Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un primar PNL care a obținut 83% la alegeri a fost reținut pentru fraudă electorală / El venise de la PSD înaintea localelor

Publicat

in

​Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi alte 16 persoane au fost reţinuţi în dosarul de fraudă electorală în care procurorii au făcut descinderi, inclusiv la Primăria Ciorani şi la locuinţa edilului. Primarul este acuzat de instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, în timp ce ceilalţi inculpaţi sunt acuzaţi de falsificarea acestora.

Un număr de 17 persoane, inclusiv primarul comunei Ciorani, sunt reţinute în dosarul de fraudă electorală privind alegerile locale din această comună, câştigate de PNL şi de primarul Marin Voicu cu majoritate confortabilă.

Surse judiciare au declarat că primarul Marin Voicu este cercetat pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, în timp ce alţi 16 inculpaţi sunt suspectaţi de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

În urma scrutinului din 27 septembrie 2020, Marin Voicu, fost membru PSD, a obţinut, sub sigla PNL, 83,18% din voturi. La Consiliul Local, PNL a obţinut 76,12% din sufragii.

Procurorii prahoveni au făcut, miercuri, 18 percheziţii, inclusiv la sediul Primăriei Ciorani şi la casa primarului acestei comune, Marin Voicu, într-un dosar în care suspectează fraudarea alegerilor locale din această localitate.

Primarul din Ciorani, fost membru PSD, care a obţinut în mai multe rânduri cel mai mare scor la alegerile locale, a trecut, înaintea ultimului scrutin local, la PNL.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti arăta că membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani sunt suspectaţi că au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean.

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, se arăta într-un comunicat dat publicităţii de unitatea de parchet menţionată.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Amsterdam deschide primul muzeu din lume dedicat muzicii electronice

Publicat

in

De

Primul muzeu din lume dedicat muzicii electronice va fi deschis, luna aceasta, la Amsterdam. „O experienţă high-tech pentru a aduce omagiu culturii internaţionale a muzicii electronice”, acesta este obiectivul Muzeului „Our House”, informează News.ro.

Jans Jeroen, DJ, producător şi fost director artistic la ID&T – companie de evenimente care a organizat Electric Zoo şi Tomorowland – se află la originea proiectului, scrie Le Figaro.

Pasionat de muzica electronică, Jeroen, care lucrează în idustrie de peste 25 de ani, şi-a imaginat un muzeu „modern”, care poartă vizitatorul într-o experienţă imersivă şi senzorială.

„Our House” va propune o călătorie în istoria muzicii electronice, de la originile sale în ghetourile din Chicago în anii 1980 până în zilele noastre.

Vizitatorii vor putea trece dintr-o instalaţie în alta pentru a descoperi de fiecare dată o poveste diferită. Parcursul se structurează în jurul a trei piloni: istorie, tehnologie şi comunitate. Clădirea de 1.800 de metri pătraţi va găzdui mai mult de 30 de instalaţii şi va primi grupuri de câte 100 de vizitatori.

Edificiul nu a fost ales la întâmplare, acesta a fost timp de peste 40 de ani un club legendar dedicat scenei underground olandeze: iT. Clubul a fost unul dintre primele care a difuzat muzică house.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Spargeri auto în serie reclamate de români aflați în Grecia

Publicat

in

De

Pe grupurile online destinate celor care călătoresc în Grecia au început să circule, în ultimele zile, mai multe mesaje de atenționare pentru cei care călătoresc în țara elenă cu mașina, se precizează pe ziare.com.

Mai mulți români au povestit cum s-au trezit cu mașinile sparte și cu bunurile furate. Un român care se afla în Atena a transmis că și-a parcat mașina pe o stradă din centrul capitalei Greciei, iar când s-a întors a găsit geamul spart și bunurile îi lipseau.
„Atentie mare în Atena! Mașina parcată în centrul capitalei Greciei, pe o stradă circulată și cu camere de filmat! Încercați să fiți mai vigilenți ca noi, deposedați de toate bunurile de valoare aflate în mașină, iar poliția nu prea dă 2 bani pe asta, cică au minim 50 de spargeri pe săptămână. Din fericire, a fost doar atât și nu am “ținut toate ouăle în același coș”, dar concediul e distrus și ne întoarcem cu 2 săptămâni mai devreme față de cât am plănuit”, transmite acesta pe pagina de socializare.

În comentarii, și alte persoane se plâng că au trecut prin situații asemănătoare.

„Și noi am pățit la fel azi, 1 august, în Halkidiki. Am ajuns mai devreme și cum camera nu era gata, am fost la plajă. Ne-au luat un rucsac cu electronice (laptop, aparat foto, diverse încărcătoare, baterii exerne). Cel mai grav este geamul distrus. Suntem extrem de dezamăgiți și furioși. Poliția a venit după 3 ore de la apelul telefonic…și oricum, nu a făcut nimic. Angajații plajei spuneau că e a 5-a spargere în ultimele zile”.

„Bună seara! Lăsăm un mesaj de avertizare pentru toată lumea. Astăzi 01.08.2021, lângă localitatea Pefkochori ne-a fost spartă mașina și ne-au fost furate din lucruri (un ghiozdan întreg cu electronice și niște mărunt, vreo 50 euro). Nici nu am ajuns bine și ne-am oprit pentru o oră pe plajă pentru că ne puteam caza doar după ora 13. Totul s-a întâmplat cam într-o oră, de la 12 la 13, hoții au acționat metodic… nu au lăsat nicio geantă/borsetă nedeschisă. Am chemat poliția care a venit după 3 ore și nu au făcut absolut nimic (doar m-au întrebat cum mă cheamă). Niște angajați de pe plajă ne-au spus că suntem a cincea mașina din ultima perioadă. Așa că aveți grijă pentru că nici Grecia nu mai e….ce era”, a povestit românca.

Un alt român postează, de asemenea, mesajul său: “Am pățit și eu! Culmea este ca eu l-am întrebat pe hoț dacă o pot lăsa acolo! Legat de poliție, aceștia mi-au râs în nas spunându-mi că sunt români ….am găsit un geam la dezmembrări”, povestește altcineva într-un comentariu.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend