Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un preşedinte de consiliu judeţean joacă într-un film

Publicat

in

Situaţie indită în politica din România. Un preşedinte de consiliu judeţean a ajuns să joace într-un film, în timp ce-şi exercită mandatul.

Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, are rolul principal într-un lungmetraj, care va fi lansat în această toamnă. Personajul pe care îl interpretează este un agent al siguranţei statului din anii ’40. Încântat de rolul din filmul “Pălăria”, Mihai Seplecan spune că actoria nu îi va afecta munca de la Consiliul Judeţean.

Deşi a terminat Facultatea de Drept, şeful Consiliului Judeţean Cluj spune că actoria i se potriveşte foarte bine. “Să joc într-un film a fost o dorinţă, am început şi începem ca o glumă şi sunt ferm convins că acest rol şi acest film va avea foarte mare succes. Sunt ferm convins, la fel cum fac în administraţia judeţeană şi aici, acest film va fi un succes şi nu unul judeţean, ci unul naţional sau cel puţin internaţional”, a afirmat Mihai Seplecan, pentru Digi24.

Preşedintele Consiliului Judeţean a fost ales în rolul principal în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu omul de afaceri clujean Adrian Muntean, regizorul filmului. Atunci i-a împărtăşit dorinţa lui din copilărie, de a juca într-un film. A urmat o singură probă, care l-a convins pe regizor. “Am făcut un rol pentru Mihai, care îl va reprezenta pe Mihai aşa cum îl văd eu, cu bune şi cu rele, şi pe care el cel puţin până acum şi-l asumă”, a spus regizorul.

Nu toţi colegii din Consiliul Judeţean apreciază gestul şefului lor, de a juca într-un film.  Dan Canta, consilier judeţean, afirmă că o persoană aflată într-o asemenea funcţie trebuie să fie în slujba cetăţeanului 24/24.

“Consiliul Judeţean are nişte probleme foarte stringente şi foarte concrete de rezolvat. Dacă în afară de asta rămâne timp şi pentru altceva, asta e”, spune Vakar Istvan, vicepreşedinte al Consiliului Județean Cluj

Mihai Seplecan a ajuns la conducerea instituţiei în urmă cu aproximativ o lună, în locul fostului preşedinte Horea Uioreanu, arestat pentru corupţie.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/un-presedinte-de-consiliu-judetean-joaca-intr-un-film_961141.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

DSP Prahova SE REVOLTĂ în plin focar de coronavirus: Ar trebui să fie detașați specialiști, NU SĂ ne rugăm de ei

Publicat

in

De

Revoltă la DSP Prahova, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus.  Directorul instituției spune că aici ar trebui să fie detașați oameni. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a solicitat suplimentarea cadrelor medicale care se ocupă de tratarea pacienţilor cu COVID-19 internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Unitatea se confruntă cu deficit major de personal, atât în ceea ce priveşte gestionarea cazurilor de infectare cu SARS-Cov-2 şi pe cea a urgenţelor, iar medicii care lucrează în spital nu mai fac faţă programului supraîncărcat. Directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, consideră că legea ar trebui să permită detaşarea medicilor, câte 30 de zile, conform News.ro.

Citește și: Viorel Cataramă vine cu DATE OFICIALE: Înformațiile despre morții de coronavirus sperie populația să accepte DICTATURA

Advertisements

”Este deficit de personal de Unitatea de Primiri Urgenţe şi pe terapia COVID. Am făcut solicitare la Centrul Naţional să prelungească detaşarea medicilor rezidenţi şi să mai aducă încă doi la spitalul din Ploieşti”, a declarat, marţi, directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, pentru News.ro.

Acesta a precizat că ar fi nevoie de 20 de cadre medii şi de cinci medici pentru gestionarea cazurilor de COVID-19 internate la Spitalul din Ploieşti.

Nica a explicat că patru medici au gestionat terapia COVID-19, doi medici au plecat din unitatea sanitară din Ploieşti şi au rămas doi medici care să gestioneze aceste cazuri.

”Măcar doi medici să mai trimită şi ne descurcăm pe cotă de avarie”, a adăugat şeful DSP Prahova.

Bogdan Nica a precizat că ar trebui să existe o lege care să permită detaşările specialiştilor în acele spitale în care cadrele medicale care gestionează de luni de zile cazurile de infectări cu SARS-Cov-2 nu mai fac faţă situaţiei.

”Ar trebui ca legea să permită autorităţilor de sănătate publică, în speţă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, să poată detaşa medici specialişti acolo unde este nevoie, pentru o perioadă de 30 de zile apoi să fie înlocuiţi nu să ne rugăm de ei, cu acordul lor. Aşa, nimeni nu îşi dă acordul”, a mai afirmat Bogda Nica.

Surse din spital au declarat că situaţia este una ”foarte serioasă”, pentru că multe dintre cadrele medicale care gestionează cazurile COVID-19 nu mai rezistă, iar din această cauză relaţiile dintre cadrele medicale de la ATI şi Chirurgie sunt unele foarte tensionate.

În acest context, aceleaşi surse au declarat că ministrul Sănătăţii a mers luni la spitalul din Ploieşti unde a avut o discuţie cu colegii săi medici.

În ultimele zile, alţi doi medici de la Spitalul Judeţean din Ploieşti şi unul de la Spitalul Orăşenesc Băicoi au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Conform datelor oficiale, de la începutul epidemiei şi până marţi, în judeţul Prahova, 845 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Dintre acestea 42 au decedat, iar 167 au fost declarate vindecate şi externate.

În spitalele din Prahova unde sunt trataţi bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 14 pacienţi, dintre care nouă sunt intubaţi.

În ultimele 24 de ore la nivelul judeţului s-au înregistrat două decese cauzate de COVID-19, fiind vorba despre doi bărbaţi cu vârste de 69, respectiv 77 de ani, ambii cu alte afecţiuni medicale grave.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Isteria generată de știrile false despre coronavirus BUBUIE în curtea lui Sorin Grindeanu: ANCOM anună că reclamațiile au crescu cu peste 60%

Publicat

in

De

Informațiile false privind coronavirusul și efectele acestuia circulă peste tot. Numărul reclamațiilor înregistrate la ANCOM în prima jumătate a anului a crescut cu 64 % față de aceeași perioadă din 2019, anunță instituția. Au fost peste 2.400 de reclamații de la utilizatorii de comunicații electronice și servicii poștale, conform Mediafax.

Citește și: Viorel Cataramă vine cu DATE OFICIALE: Înformațiile despre morții de coronavirus sperie populația să accepte DICTATURA

Advertisements

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) anunță că un factor care a determinat creșterea numărului de reclamații îl reprezintă atribuțiile instituției pe perioada stării de urgență privind știrile false despre COVID-19.

În această perioadă au fost înregistrate 367 de reclamații despre fake-news, ceea ce reprezintă 15% din total.

Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, declară că tot mai mulți utilizatori cunosc rolul autorității și solicită rezolvarea problemelor pe care le întâmpină în utilizarea serviciilor de comunicații.

”Atât dezvoltarea sectorului, cât și perioada atipică în care ne aflăm au făcut ca numărul petițiilor transmise să crească cu 64%. De exemplu, amploarea pe care a căpătat-o serviciul de livrare colete în această perioadă s-a văzut și în numărul de reclamații primite de noi, mai multe cu 59% față de anul trecut”, a spus Grindeanu.

Un procent de 10% din totalul reclamațiilor înregistrate la ANCOM în prima jumătate a anului au avut ca subiect furnizarea serviciilor poștale.

Problemele semnalate cel mai des au fost legate de nelivrarea trimiterilor poștale (20%), pierderea sau furtul acestora (17%), termenul de livrare a trimiterilor poștale (14%) și deteriorarea acestora (12%).

Reprezentanții ANCOM au precizat că jumătate din reclamațiile primite au vizat serviciile de comunicații electronice.

Principalele nemulțumiri s-au referit la aspecte care țin de relația contractuală cu furnizorii de servicii – încetarea contractelor, nerespectarea contractelor și derularea contractelor la distanță.

Reclamațiile privind serviciul de roaming au fost în scădere comparativ cu prima jumătate a anului precedent, acestea vizând în special roaming-ul involuntar, iar 5% dintre petiții s-au referit la portarea numerelor de telefon.

Alte subiecte reclamate la ANCOM au vizat aspecte referitoare la acoperirea si calitatea semnalului pentru serviciile de telefonie și internet, deranjamente și noile tehnologii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend