uniuni Europene de succes”, a explicat el.

Ministrul ungar de externe este de părere că preşedintele Comisiei Europene aflat la final de mandat, Jean-Claude Juncker, ”practic a blocat” procesul de extindere a UE, Szijjarto subliniind că viitorul executiv comunitar condus de Ursula von der Leyen trebuie să conştientizeze că ”Uniunea Europeană are nevoie de Balcanii Occidentali la fel de mult cât aceştia au nevoie de UE”.

Ambasadorul Ungariei pe lângă UE, Oliver Várhelyi, a fost desemnat pentru postul de comisar european pentru vecinătate şi extindere după ce propunerea iniţială făcută de Budapesta, Laszlo Trocsanyi, a fost respinsă de eurodeputaţi.

Várhelyi va fi audiat în data de 14 noiembrie în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European (AFET). Votul în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, pentru noua Comisie Europeană este programat pentru 27 noiembrie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Peripețiile lui Traian Băsescu, în drumul cu mașina spre Bruxelles: Puteai să bei doar în picioare / VIDEO

Publicat

in

De

Europarlamentarul Traian Băsescu a fost nevoit să meargă cu mașina până la Bruxelles, asta pentru că transportul aerian este suspendat. Băsescu susține că pe tot drumul nu a găsit niciun restaurant sau popas ci doar benzinării, acolo unde erau scoase mesele, iar o cafea puteai să bei doar afară, în picioare.

Citește și: Se anunță o mare Coaliție a Opoziției la alegerile locale și parlamentare

Cioloș spunea că nu vedea nicio mașină, că era totul pustiu, părea un peisaj selenar. Este adevărat, eu am făcut lucrurile ceva mai inteligent decât el. Am plecat la prânz de la București, m-am oprit la Arad, am dormit acolo și am luat masa la Arad. Dimineața la 5 m-am urcat în mașină și la 6 eram la Bruxelles. Ce-i drept, pe tot drumul n-am putut bea decât o cafea și aia în picioare. Benzinăriile, de la care de obicei puteai să iei un sandviș, puteai să-l iei și acum, puteai să bei o cafea, numai că nu mai erau mese. Adică puteai să o bei afară, în picioare.”, a spus Traian Băsescu, la TVR, în cadrul emisiunii ”România 9”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Anchetatorii caută una din cutiile negre ale avionului prăbuşit vineri în Pakistan

Publicat

in

De

Anchetatorii, printre care membri ai Biroului francez de anchete şi analize (BEA), au căutat marţi în continuare una din cutiile negre ale avionului de tip Airbus A320 al companiei pakistaneze PIA care s-a prăbuşit vineri la Karachi, a anunţat BEA, scrie AFP preluat de agerpres.

Înregistratorul de voce din cockpit (CVR), care înregistrează discuţiile dintre piloţi şi zgomotele din avion, în special eventualele alarme, nu a fost găsit deocamdată, a afirmat BEA într-un mesaj pe Twitter.

Cealaltă cutie neagră, FDR, care înregistrează parametrii de zbor, a fost recuperată şi transmisă anchetatorilor pakistanezi, a anunţat sâmbătă seară directorul companiei aeriene, Arshad Malik.

Trei anchetatori ai BEA, însoţiţi de şase consilieri tehnici ai constructorului de avioane Airbus şi unul din partea producătorului de motoare Safran, au ajuns marţi dimineaţă la Karachi pentru a participa la ancheta efectuată de Biroul pakistanez de anchete (AAIB). Ei ar urma să rămână la faţa locului „circa o săptămână”, a precizat BEA pentru AFP.

Aparatul care i-a transportat, un A330 de încercări al Airbus pus la dispoziţie de constructorul de avioane în absenţa zborurilor de pasageri din cauza închiderii frontierelor pe fondul pandemiei de COVID-19, s-a întors la Toulouse (Franţa).

Avionul companiei Pakistan International Airlines (PIA) efectua un zbor între Lahore şi Karachi şi s-a prăbuşit peste mai multe case în a doua tentativă de a ateriza, omorând 97 din cele 99 de persoane aflate la bord, printre care opt membri ai echipajului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend