Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un tablou pictat de maestrul flamand Pieter Bruegel cel Tânăr a fost vândut la licitaţie pentru 280.000 de euro

Avatar

Publicat

in

Un tablou pictat de maestrul flamand Pieter Bruegel cel Tânăr, aflat în proprietatea unei familii belgiene, a fost adjudecat miercuri seară pentru suma de 280.000 de euro, cu prilejul unei vânzări organizate de casa de licitaţii belgiană Legia Auction, au anunţat reprezentanţii acesteia, potrivit AFP.

Mai puţin de 10 tablouri semnate de acest artist născut la Bruxelles în 1564 se vând în fiecare an pe piaţa mondială, potrivit experţilor, iar tranzacţiile au loc foarte rar în ţara sa natală, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Un fost judecător militar explică DE CE NU VREA Klaus Iohannis să declare starea de urgență

Tabloul vândut miercuri seara este intitulat ”Repas de paysans en plein air” şi reprezintă o scenă câmpenească de la începutul secolului al XVII-lea. A fost descoperit într-un castel din apropierea oraşului Huy, în regiunea Valonia, după decesul proprietarilor, cu prilejul unui inventar al bunurilor în vederea realizării succesiunii.

Moştenitorii – opt copii în total – nu au ştiut că printre numeroasele obiecte de artă care le-au aparţinut părinţilor lor, transmise de cel puţin trei generaţii, se strecurase un tablou cu o semnătură atât de celebră, a relatat pentru AFP Vincent de Lange, reprezentant al Legia Auction.

”Nici aceştia nu ştiau cum ajunsese acest tablou acolo, întrucât totul data din vremea străbunicilor lor”, a explicat licitatorul.

”Tabloul se afla într-un fel de şopron de lângă locuinţă, la adăpost de lumina soarelui, cu o temperatură suficient de constantă, aşa că s-a conservat corespunzător”, a adăugat acesta.

Citește și: SUA au luat decizia care provoacă ALERTĂ la Beijing: președintele Chinei amenință cu războiul

Deşi doar doi dintre cei opt copii au decis să preia responsabilitatea administrării castelului, cu toţii au ales să recurgă la o casă de licitaţii prin intermediul căreia să vândă pictura, atunci când valoarea operei de artă a fost stabilită de experţi ”în jur de 300.000-400.000 de euro”.

Miercuri seară, din cauza ”efectului Covid” după cum crede de Lange, o singură persoană s-a declarat interesată de vânzarea online prin platforma Drouotonline, iar opera a fost adjudecată pentru ”estimarea inferioară”, adică 280.000 de euro.

Pieter Bruegel cel Tânăr (1564-1637), care a pictat numeroase scene rurale şi câmpeneşti festive, este fiul cel mare al lui Pieter Bruegel cel Bătrân (1525-1569), considerat, alături de Jan van Eyck, Hieronymus Bosch şi Peter Paul Rubens, unul dintre marii maeştri ai şcolii flamande.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Alegeri parlamentare: Interzis la vot pentru aproape 20.000 de români

Avatar

Publicat

in

De

Autoritatea Electorală Permanentă informează că numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 2 decembrie 2020 este de 18.191.396.

Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări.

Astfel, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil  pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din data de 6 decembrie 2020 este următoarea:

  • Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.604 cetățeni;
  • Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 35.808 cetățeni;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 3.078 cetățeni.

Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România și care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru votul la o secție de votare, în număr de 34.192, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

COVID-19 – Merck profită de creşterea acţiunilor Moderna şi îşi vinde participaţia

Avatar

Publicat

in

De

Grupul farmaceutic american Merck & Co a anunţat miercuri că şi-a vândut participaţia deţinută la Moderna Inc, după ce a beneficiat anul acesta de creşterea preţului acţiunilor Moderna Inc, firma care dezvoltă vaccinuri anti-COVID-19, transmite Reuters.

Merck nu a dat publicităţii valoarea tranzacţiei şi a precizat că se aşteaptă la un mic câştig în urma vânzării în trimestrul patru din 2020. În 2015, Merck a investit 50 de milioane de dolari în Moderna, iar miercuri a confirmat că îşi va menţine indirect expunerea la companie prin investiţia în fonduri de risc.
Titlurile Moderna au crescut de peste şapte ori în 2020, evaluând compania la 55,80 miliarde de dolari, la preţul acţiunilor de la închiderea şedinţei bursiere de marţi.

Moderna este una din companiile aflate în fruntea cursei pentru dezvoltarea de vaccinuri anti-COVID-19, iar luni a cerut Agenţiei Americane pentru Medicamente (FDA) să îi autorizeze vaccinul împotriva COVID-19.

Moderna este o societate cu sediul în SUA care desfăşoară o activitate de pionierat în vederea dezvoltării unei clase noi de vaccinuri bazate pe ARN mesager (ARNm), transportat în celule de nanoparticule lipidice. Platforma vaccinului a fost dezvoltată în cursul ultimilor zece ani. Principiul de bază constă în utilizarea acestei molecule ca suport de date cu ajutorul căruia organismul însuşi poate produce proteine şi poate activa o imunitate durabilă la COVID-19.

Luna trecută, Comisia Europeană a aprobat un al şaselea contract în cadrul strategiei UE privind vaccinurile cu societatea farmaceutică Moderna. Contractul prevede achiziţionarea iniţială a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus o opţiune de a solicita până la 80 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul s-a dovedit a fi sigur şi eficace împotriva COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend