Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Un vot pentru Ponta a costat PSD 3,8 lei, iar un vot pentru Iohannis a costat ACL 1,15 lei: Partidele încheie 2014 cu datorii uriașe

Publicat

in

Partidele politice din România încheie anul 2014 cu datorii uriașe după ce în alegerile europarlamentare și cele prezidențiale au cheltuit cu mult mai mult decât veniturile pe care acestea le încasează în mod tradițional, notează Mediafax.Toate partidele și condidații independenți au cheltuit, pentru campanie în alegerile prezidențiale, aproximativ 7,2 milioane de euro, adică 32.230.686 de lei, conform cifrelor raportate în mod oficial.Pe primul loc în topul cheltuielilor se află alianța PSD-UNPR-PC, care dispunea de venituri de 6.457.861 de lei, conform bilanţului contabil realizat după alegeri, însă a avut cheltuieli de 20.136.729 de lei.

Situaţia financiară a PSD este cu atât mai delicată după ce la alegerile europarlamentare din luna mai PSD-UNPR-PC a înregistrat datorii neachitate de 2.971.045 de lei, după ce cheltuise în campanie 7.943.361 de lei.

Alianţa Creştin Liberală, dintre PNL şi PDL, a cheltuit 7.291.221 de lei, faţă de cei 5.029.548 de lei venituri realizate înaintea şi în timpul campaniei. 1.374.309 de lei au fost venituri transferate de la cele două partide, în timp ce 3.655.239 de lei au fost donaţii din timpul campaniei electorale.

La aproape toate categoriile de cheltuieli, PNL-PDL au înregistrat cifre mai mici decât PSD-UNPR-PC, cu excepţia cheltuielilor cu servicii (801.903 de lei), care au fost duble faţă de social-democraţi.

În ceea ce privește următorii clasați în preferințele românilor, pentru șefia statului, Elena Udrea și Călin Popescu Tăriceanu au datorii de campanie de câte aproximativ 100.000 euro, iar Monica Macovei a înregistrat, la finalul campaniei prezidențiale, datorii de 3.087 de lei.

Numărul de voturi obţinut în turul doi raportat la cheltuielile de campanie electorală arată faptul că un singur vot pentru Victor Ponta i-a ”costat” pe social-democraţi 3,8 lei, calculat conform cifrelor oficiale.

La polul opus, un vot pentru Klaus Iohannis a ”costat” Alianţa Creştin Liberală 1,15 lei, raportând cheltuielile de campanie la numărul de voturi din turul doi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Nicușor Dan a anunțat, luni, că intenționează să plătească datoria PMB către Costică Constanda prin darea în plată a unor terenuri ale Capitalei

Publicat

in

De

Edilul spune că evaluatorii contractați de primărie, evaluează aceste terenuri, iar mâine sau poimâine vor fi reluate discuțiile cu familia Constanda.

Pentru ca aceste terenuri să fie date omului de afaceri pentru a stinge datoria primăriei este nevoie ca două treimi din Consiliul General să fie de acord cu soluția propusă de Nicușor Dan. Datoria față de Constanda ajunge la 120 de milioane de euro.

Au fost două sau trei discuții săptămâna trecută. Ce se întâmplă în acest moment este că una din posibilități este dare în plată a unor terenuri. Bineînțels că, cu acceptul a două treimi din CGMB, a unor terenuri pe care Municipiul București le are în proprietate privată și ce face este să facem evaluarea cu evaluatorii cu care suntem în contract pentru aceste terenuri, urmând ca după ce evaluarea este făcută, probabil mâine sau poimâine, să reluăm discuțiile.”, a declarat Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă scrie Buletin de București.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Pandemia şi războiul din Ucraina scumpesc alimentele. Producători: Nu vom putea ţine preţurile mici. Nu va fi penurie; vom avea carne, dar scumpă

Publicat

in

De

„Suntem deja în criză alimentară provocată de criza de cereale şi de criza energetică. Ambele accelerate de conflictul din Ucraina. În Romania criza alimentară se manifesta deja prin creşterea continuă de preţuri care nu se va opri probabil până la sfârşitul anului 2023. Dar este posibil să avem perturbări în România la aprovizionarea cu produsele importate.

Deoarece toate ţările europene se confruntă cu probleme de producţie. Aş reaminti că importăm peste 50% din alimentele comercializate în România. Principalele provocări ale pieţei în viitorul apropiat vor fi accentuarea deficitului de cereale la nivel global, în primul rând din cauza lipsei fertilizanţilor pentru agricultură (65% provin din Rusia şi Belarus, aflate sub sancţiuni).

Accentuarea crizei energetice va duce, pe lângă creşteri majore de preţuri la alimente, şi la închiderea unor producători care nu vor face faţă impactului şi, deci, la lipsa de pe rafturile magazinelor a anumitor produse. Din când în când vom avea deficit de legume, ouă, lactate şi chiar carne”, a declarat Horia Cardoş, CEO Agroland pentru „Adevărul”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend