Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Unde vrea AEP să înființeze secții de votare pentru parlamentare, în străinătate

Publicat

in

AEP a comunicat Ministerului Afacerilor Externe localitățile din străinătate în care trebuie să fie înființate secții de votare și numărul secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 25 septembrie 2020, a comunicat Ministerului Afacerilor Externe localitățile din străinătate în care trebuie să fie înființate secții de votare și numărul secțiilor de votare, potrivit art. 23 alin. (3) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare”, anunță AEP.

Citește și: Sondajul care aruncă-n aer alegerile pentru Primăria Capitalei! Gabriela Firea îl spulberă pe Nicușor Dan! USR, peste PNL!

Potrivit legii, în statele unde își au sediile misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României se organizează, de regulă, în sediile misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, secțiilor consulare, dacă acestea funcționează în sedii diferite și institutelor culturale, una sau mai multe secții de votare pentru alegătorii care votează în străinătate. Cu acordul autorităților din țara respectivă pot fi organizate secții de votare și în alte locuri.

De asemenea, mai pot fi organizate, cu acordul autorităților din țara respectivă, secții de votare pentru localitățile sau grupurile de localități în care au optat să voteze cel puțin 100 de alegători.

Citește și: Video Romică Țociu și Cornel Palade o umilesc pe Clotilde Armand: Domne, n-o ajută fața, dar e talentată rău

„Precizăm că, până la data de 21 septembrie 2020, când a expirat termenul de înregistrare pe portalul www.votstrainatate.ro cu opțiunea pentru votul la secția de votare, s-au înscris cu această opțiune 3.939 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate”, mai arată AEP.

Conform AEP, cele mai multe cereri pentru înfiinţarea unor secţii de votare au fost înregistrate în Marea Britanie şi anume 646, în Germania – 393, Spania – 314, Italia – 246, Olanda – 246, Republica Moldova – 193, Franţa – 166 Belgia – 165.

Citește și: Rareș Bogdan: A venit vremea schimbării. Valul de Dreapta, condus de PNL, va mătura PSD .

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ultima cerere de plată a României pe PNRR stă neplătită: Pilele din companiile de stat blochează banii

Publicat

in

De

Cererea de plată numărul 3 din PNRR nu a fost nici acum aprobată de către Comisia Europeană bdin cauza neîndeplinirii angajamentelor legate de investiţiile în energie, de depolitizarea şi profesionalizarea conducerii companiilor de stat din energie şi de selecţia conducerii agenţiei care se ocupă de monitorizarea întreprinderilor de stat (AMEPIP), a declarat Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

Cererea de plată numărul 3 a fost depusă pe 15 decembrie 2023 şi, conform regulamentului Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, ar fi trebuit evaluată de către oficialii de la Bruxelles în termen de două luni, mai arată comunicatul de presă al USR.

Evaluarea a fost prelungită iniţial cu o lună, la 15 februarie 2022, iar acum a mai trecut o lună fără ca România să fi furnizat Comisiei Europene toate clarificările solicitate privind jaloanele neîndeplinite. Cererea de plată numărul 3 este legată de jaloane din PNRR care aveau ca termen de finalizare sfârşitul anului 2023.

Ghinea reaminteşte că România nu a încasat niciun ban în anul 2023 din cererile de plată din PNRR din cauza întârzierilor

„Ultima cerere de plată a României care a fost aprobată de Comisia Europeană a fost depusă în decembrie 2022. Din banii alocaţi pentru cererile din 2023, România nu a încasat nimic. În acelaşi timp, investiţiile pe care trebuie să le demarăm şi să le finalizăm se tot adună şi riscăm să ne blocăm din lipsa banilor. Am publicat în ultimul buletin, punct cu punct, toate investiţiile majore pe care ar trebui să le avem gata anul acesta. Este vorba inclusiv de jumătate din investiţiile în autostrăzi şi căi ferate, pentru care noi, USR, am obţinut finanţare de 7 miliarde de euro. De zeci de mii de şcoli şi săli de clasă modernizate”, a explicat Cristian Ghinea, conform sursei citate.

Guvernul PSD-PNL nu şi-a îndeplinit nici măcar obligaţia de a face public PNRR şi de a-l prezenta românilor într-o formă uşor de parcurs după renegocierea avută cu reprezentanţii Comisiei Europene. Prin urmare, USR face acest lucru pe MonitorPNRR.ro, proiectul prin care monitorizăm implementarea celui mai mare proiect de ţară al României din ultimii 30 de ani.

Ghinea acuză că Guvernul ține ascuns PNRR renegociat

„Deşi Guvernul avea obligaţia să facă public PNRR de după renegociere, nu a publicat decât un pdf aproape imposibil de parcurs şi asta numesc ei că promovează PNRR. Suntem în continuare singurii care explicăm simplu, şi pentru specialişti, dar mai ales pentru toţi românii, ce face cu adevărat PNRR pentru ei: pe MonitorPNRR.ro se poate găsi, începând de astăzi, PNRR-ul cu toate ţintele şi jaloanele actualizate şi cu toate termenele noi de implementare”, mai spune Cristian Ghinea, cel care a negociat şi aprobat cu Comisia Europeană, în 2021, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, atunci când conducea Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Citeste mai mult

NATIONAL

Campionatele Mondiale de scrimă: echipa feminină de spadă junioare a României s-a clasat pe locul 22

Publicat

in

De

Echipa feminină de spadă junioare a României s-a clasat pe locul 22, miercuri, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită), informează AGERPRES.

Echipa compusă din Erica Badea, Natalia Constantin, Emma Şonţ şi Ana Tomşa a fost învinsă de Marea Britanie în turul al doilea cu 45-38.

Medaliile de aur au revenit Statelor Unite, argintul a fost câştigat de Italia, iar Franţa a completat podiumul.

România participă cu 27 de sportivi (15 la feminin şi 12 la masculin) la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită), care au loc în perioada 12-20 aprilie.

La această competiţie au loc doar probe individuale la cadeţi respectiv individuale şi pe echipe la juniori. Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Scrimă pentru Mondiale este o clasare pe locurile 5-6.

România a participat cu o delegaţie de 38 de sportivi la Mondialele de cadeţi şi juniori de la Plovdiv din 2023 şi a cucerit o medalie de bronz pe echipe la sabie juniori (masculin).

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend