Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un profesor din Miami îi îndeamnă pe elevi să nu-și îmbrățișeze părinții vaccinați, pentru a nu se expune elementelor dăunătoare

Publicat

in

Un profesor de matematică și științe din clasa a V-a a prezentat miercuri o falsă teorie a conspirației elevilor de la Centner Academy, o școală privată din Miami, avertizându-i că nu ar trebui să-și îmbrățișeze părinții care au fost vaccinați împotriva coronavirusului mai mult de cinci secunde, pentru că ar putea fi expuși la elementele dăunătoare ale vaccinului. „Hola Mami”, a scris o elevă într-un e-mail adresat părinților, spunând că profesorul „ne îndeamnă să rămânem departe de voi”.

Cu aproape o săptămână înainte, școala amenințase că nu va angaja profesori care se vaccinează împotriva coronavirusului. Părinții alarmați au comunicat pe WhatsApp, încercând să găsească o modalitate de a-și retrage copiii de la școală, până la sfârșitul anului, scrie smartradio.ro.

Însă, pe adresa școlii au venit „sute de cereri de angajare, din întreaga lume”, potrivit administrației. Și mai multe au venit de la oameni care doreau să-și înscrie copiii – taxa de școlarizare se ridică la 30.000 de dolari pe an.

Simbol pentru activiștii anti-vaccinare

Școala din modernul cartier Design District din Miami a devenit un far național pentru activiștii anti-vaccinare, in timp ce oficialii din domeniul sănătății publice din Statele Unite se luptă să depășească scepticismul vaccinal.

Politica de restricționare a profesorilor de la contactul cu elevii a adus un val de echipe de televiziune, fapt care i-a determinat pe profesori să-i tină pe copiii în interior. Leila Centner, cofondatoarea școlii, care spune că nu este împotriva vaccinurilor testate complet și a scris pe Instagram că jurnaliștii „încearcă să-mi distrugă reputația, pentru că am mers împotriva narațiunii lor”.

Susținătorii o încurajează

„Nu îi vom lăsa să te doboare!”, a scris unul dintre ei pe Instagram. „Suntem alături de tine! Ești un înger care încearcă să ne salveze copiii și profesorii”.

Dar mărturiile părinților și profesorilor, precum și o recenzie a postărilor de pe rețelele sociale și a documentelor școlare, e-mailuri, mesaje text și videoclipuri, arată cum doamna Centner, bogată și bine conectată, și-a adus ideile anti-vaccinare și anti-mască în viața de zi cu zi a școlii, transformând ceea ce fusese o comunitate unită în 2 tabere opuse.

Părinți pro și contra

„În fiecare după-amiază trebuie să-i explic copilului meu când vine acasă și spune: De ce școala spune că ceea ce mă înveți nu este corect?”, spune Iris Acosta-Zobel, referindu-se la importanța pe care o acordă acasă purtarii măștii și vaccinării. Ea și-a retras fiica de la școală vineri.

Sara Dagan, care are patru copii înscriși la școală, a declarat că nu a fost tulburată de controversă. „Totul a fost transmis în exces”, spune ea. „Mă simt confortabil să țin departe vaccinul. Principala mea preocupare este fericirea copiilor”.

Unii părinți și profesori spun că se tem de represalii dacă vor vorbi public. Alții au refuzat să comenteze, deoarece au semnat acorduri de confidențialitate.

Politica anti-vaccinare impune profesorilor recent vaccinați să stea la distanță față de elevi – doamna Centner le-a spus profesorilor să nu îmbrățișeze copiii, de exemplu. A provocat o asemenea frenezie, încât un reporter a întrebat despre asta în timpul unui briefing de la Casa Albă. (Școala a primit 804.375 de dolari din Programul federal de protecție a salariilor în timpul pandemiei.) Jen Psaki, secretarul de presă, a menționat că recomandarile de sănătate publică încurajează puternic vaccinurile împotriva coronavirusului și sunt menite să mențină oamenii în siguranță.

Măsuri de supraveghere

Lucrurile au început să se schimbe, au spus părinții. Au fost instalate camere de supraveghere pentru a înregistra atât video, cât și audio – dl. Centner a spus că totul e pentru siguranța copiilor. Doamna Centner consideră că cei mici ar trebui ținuți departe de ferestre, de teama radiațiilor emise de turnurile 5G, o altă teorie a conspirației fără temei.(Ferestrele au acum „blocaje de protecție” ale frecvenței electromagnetice).

Școala s-a opus hrănirii copiilor cu zahăr și gluten și a cerut elevilor să aibă pantofi diferiți pentru interior și aer liber. Unii părinți consideră astfel de idei ciudate, dar inofensive.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO Ludovic Orban susține că preşedintele Iohannis nu se implică în alegerile din PNL: ‘Știe că toată conducerea va fi aleasă de membrii PNL’

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis nu se implică în campania din interiorul PNL, aşa cum nu s-a implicat nici în 2017 a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Botoşani, liderul partidului, Ludovic Orban, anunță AGERPRES.

Potrivit lui Orban, indiferent ce conducere va fi aleasă, PNL rămâne într-un parteneriat “serios, responsabil, realizat pentru binele României” cu preşedintele României.

“PNL, în ansamblul său, are un parteneriat cu preşedintele României şi e normal să fie aşa, pentru că preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost ales în 2014, la primul mandat, din postura de preşedinte al PNL. Şi la al doilea mandat, PNL a susţinut candidatura preşedintelui Klaus Iohannis. Există un parteneriat între preşedintele României şi PNL. Preşedintele României nu se implică în competiţia internă, aşa cum nu s-a implicat în competiţia internă nici în 2017. (…) Sigur că şi data trecută, în 2017, la fel s-a speculat, că un candidat este sprijinit de preşedintele României. S-a văzut că nu a fost aşa. Şi acum, evident, sunt unii care fac campanie încercând să spună că preşedintele României susţine un candidat. Eu am convingerea că preşedintele României susţine PNL, fiindcă ştie foarte bine faptul că toată conducerea va fi aleasă de membrii PNL”, a susţinut Ludovic Orban.

El a respins afirmaţiile potrivit cărora în interiorul PNL ar exista două tabere, dintre care una formată în jurul foştilor membri ai Partidului Democrat Liberal (PDL).

“Din punctul meu de vedere, nu există o asemenea separare în PNL. Ca preşedinte al PNL, am militat pentru unitatea partidului, am militat pentru eliminarea a unor eventuale discriminări sau discrepanţe, pentru că cineva a fost în fostul PNL sau în fostul PDL. Din punctul meu de vedere, toţi colegii mei, indiferent din ce formaţiune provin, din cele două formaţiuni care au fuzionat, au beneficiat de deschidere, de dialog, de cooperare şi eu i-am tratat în mod egal, în funcţie, evident, de rezultat, de efortul depus şi de măsura în care acţiunea lor a fost utilă şi benefică PNL”, a adăugat Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Operațiunea VACCIN contra MICI a ajuns în presa internațională: Oamenii sunt complicați

Publicat

in

De

Coada de la centrul de vaccinare deschis vineri în Piața Obor a ajuns și pe Reuters, mai ales că românii proaspăt imunizați se duc după imunizare să își revendice porția gratuită de mici.

Piața, faimoasă pentru micii săi și după ce a apărut într-un articol din The New York Times, acum își poate trece în listă și apariția în Reuters.

Timp de trei zile, începând de vineri, proprietarul terasei Obor oferă mici oricui este vaccinat anti-Covid la o unitate mobilă de vaccinare instalată în piață.

„Micii au început să fie asociați în ultima vreme cu piața Obor. Auzi cuvântul mici, te gândești la Obor”, a spune managerul terasei, Adrian Rebenciuc.

”Pentru noi este un lucru foarte bun. Suntem și mai fericiți că oamenii vin și ei să se vaccineze aici.”

Mioara Neacșu, o pensionară în vârstă de 60 de ani, după ce s-a dus de dimineață să se vaccineze, s-a dus la terasă să își porția gratuită. Ea spune că mânca mici în Piața Obor în copilărie.

“A trecut ceva timp de când am mâncat mici, de fapt sunt curioasă să îi gust pe aceștia, am auzit că sunt lăudați”, a spus ea.

„Sinceră să fiu, nu am venit pentru ei, am venit special pentru vaccinul Johnson & Johnson și … posibilitatea de a-l face fără o programare lungă”.

Cu mai multe doze de vaccin disponibile decât este cererea, România a deschis centre de vaccinare fără programare în piețe, pe aeroporturi și în sălile de concert și trimite medicii din ușă în ușă în sate, pentru a face vaccinul accesibil oamenilor.

România și-a ratat obiectivul de a vaccina 5 milioane de oameni până în iunie, vaccinând doar 4,47 milioane de oameni până acum. Ezitarea față de vaccin se răspândește pe fondul neîncrederii înrădăcinate în instituțiile statului, campaniilor de dezinformare și educației deficitare în ceea ce privește vaccinurile, scrie Reuters.

”După toate cele întâmplate, toate spitalele și oamenii care au murit, m-aș fi așteptat ca mai mulți oameni să fie interesați să se vaccineze. Dar oamenii sunt complicați”, a spus Neacșu.

Deși la Centrul mobil din Obor s-a făcut coadă, nu toată lumea a fost convinsă.

“Nu credeam că voi vedea oameni vaccinându-se pentru trei mici, am ajuns de râsul lumii. De aceea această țară este așa cum este”, a spus Mirela Nuta, vânzătoare în vârstă de 53 de ani.

„Având în vedere tot ce am citit, am decis să nu mă vaccinez pentru moment”, a spus ea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend