Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un reprezentant al legiunii străine ucrainene deplânge „starea de complezenţă” a țărilor occidentale donatoare

Publicat

in

Purtătorul de cuvânt al Legiunii internaţionale pentru apărarea Ucrainei – organism oficial al combatanţilor voluntari străini – a denunţat „starea de complezenţă” din rândul donatorilor de armament către Ucraina, afirmând că țara are nevoie de mult mai mult sprijin militar pentru a putea face față invaziei ruse, relatează CNN.

Luptatori ai Legiunii Internationale au ajuns la SeverodonetkFoto: Captura video

„E o anumită stare de complacere care pare să se fi așternut peste partenerii noștri occidentali, că armamentul deja livrat Ucrainei este cumva suficient pentru a câștiga războiul”, a declarat luni Damien Magrou, purtătorul de cuvânt al Legiunii internaţionale pentru apărarea Ucrainei (LIDU), în timpul unei conferințe de presă.

„Nu sunt (suficiente armele livrate)! Nici nu se apropie de ce ne-ar fi suficient pentru a putea să-i învingem pe ruși pe câmpul de luptă”, a transmis el.

Potrivit lui Magrou, capacitățile Ucrainei în ce privește artileria cu rază lungă de acţiune se confruntă cu mari lipsuri.

„Vă rugăm, trimiteți în continuare artilerie grea, sisteme de armament greu, rachete cu rază lungă, rachete anti-navă. De toate acestea este nevoie astăzi pe câmpul de luptă. Și ieri era nevoie. Cu cât așteptăm mai mult, cu atât vor fi mai multe morți. Iar aceste morți nu vor fi doar în rândul forțelor armate ucrainene, ci și în legiunea noastră”, a adăugat el.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ultimă oră – Reprezentant al Ambasadei Rusia, expulzat din România

Publicat

in

De

Autoritățile române au decis declararea ca persona non grata în România a unui reprezentant al Ambasadei Rusiei la București. Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București, care a fost informată cu privire la decizie, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu.

„Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961”, informează MAE. Reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CFR SA anunţă că a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru modernizarea infrastructurii feroviare pe secţiunea Lugoj – Timişoara Est

Publicat

in

De

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că oferta depusă de FCC Construccion la licitaţia pentru modernizarea infrastructurii feroviare şi creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pe secţiunea Lugoj-Timişoara Est (lotul 2) a fost desemnată câştigătoare, conform news.ro.

Potrivit CFR SA, a fost desemnată oferta câştigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secţiunea Lugoj – Timişoara Est (lotul 2), aferentă obiectivului de investiţii „Modernizarea liniei CF Caransebeş – Timişoara – Aradˮ, pentru creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

„Oferta financiară depusă de FCC Construccion SA, în valoare de 1.916.221.849,14 lei, fără TVA, a fost desemnată câştigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii. Durata de implementare a contractului este de 102 luni, din care 42 de luni pentru proiectare şi execuţia lucrărilor şi 60 de luni, perioada de garanţie a obiectivului. Sursa de finanţare a fost identificată şi va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil”, a arătat compania.

Modernizarea secţiunii de cale ferată Lugoj – Timişoara Est (Lot 2), în lungime de 54,13 km, cuprinde lucrări complexe de infrastrutură şi suprastructură feroviară (terasamente, linii, staţii C.F, consolidarea lucrărilor de artă, lucrări de instalaţii, energoalimentare, telecomunicaţii etc.) şi de protecţia mediului.

Obiectivele principale ale proiectului de modernizare pe Lotul 2 Lugoj – Timişoara Est sunt: îmbunătăţirea geometriei traseului şi sporirea capacităţii portante a căii pentru a permite circulaţia trenurilor cu viteza de până la 160 km/h; modernizarea staţiilor şi haltelor de mişcare, adaptând capacitatea de exploatare la volumul de trafic şi la necesităţile tehnologice; modernizarea clădirilor staţiilor de călători, construirea de pasarele şi ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare; dublare linie; lucrări poduri/podeţe, sistem de drenaj, îmbunătăţirea terenului de fundare şi a terasamentelor; lucrări pentru rridicarea niveletei căii şi protecţia antierozională a terasamentului de cale ferată în zonele inundabile; montare de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot, pe segmentele de cale ferată ce străbat localităţi; instalaţii de centralizare electronică şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R); modernizarea echipamentului de telecomunicaţii; montarea de încălzitoare de macaz pe liniile de primire-expediere, în staţii, în halte de mişcare şi la ramificaţii, pentru a combate efectele înzăpezirii liniei CF.

Conform sursei citate, prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe secţiunea Lugoj – Timişoara Est (Lot 2) se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend